ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η πρόταση του Τζεμ για το Αιγαίο

Του Νίκου Καργόπουλου*
ΩΣΤΕ, λοιπόν,ΕΠΕΙΔΗ οι Αμερικανοί θέλουν να τα έχουν καλά με την Τουρκία, για να περνάειαπρόσκοπτα το πετρέλαιο μέχρι το Τσεϊχάν και
ΕΠΕΙΔΗη κάστα που καταδυναστεύει τους λαούς της Μ. Ασίας δεν παρέχει τις εξυπηρετήσειςτης με το αζημίωτο, ο υιός της κ. Τσαντ, που υποδύεται τον υπουργό Εξωτερικώντης Ελλάδας, προωθεί το παλιό αμερικανικό σχέδιο για "ομοσπονδιοποίηση"Ελλάδας -Τουρκίας, δηλ. μετατροπή της Ελλάδας σε τουρκικό δορυφόρο.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗτου να φωτογραφίζεται κάτω από τα τεράστια πορτρέτα του Ατατούρκ! Και οιεξωνημένοι κονδυλοφόροι του να γράφουν ότι πρέπει να υποχωρούμε, γιατί,αν γίνει πόλεμος, θα τον χάσουμε!!! ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολο το έργο του. Ο Παπαδόπουλοςπροσπάθησε, αλλά απέτυχε. Ένα βήμα επιχείρησε και ο Μητσοτάκης (στα χρόνιατης αγαστής συνεργασίας Μπους - Κολ) με την πρόταση αποστρατικοποίησηςτης Θράκης, αλλά απέτυχε. Η ΠΡΟΤΑΣΗ στο ίδιο πνεύμα επανέρχεται από τονΤζεμ για το Αιγαίο, όπου (π σύμπτωση!) η Τουρκία διεκδικεί τις "γκρίζεςζώνες", αρνείται από το 1974 να υποβάλει σχέδια πτήσης για τα αεροπλάνατης και θεωρεί casus belli το νόμιμο δικαίωμα μας για 10 μίλια στον αέρα και 12 στη θάλασσα! Δηλαδήσυγκυριαρχία!
ΓΙΑΤΙΔΕΝ έγινε η πρόταση αποστρατικοποίησης για την Αττάλεια ή τη Μερσίνα; Καιπώς μπορούμε να είμαστε φίλοι μ’ αυτούς που σφάγιασαν και κατέχουντη μισή Κύπρο και υπονομεύουν την ελληνική κυριαρχία στη Δ. Θράκη;

ΕΙΝΑΙΦΑΝΕΡΟ ότι η σημερινή "ύφεση" νομιμοποιεί τις μισές τουρκικές διεκδικήσειςκαι αναλόγως θα πράξουν και οι διεθνείς οργανισμοί, όπως το δικαστήριοτης Χάγης, αν επιληφθεί.
ΤΟΕΛΣΙΝΚΙ αποκαλύπτεται και για τους πιο αφελείς. Ακόμη και για το Κυπριακό(όπου η πιο ευνοϊκή -υποτίθεται- αναφορά για μας) η σαφής δήλωση Τζεμ καιΕτσεβίτ ότι "στην Κύπρο υπάρχουν δυο χωριστά κράτη και η μόνη λύση είναιη συνομοσπονδία" δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το κατά πόσο η Τουρκία,ως υποψήφια χώρα. άλλαξε πολιτική.
ΤΕΤΟΙΟΥΕΙΔΟΥΣ "φιλία" τη γνωρίσαμε και το 1959 με τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου.Γι'αυτό πιστεύουμε ότι και αυτά τα αμερικανικά σχέδια θα συναντήσουν τέτοιεςαντιδράσεις, που θα ακυρωθούν στην πράξη. Αλλά αυτές οι αντιδράσεις ναυπάρξουν!
Αντίγι'αυτή την αμερικανόπνευστη "φιλία", που οδηγεί με βεβαιότητα και σε παραχωρήσειςκαι σε κρίση, οι λαοί της Ελλάδας και της Μ. Ασίας πρέπει να προκρίνουντη δική τους πραγματική φιλία, την οποία έχουν γνωρίσει σε μακρές περιόδουςτης ιστορίας τους.

*Μέλος της Ε.Ε. του Αγωνιστικού ΣοσιαλιστικούΚόμματος Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.)


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)