ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

Αγωνία των πατρόνων για τη διαδοχή

Η κατάσταση στη χώρα ήταν, εδώ και καιρό, εκρηκτική, γι'αυτό και με τις εκλογές (φαινομενικά χωρίς κανένα λόγο) επιχειρήθηκε προσωρινόςκατευνασμός και κάποια επίφαση σταθερότητας. Πίστευαν, πως με τη βοήθεια καιτων ΜΜΕ θα υποβάθμιζαν τα προβλήματα της οικονομίας (το νέο κύμα που έρχεται μετην ΟΝΕ), τους διαφαινόμενους άμεσους κινδύνους στο Αιγαίο, Κύπρο, ακόμη και μετα Σκόπια, τους ηφαιστειακούς κραδασμούς από τον ανηλεή πόλεμο τωνδιαπλεκόμενων και την εξελισσόμενη κωμικοτραγωδία της Ολυμπιάδας. Καιευελπιστούσαν στο "βλέποντας και κάνοντας", μια που δε διαφαινότανπουθενά κάποιος πιο αποτελεσματικός από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη για τη διαχείρισητων συμφερόντων αυτών που μας τους έχουν επιβάλει.
Ήλθε όμως το αδιανόητο, το τραγικό γεγονός του ναυαγίου,ακραία συνέπεια όλου του οικοδομήματος της απύθμενης διαφθοράς, η οποία είναιαναγκαστικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα αναγκαία προϋπόθεση του συστήματοςυποταγής στα κελεύσματα των πατρόνων του. Ανασήκωσε, έστω και για λίγο, τηνπλάκα που κάλυπτε την σκωληκοφωλιά και τα διαφανέντα προκάλεσαν ίλιγγο, ακόμηκαι στους πιο εφησυχασμένους και τους πιο αδιάφορους. Και έτσι άνοιξε ο ασκόςτου Αιόλου.
Όλα πια τα αρνητικά, όλοι οι κίνδυνοι (ακόμη και της ζωήςμας), όλος ο κυνισμός των "κυβερνώντων" φωτίστηκαν από καινούργιο φωςκαι έκπληκτοι παρακολουθούμε τον πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Σάλος σε ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνηση.

Στην κυβέρνηση και στα ηγετικά "στρώματα" τουΠΑΣΟΚ επικρατεί πανικός, στα απλά μέλη, "φίλους" και οπαδούς τουπικρία έως και αγανάκτηση και αυτό είναι νέο στοιχείο και, πιθανόν, ελπιδοφόρο,όχι βέβαια για το Σημίτη. Τώρα όλα τα προβλήματα τίθενται από όλους επίτάπητος, χωρίς, φυσικά, να μπορούν να λύσουν κανένα από αυτά, μια που οι ίδιοιείναι μέρος των προβλημάτων και έτσι όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά.
Η διαμάχη ανάμεσα στα νέα ηγετικά σχήματα (των ανθρώπων τουΣημίτη, Βερελή, Χριστοδουλάκη και Σία, μαζί με τα μαζέματα από τον ευρύτεροχώρο του ΣΥΝ και όλους τους νεοαεριτζήδες, νεοκαιροσκόπους και νεοαπατεώνες)και τους παλαιούς βαρόνους (’κης, Βασούλα, Λαλιώτης, Κακλαμάνης, Πάγκαλος μεόλο τον δικό τους εσμό) είναι ανέλεγκτη. Και το μπλοκ των παλιών δυνάμεων πουτους στηρίζουν - Λαμπράκης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Μπατατούδης κ.λ.π. (μεευρωπαϊκές πλάτες και συμφέροντα, κυρίως) μάχονται απεγνωσμένα εναντίον τουμεγάλου εισβολέα, του Κόκκαλη (με την αμέριστη προστασία Αμερικανών), πουαπειλεί να κατακλύσει τα πάντα. Είναι τόσο σφοδρή η σύγκρουση, που θυμίζειεξοντωτική μάχη "οικογενειών" της Μαφίας, με τις εκατέρωθεναποσκιρτήσεις. Το κότερο π.χ., απ' όπου ο Τσουκάτος (μόνο πρόσκαιρα τοναπομακρύνει ο Σημίτης...) καλούσε τον Πάγκαλο, είναι του διαβόητου Ψυχάρη(ομόκλινου παλαιότερα του Λαμπράκη), στον οποίο λέγεται πως το χάρισε... οΚόκκαλης! Γι' αυτό στα έκπληκτα "Νέα" και "Βήμα" άλλοιβρίζουν και άλλοι στηρίζουν τον Σημίτη.
Για πρώτη φορά από το '96 και ο ίδιος ο Σημίτης βάλλεται γιαδιαφθορά, έστω για χάρη φίλων και κόμματος. Οι σχέσεις Σουμάκη, ταμείου τουΠΑΣΟΚ και των Σημιτικών ΟΠΕΚ
με τις γκανγκστερικές εταιρείες που φύτρωσαν καιγιγαντώθηκαν υπό τη σκιά του Σημίτη δεν ξορκίζονται με την αφελή επίκληση του"αυτή είναι η Ελλάδα". Και, βέβαια, γνωρίζει τι θα επακολουθήσει.
Και συμπληρώνεται το κακό με το πόρισμα Ντογιάκου. Δεναποκλείεται να είναι πράγματι καθαρή δικαστική ενέργεια. Αν προσεχθεί όμως ότιστρέφεται και κατά Ψυχάρη -Πάγκαλου (για το ανοσιούργημά τους στο... ’γιο όρος)και κατά Λαμπράκη και κυβέρνησης (για παράνομες αναθέσεις σε εταιρεία τουΛαμπράκη για όλα τα Ταξίδια Υπουργείου Εξωτερικών κ.λ.π.) ο διαφαινόμενοςκίνδυνος δικαστικών διώξεων και αποκαλύψεων είναι πολύ σοβαρός, αν μάλιστα δενείναι πολιτικά καθοδηγούμενος.

Τι μέλλει γενέσθαι:

Ο κατάλογος των προβλημάτων και απειλών κατά του ΠΑΣΟΚ δεντελειώνει εδώ. Αυτά όμως αρκούν, για να δηλωθεί το πόσο κινδυνεύει πλέον ηκυβέρνηση και ειδικά ο Σημίτης και πόσο δύσκολο θα είναι να τα αντιμετωπίσει μεαποπροσανατολισμούς και γελοιότητες του τύπου "όλοι φταίμε" (εκτός,φυσικά, των υπεύθυνων, που θα έπρεπε, τουλάχιστο, να παραιτηθούν). Μια λύσηαπελπισίας είναι να (ή να απειλήσει ότι θα) προκηρύξει εκλογές. Του τοπροτείνουν πολλοί από τους (περίφοβους πλέον) συνεργάτες του. Είναι όμωςδυνατόν; Μόνον αν ήθελε να αποχωρήσει ευπρεπώς από την πολιτική, θα το έκανε.Κάτι τέτοιο όμως δεν ευδοκιμεί στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας των Σημίτηδων.Το πιθανότερο είναι πως θα συνεχίσει να ποντάρει στο ότι μέχρι τώρα ήταν ο πιο"αξιόπιστος" και αποτελεσματικός διεκπεραιωτής των επιταγών της πιοακραίας δεξιάς πολιτικής που επιβλήθηκε ποτέ στη χώρα μας. ’ρα πως, τελικά,όλοι, άμεσα ή έμμεσα, θετικά ή "αρνητικά" θα τον στηρίξουν.

Είναι όμως πλέοναποτελεσματικός;

Μήπως η αποκάλυψη πως παίζει το ρόλο του διευθυντή τηςορχήστρας των σκωλήκων ή του τροχονόμου της πορείας των ανομιών και τωνσυμφορών απαιτεί αντικατάσταση; Και έχουν ετοιμάσει κατάλληλα τον Κωστάκη τηςΝ.Δ. (που, παρά το καρκίνωμα του Μητσοτάκη, παίζει πολύ προσεκτικά...) ή μπορείνα τους δημιουργήσει, έστω και μικρές, εκπλήξεις;
Και δυστυχώς γι' αυτούς ο Αβραμόπουλος μάλλον πήρε στα μάτιατης κοινής γνώμης την εικόνα των Βουγιαμπίστηδων και η Γιάννα είναι ένα σκέτοπανηγύρι.. .


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)