ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το καλοκαίρι έφτασε και, δυστυχώς, είναι η εποχή που βρίσκουν την ευκαιρία, λόγω της μειωμένης προσοχής των πολιτών, να προωθήσουν εξελίξεις οι κυβερνήτες μας αρνητικές έως και καταστροφικές για τη χώρα μας.
Είναι γνωστό πως το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με την ολομέτωπη συμπαράσταση ΗΠΑ και Δυτ. Ευρώπης (και των εδώ εκπροσώπων τους) και αυτό δεν το έκαναν επειδή θαυμάζουν (!) τον Κ. Σημίτη, αλλά επειδή τον θεωρούν τον πιο κατάλληλο διεκπεραιωτή των συμφερόντων τους. Οι δεσμεύσεις, λοιπόν, που έχει αναλάβει απαιτούν την άμεση εκπλήρωσή τους, γι' αυτό και πληθαίνουν οι αποπροσανατολιστικές ενέργειες και η αποδυνάμωση κάθε ενδεχομένως αντίθετης φωνής. Είναι ενδεχόμενο μάλιστα το τελευταίο χτύπημα της 17ης Νοέμβρη να διευκολύνει την κυβέρνηση σε κάθε είδους παραχωρήσεις, μια που οι αμερικανικές πιέσεις με τον κυνισμό που τις διακρίνει τώρα προκαλούν σχεδόν πανικό.

Σκόπια.

Οι συζητήσεις, εδώ και 6 χρόνια, υποτίθεται πως συνεχίζονται ανάμεσα στην Ελλάδα και τη FYROM (Σκόπια) για το όνομα. Εν τω μεταξύ, όμως, τα Σκόπια έχουν επιτύχει να χρησιμοποιείται διεθνώς το όνομα «Μακεδονία» για το κρατίδιο αυτό, χωρίς καμιά διαμαρτυρία ή άλλη αντίδραση από τις αρχές της χώρας μας. Και τούτο, παρότι είναι βέβαιο πως και η πιο μικρή απειλή για όσους διαπράττουν κάτι τέτοιο θα είχε αποτέλεσμα. Αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε, όταν απειλήθηκε η Ολλανδία με σαμποτάζ στα προϊόντα της και πώς αναγκάστηκε η Ιταλία να εκδιώξει τον Οτσαλάν, όταν απείλησαν το ίδιο οι Τούρκοι για τα προϊόντα τους.
Όπως πληροφορούν τα Σκόπια (από την Ελληνική Κυβέρνηση αποκλείεται να πληροφορηθούμε ο,τιδήποτε), η Ελλάδα έχει αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (!) με το δικαίωμα της χώρας μας να την αποκαλεί (μόνη αυτή) με άλλο όνομα ! Δεν είναι σίγουρο κάτι τέτοιο, ούτε το ότι απλώς περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες ( π.χ. κάποιο... σεισμό), για να το δημοσιοποιήσουν. Δε μπορεί, ακόμη και κ. Σημίτης, που δεν ορρωδεί προ ουδενός, να μην αντιλαμβάνεται τι συνέπειες θα έχει η επισημοποίηση ενός τέτοιου ονόματος. Αρκεί να φαντασθεί κανείς τη σύγχυση που θα υπάρχει π.χ. για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της θεσσαλονίκης.
Ευτυχώς, τα σημερινά προβλήματα με την Εκκλησία της Ελλάδας αναβάλλουν επ' αόριστον τέτοιες δυσμενείς εξελίξεις...

Αιγαίο

Η επιχείρηση της συνδιαχείρισης Ελλάδας-Τουρκίαςστο Αιγαίο συνεχίζεται με ενθουσιασμό από το δίδυμο Γιωργάκη-Σημίτη, πάραταύτα όμως οι Αμερικανοί διαμαρτύρονται για ...καθυστερήσεις. Υποτίθεταιπως στο Ελσίνκι η Τουρκία δεσμεύτηκε να είναι λιγότερο απαιτητική, γιανα άρει το «Veto" της η Ελλάδα. Τώρα όμως αποκαλύπτεται πως η Τουρκία είχεδεχτεί τις υποσχέσεις για τις υποχωρήσεις της Ελλάδας και δυσανασχετεί,γιατί δεν κάνουμε πιο γρήγορα τα βήματα των παραχωρήσεων μας!
Και ναι μεν ο Ετσεβίτ δηλώνει ότι δεν έχει βλέψειςστα νησιά ή τη θάλασσα της Ελλάδας (δε διευκρινίζει όμως ποια νησιά καιποια θάλασσα θεωρεί πως ανήκει στην Ελλάδα !), ζητάει όμως διάλογο πουνα εξασφαλίζει την άμυνα και την οικονομία (!!) της Τουρκίας. Δηλαδή απαιτείτα πετρέλαια, που τόσο ορέγονται οι αμερικάνικες εταιρείες, δηλαδή έναποσοστό στα κέρδη τους.
Ευτυχώς, στο θέμα δεν έχει ξεκινήσει προετοιμασίατων «προοδευτικών» για το πόσο θα μας «συμφέρει» να παραχωρήσουμε το Αιγαίοστους γείτονες και τις ΗΠΑ. Ακόμη κι ο Πάγκαλος απειλεί το Γιωργάκη (άραδιαφωνεί και η Γαλλία...) πως «μια τέτοια συμφωνία δε θα περάσει ούτε μέσααπό το ΠΑΣΟΚ ούτε στη Βουλή» !! Ας έχουμε το νου μας πάντως...

Κυπριακό

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ - ΕΟΚ -Τουρκίας για την προώθησητου σχεδίου συνομοσπονδίας, δηλαδή χωριστών κρατών, αλλά και εξουσίας τηςΤουρκίας στο ελεύθερο κομμάτι (!), συνεχίζονται. Τώρα μάλιστα που συμφωνείκαι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, οι απαράδεκτες προτάσεις του οποίου αποκρούστηκανμε βδελυγμία από τον Κληρίδη, για την ώρα.
Ευτυχώς, εδώ δεν έχει άμεση δικαιοδοσία το δίδυμοΓιωργάκη-Σημίτη και η Κυπριακή ηγεσία δεν είναι εύκολο (παρά τις εξαρτήσειςτης) να συναινέσει στον αφανισμό της Ελληνικής Κύπρου. Η Τουρκική κατοχήείναι μπροστά της και η εκκλησία της Κύπρου πολύ ισχυρή, για να δεχτείκάτι τέτοιο. ’λλωστε επίκειται αλλαγή εξουσίας στις ΗΠΑ, η προκλητική Ολμπράϊτσίγουρα θα εκδιωχθεί και, παρά το ότι οι βασικοί άξονες της αμερικάνικηςπολιτικής δεν αλλάζουν, θα υπάρξει ανάπαυλα μέχρι τον καθορισμό των νέωνπροτεραιοτήτων.
Υπάρχουν, λοιπόν, περιθώρια ελιγμών, ώστε τουλάχιστοννα καθυστερήσουν τα σχέδια, μήπως και υπάρξει κάποτε Ελληνική ηγεσία στηνΕλλάδα και όχι απλώς υπάλληλοι -διαχειριστές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΣΧΟΛΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)