ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Ευκαιρία για μια (δειλή έστω) αρχή.

Του Σήφη Στενού*

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ, λοιπόν οι εκλογές για τις 9 Απρίλη και παρά το ότι φαίνονται οι πλέον ανούσιες της τελευταίας εικοσαετίας, εν τούτοις αποκτούν ακριβώς γι' αυτό μια απροσδόκητη σημασία.
ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ οι πλέον ανούσιες γιατί σε σχέση με αυτές από το'81 μέχρι και το '96 όποιο από τα δυο "κυβερνητικά" (για την ώρα) κόμματα και να τις κερδίσει, ακριβώς την ίδια πολιτική θα εφαρμόσει και μάλιστα ακόμη χειρότερη από τη σημερινή. Η μόνη διαφορά τους έγκειται στο βαθμό αποτελεσματικότητας στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Το ένα με το "σοσιαλιστικό" προσωπείο και τον έλεγχο των συνδικάτων συγκρατεί τις αντιστάσεις εξασφαλίζοντας έτσι και τη βοήθεια των ξένων ηγεσιών και των εντοπίων βαρόνων τους...
ΘΑΑΝΕΜΕΝΕ, λοιπόν, κανείς πως θα ενδιαφέρονταν γι' αυτές μόνο όσοι θέλουννα διατηρήσουν τα προσωπικά οφέλη από τη διαχείριση της δοτής εξουσίαςκαι όσοι θα επιθυμούσαν να τους αντικαταστήσουν σε αυτήν ή να τους συμπληρώσουν.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως έτσι. Για πρώτη φορά στα τελευταία 50 χρόνια αποκαλύπτεταιπλήρως το πολιτικό παιχνίδι στη χώρα μας σε όλη του την αθλιότητα και γι'αυτό η πιθανότητα αντίδρασης σε αυτό εμφανίζεται αυξημένη:

ΤΑδυο κόμματα, που οι μηχανισμοί διαμόρφωσης της κοινής γνώμης τα προωθούνως τα μόνα "κυβερνητικά" για πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτα έχουν κοινά προγράμματα.Πως θα καταφέρουν να πείσουν με τα συνθήματα "μπορούμε περισσότερα" (γιατίδεν το έδειχναν μέχρι τώρα;) και "μπορούμε καλύτερα" (δηλ. τώρα είναι καλά;)ΤΟ ένα ήθελε να επιταχύνει την εκδίωξη της κυβέρνησης μη ψηφίζοντας γιαπρόεδρο Δημοκρατίας και το άλλο επέσειε φοβερούς κινδύνους από τις πρόωρεςεκλογές. Κι όταν το πρώτο αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει, το δεύτερο τις προκηρύσσειξεχνώντας τους "κινδύνους" και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών.
•ΠΡΟΩΡΕΣ εκλογές προβλέπονται μόνο για μείζον εθνικό θέμα. Και ο νυν πρωθυπουργόςταυτίζει το εθνικό θέμα με τη (μεγαλύτερη όπως πιστεύει) πιθανότητα επανεκλογήτου!
•Η νέα Βουλή θα είναι αναθεωρητική για αρκετά άρθρα του Συντάγματος. Καιδεν ακούγεται λέξη για το τι προτείνουν και τι θα ψηφίσουν μετεκλογικά!

•ΟΛΟΙ γνωρίζουν ή υποπτεύονται τι θα επακολουθήσει μετά την είσοδο στηνΟΝΕ. Και όμως κανένας δε μιλά γι' αυτά ή τι θα κάνεις γι'αυτά. θέλουν ψήφοεν λευκώ!!

-ΚΑΙ μόνο αυτός ο προσβλητικός κυνισμός στην αντιμετώπιση του Έλληνα πολίτηθα αρκούσε για να μην ψηφίσει (τουλάχιστο... ) ο κάθε ενεργος πολίτης ταδυο αυτά κόμματα και τις ουρές τους και να ενισχύσει θετικά κάθε πραγματικήπροσπάθεια για μια κοινωνία ανεξάρτητη και δίκαιη όπως πιστεύουμε ότι είναιη προσπάθεια του Α.Σ.Κ.Ε.

*Μέλοςτου ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Α.Σ.Κ.Ε
ΑΘΗΝΑΙΚΗ 6/3/2000