Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Για την τρομοκρατία...

Το ΑΣΚΕ είχε θίξει το θέμα της τρομοκρατία σε ανύποπτο χρόνο
Αναδημοσιέυουμε άρθρο του μέλους της Ε.Ε. του ΑΣΚΕ Σ. Στενού.
(’ρθρο στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ) στις 19/7/1999

  • Η ΘΡΙΑΜΒΙΚΗ παρουσία στη χώρα μας του υπουργού Αμυνας τον ΗΠΑ Κοέν έληξε "ικανοποιητικά" γι' αυτούς που εκλιπαρούν για την παραμονή τους στή δοτή εξουσία, γι'αυτούς που κάνουν τα πάντα για τη ... διαδοχή τους σ'αυτήν και για τον ίδιο τον Κοέν, παρά τη μη πλήρη ικανοποίησή του για τις προσπάθειες πάταξης της τρομοκράτης, όπου και η Ελλάδα "μπορούσε να κάνει περισσότερα"!
  • ΓΙΑΤΙ, ΟΜΩΣ, ο υπουργός ’μυνας των ΗΠΑ ασχολείται με την τρομοκρατία και μάλιστα με τόση έμφαση, ενώ άλλοι φαίνονται αρμοδιότεροι αυτού;
  • ΔΕΥΤΕΡΟΝ, η "τρομοκρατία εξελίσσεται στο πιo αποτελεσματικό όπλο της αμερικανικής διπλωματίας για τη "δικαιολόγηση" της επέκτασης κυριαρχίας τους ανά τον κόσμο και φαίνεται να αντικαθιστά βαθμιαία αυτό των "ανθρώπινων δικαιωμάτων", που προκαλεί πλέον μειδιάματα, παντού. Η τρομοκρατία, αντίθετα, παρά τις ποικίλες μορφές, αιτίες και στόχους της και ως εκ τούτου τη δυσκολία του καθαρού εννοιολογικού προσδιορισμού της, προκαλεί ενστικτώδη απέχθεια στην πλειονότητα των ανθρώπων, ιδιαίτερα σε χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο, και αίσθηση ασφάλειας και νομιμότητας. Αποτελεί, λοιπόν, ιδανικό πρόσχημα επεμβάσεων για διάφορους σκοπούς η επίκληση πάταξης της, όπως πχ. το επικείμενο πογκρόμ σε βάρος των Κούρδων στην Ελλάδα, που φαίνεται ότι αποτελούν σοβαρό εμπόδιο γη τα σχέδια των HΠΑ περιοχή του Κουρδιστάν.
  • ΥΠΑΡΧΕΙ, όμως,και μια άλλη,ίσως η πιο σημαντική πλευρά στο ζήτημα, που αναλύεται έξοχα στη "θεωρία πολέμου" του Π. Κονδύλη (σελ. 374 επόμ.): Οι θεωρητικά πανίσχυρες πλανητικές δυνάμεις, που μπορούν να επεμβαίνουν "χειρουργικά" παντού, χωρίς κινδύνους δεν είναι τελικά άτρωτες!
  • ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΕΣ χώρες η λαοί έχουν τη δυνατότητα "της τρομοκρατίας και της "δολιοφθοράς- σε βάρος ιδίως, "εκτεχνικευμένων κοινωνιών που εξαρτώνται από ολιγάριθμα ενεργειακά και πληροφοριακά κέντρα και έτσι είναι τόσο τρωτές όσο καμία κοινωνία του παρελθόντος"! Και οι ΗΠΑ είναι το μοντέλο τέτοιας κοινωνίας και μάλιστα με μωσαϊκό κατοίκων, που την κάνουν δυνάμει ακόμη πιο ευάλωτη.
  • ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, γιατί τόσο πολύ ενδιαφέρεται ο υπουργός ’μυνας γη την πάταξη της τρομοκρατίας. Την θεωρούν τον κύριο αντίπαλο. Μόνο που για να πληγεί, απαιτείται" η εξάλειψη των αιτίων της και αυτό πώς να το δεχθούν οι πλανητάρχες...