ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

2004: ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Τρία, σχεδόν, χρόνια πέρασαν από την ανάθεση των Ολυμπιακών του 2004 στην Αθήνα.
Το διάστημα αυτό καταναλώθηκε με το διαγκωνισμό των κάθε λογής συμφερόντων, προκειμένου να πετύχουν τη συμμετοχή τους σ' όσο μεγαλύτερο κομμάτι της «πίττας» με τους ευνοϊκότερους γι' αυτά όρους, προωθώντας τους «εκπροσώπους» τους αδιαφορώντας πλήρως για την ουσιαστική δουλειά.
Ο Σημίτης ήθελε με το διορισμό δικών του στην επιτροπή για το 2004, όπως των (ιδιαίτερα ανίκανων) Μπακούρη και Θωμόπουλου, να κρατήσει ο ίδιος τον έλεγχο της «μοιρασιάς» της «πίττας» με τα πολλά τρις.
Ένα τρις 150 δις είναι κατά την κυβέρνηση το κόστος των Ολυμπιακών. Όμως το τελικό κόστος, όπως κατά κανόνα γίνεται, θα είναι, τουλάχιστον, τρεις έως δέκα φορές μεγαλύτερο.
Στα εγχώρια διαπλεκόμενα είχε μοιράσει ο Σημίτης ρόλους και κονδύλια, (Κόκκαλης τηλεπικοινωνίες, Λαμπράκης εκδόσεις-πολιτιστικά, Μπόμπολας έργα) . Αυτοί είχαν διασφαλίσει και τους ανθρώπους τους (π.χ. Λαλιώτης στο ΥΠΕΧΩΔΕ που ανέλαβε τα μεγαλύτερα έργα, Ευθυμίου στο Παιδείας για εκδόσεις-«εθελοντισμό» .έμπιστοι του Κόκκαλη στην διοίκηση του ΟΤΕ κ.λ.π.)
Όμως, έμειναν έξω από τη «μοιρασιά» οι επιχειρήσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), που δεν «εκπροσωπούνταν», άλλωστε, στην κυβέρνηση, στην επιτροπή ή αλλού. Έτσι ο Σάμαρανκ απείλησε με αφαίρεση των αγώνων , επικαλούμενος την (υπαρκτή) μεγάλη καθυστέρηση.

ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Ο Σημίτης «πήρε το μήνυμα» και, ως πειθήνιος υπάλληλος που είναι, αμέσως διόρισε ως πρόεδρο της επιτροπής την εκλεκτή της ηγεσίας της ΔΟΕ κ. Γιάννα, η οποία πλέον με περισσή υπεροψία όχι μόνο έχει αναλάβει τον πραγματικό συντονισμό της διυπουργικής επιτροπής επιβάλλοντας πλήρως τα συμφέροντα της ΔΟΕ, αλλά θα διορίσει και τους ανθρώπους της στην επιτροπή του 2004 , αλλάζοντας, πιθανότατα, και τον Μπακούρη.
«Ξορκίζουν» όλοι τις απ' ευθείας αναθέσεις έργων. Έτσι τα έργα, όπως δήλωσε ο Λαλιώτης, δε θα ανατεθούν απ' ευθείας αλλά με short list, δηλ με πρόσκληση μικρού αριθμού εργολάβων, άρα στην ουσία απ' ευθείας ανάθεση, μια και αυτοί μεταξύ τους θα τα έχουν μοιράσει εκ των προτέρων.
Ακόμη και για τις εταιρείες που θ' αναλάβουν την ασφάλεια των αγώνων (σημερινού προϋπολογισμού 150 δις) πιέζουν ΗΠΑ και Ισραήλ, προωθώντας «θυγατρικές» των μυστικών τους υπηρεσιών. Δεν είναι καθόλου άσχετη με το 2004 η έξαρση της «τρομοκρατίας» και η «τρομοκρατολογία» που συντηρείται εδώ και αρκετό καιρό από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Είναι πασιφανές ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες καμία σχέση δεν έχουν με το αθλητικό πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι. Αποτελούν μια γιγάντια εμπορική επιχείρηση αθλητικού θεάματος, που απευθύνεται σε μια παγκόσμια αγορά, στην οποία ο αθλητισμός κατέχει πολύ μικρό μέρος,
Ο αθλητισμός των Ολυμπιακών αγώνων, και όχι μόνο, είναι πλέον ο επαγγελματικός πρωταθλητισμός των υψηλών επιδόσεων και της φαρμακευτικής «υποστήριξης» (δηλ. του ντοπαρίσματος),ώστε να γίνεται πιο ελκυστικό το «προϊόν», αδιαφορώντας για την ανθρώπινη υγεία (δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τον αιφνίδιο θάνατο αμερικανίδας πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας σε ηλικία 39 ετών με εξωπραγματικές επιδόσεις στους δρόμους ταχύτητας).
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 ευνοούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο, γι' αυτό, άλλωστε, οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες έχουν γίνει πλέον επιχειρήσεις.

Ο ελληνικός λαός καλείται για μι ακόμη φορά, μετά την ΕΟΚ και την ΟΝΕ, ν επωμισθεί ένα τεράστιο οικονομικό βάρος, αυτό των Ολυμπιακών αγώνων. Οι θυσίες αυτές δε πρόκειται να συμβάλουν ούτε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ούτε στη βελτίωση τη ποιότητας ζωής του, όπως έγινε και με τι προηγούμενες. Θα θησαυρίσουν οι ολίγοι και το περιβάλλον της πρωτεύουσας θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση με την αλόγιστη συσσώρευση τέτοιας μεγάλης κλίμακας έργων.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)