ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

(η περίπτωση του κ. Φ. Κοζύρη)

Μέχρι τώρα οι λίγες εκατοντάδες άνθρωποι που εξουσιάζουν τον πλανήτη συγκεντρώνονταν και αποφάσιζαν στα διάφορα μυστικοσυμβούλιά τους (Τριμερής, Μπίλντεμπεργκ, Νταβός κ.λπ.). Οι στόχοι τους δεν έβλεπαν το φως, παρά μόνο όταν υλοποιούνταν (άγρια εκμετάλλευση ανθρωπότητας, πόλεμοι, διαμελισμός κρατών κ.λπ.).

Τα εθνικά κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί (π.χ. ΟΗΕ), που στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν από το μεγάλο κεφάλαιο της Δύσης, σήμερα αποτελούν τροχοπέδη γι' αυτούς, ακόμη κι αν βρίσκονται υπό τον έλεγχο τους. Δεν είναι πλέον διατεθειμένοι ούτε να καθυστερούν ούτε να κρατούν προσχήματα.
Βγήκαν, λοιπόν, ανοιχτά. Εξαπέλυσαν τους θεωρητικούς τους να ανακοινώσουν τις επιδιώξεις τους, προκαλώντας και απειλώντας την ανθρωπότητα. Ένας τέτοιος, ο Φ. Κοζύρης, του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Οχάϊο και της Θεσσαλονίκης(!), έγραψε ένα εμετικό άρθρο στην Κ.Ε. της 25.3.2000.

•Ισχυρίζεται ότι αυξάνει η οικονομική ευημερία, όταν το κατά κεφαλήν εισόδηματου Τρίτου Κόσμου μειώνεται απελπιστικά !

•Ισχυρίζεται ότι η παγκοσμιοποίηση προωθεί την αδελφοποίηση των λαών, ότανοι ίδιοι οι εργοδότες σχεδίασαν τους πολέμους στον Περσικό, τη Γιουγκοσλαβία,τον Καύκασο, την Αφρική με εκατομμύρια νεκρούς.
• Ισχυρίζεται ότι απελευθερώνει τον άνθρωπο από την εξουσία, όταν η εξουσία (η καπιταλιστική) διακόπτει κάθε προσπάθεια κοινωνικής πρόνοιας και άμβλυνσης των αντιθέσεων και εντείνει τον κατασταλτικό της χαρακτήρα π.χ. απαγόρευση απεργιών. (Στην πραγματικότητα απελευθερώνει μόνο τις λίγες εκατοντάδες οικογένειες στον πλανήτη).

• Ειρωνεύεται τους ανθρώπους ότι έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες (μήπως οι γόνοι των Ροκφέλερ και το υποσιτιζόμενο παιδί της Αιθιοπίας ;)

•Προκαλεί, λέγοντας ότι η αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων, εσωτερικά καιδιεθνώς, δεν είναι άδικη.
Καιπολλά άλλα. Το πιο σημαντικό, όμως, και το πιο επικίνδυνο για μας είναιότι ανακοινώνει την απόφαση των εργοδοτών του να διαμελίσουν τα κράτη καινα θεσμοθετήσουν την παγκόσμια εξουσία τους. Γράφει:
«χρειαζόμαστε(σε παγκόσμια κλίμακα) μια ομοσπονδιακή δομή..., που να αναθέτει τα κοινάσε κεντρική διεθνή ή παγκόσμια εξουσία. Το μέγεθος των τοπικών επικρατειώνπρέπει να είναι πολύ μικρότερο του σημερινού γιγαντιαίου κράτους» !!
Έτσιδιαμέλισαν την ΕΣΣΔ, την Τσεχοσλοβακία, τη Γιουγκοσλαβία. Σχέδια υπάρχουνγια πολλές άλλες χώρες και η δική μας (δυστυχώς) μέσα. Δύσκολο, αν όχιακατόρθωτο. Στην Ελλάδα μόνο ο Μητσοτάκης, ο Κύρκος και ο Χαραλαμπίδηςτόλμησαν να προωθήσουν τέτοιες αντιλήψεις.

Αλήθεια! Γιατί δεν έδωσαν οι ίδιοι οι ισχυροί τηςΔύσης πρώτοι το παράδειγμα, διαμελίζοντας τα γιγαντιαία τους κράτη, π.χ.τις ΗΠΑ, τον Καναδά, ή τη Μ. Βρετανία, που δεν έχουν καμμιά φυλετική συνοχή;


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)