Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OI ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Πολλά τα Bravo Kostas που εισέπραξε ο Σημίτης από Ευρωπαίους ηγέτες και το Μπους, για την «πετυχημένη» προεδρία της Ε.Ε. Ανάλογη η διαφήμιση από τα Μ.Μ.Ε. Αν προσπαθήσουμε, όμως, να βρούμε τις «επιτυχίες», τότε θα διαπιστώσουμε ότι τίποτα καινούργιο δεν έγινε και όσα επιχειρήθηκαν κατέληξαν σε φιάσκο ή κατέστησαν την Ε.Ε. ακόμη πιο δέσμια των ορέξεων και της αδηφαγίας των Η.Π. Α.
Αν θυμηθούμε τη στάση της προεδρίας στον πόλεμο του ΙΡΑΚ, θα δούμε ότι το μόνο που έκανε ήταν να νομιμοποιήσει τον παραλογισμό των Η.Π.Α, όπως αναλυτικά αναφέρουμε και αποδεικνύουμε στο προηγούμενο φύλλο. Αν αναλογιστούμε την «επιτυχία» της εισόδου της
Κύπρου στην Ε.Ε. με τις μεγαλοπρεπείς τελετές και παράτες στο Ζάππειο και την Αρχαία Αγορά, πρέπει να θυμηθούμε ότι η Ελληνική Προεδρία δεν πέτυχε τη διεύρυνση της Ε.Ε.- για τις επιπτώσεις της οποίας έχουμε ήδη αναφέρει απλά επικύρωσε τη συνθήκη.
Ομως το μεγάλο «επίτευγμα» της ελληνικής προεδρίας ήταν ο αισχρός επίλογος της συνόδου κορυφής Η.Π.Α.-Ε.Ε. στην Ουάσινγκτον. Εκεί ο δουλοπρεπής πρόεδρος Σημίτης με τον απερχόμενο και εντελώς διασυρμένο πρόεδρο της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι και τον τέως Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, δηλωμένο φιλοαμερικάνο και νυν εκπρόσωπο της Ε.Ε σε εξωτερικά και αμυντικά θέματα Χαβιέρ Σολάνα - του οποίου η θέση καταργείται- τρώγοντας μεταλλαγμένα προϊόντα, συμφώνησαν σε όλες τις αμερικανικές θέσεις.
Έτσι ο Μπους συμφώνησε με τους ευρωπαίους συνομιλητές του σε σκληρότερες θέσεις απέναντι στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, αφήνοντας το ενδεχόμενο ακόμη και επιθετικής ενέργειας, όταν κι αν το κρίνει. Ερμήνευσε κατά το δοκούν το περιεχόμενο του «οδικού χάρτη» ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή. Απαίτησε την άμεση διάλυση της Χαμάς, ως μόνης πηγής του κακού στην περιοχή. Οι τρεις εκπρόσωποι της Ε.Ε. δεν είχαν το σθένος καν να παρατηρήσουν ότι χρειάζεται η ίδια προσπάθεια και από το Ισραήλ. Ομως έβαλαν την υπογραφή τους σε επίσημη κοινή διακήρυξη για την αντιμετώπιση της διάδοσης των οπλών μαζικής καταστροφής, δεχόμενοι μάλιστα το αμερικανικό δόγμα για προληπτικές επεμβάσεις
Η Ουάσινγκτον επέβαλε δικαστική συμφωνία με την Ε.Ε. σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών και των ελευθεριών τους. Έτσι με την κατάπτυστη συμφωνία περί «δικαστικής αρωγής και έκδοσης», οι ευρωπαίοι ηγέτες ανέλαβαν την απίστευτη υποχρέωση να παραδίδουν στην αμερικανική κυβέρνηση για τα «Γκουαντανάμο», οποιονδήποτε Ευρωπαίο πολίτη δηλώνουν ότι θεωρούν «ύποπτο» για τρομοκρατία Συγκεκριμένα στο άρθρο 4 της συμφωνίας αναφέρεται ότι επιβάλλεται η έκδοση στην Αμερική, ευρωπαίων ή μη πολιτών, ακόμα και για πράξεις που θεωρούνται εγκλήματα στις Η.Π.Α., ενώ δεν θεωρούνται εγκλήματα στην Ευρώπη. Το άρθρο 16 εισάγει τη δυνατότητα αναδρομικής ισχύος της συμφωνίας. Με το άρθρο 13 και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Πετσάλνικου, αφήνεται η δυνατότητα έκδοσης στις Η.Π.Α. ευρωπαίων πολιτών που μπορεί να αντιμετωπίσουν την ποινή του θανάτου, παρόλο που αυτό απαγορεύεται ρητά από το Συμβούλιο της Ευρώπης και είναι αντίθετο με τα Συντάγματα των Ευρωπαϊκών κρατών, τη στιγμή που οι Η.Π.Α. αρνούνται οι πολίτες τους να δικάζονται σε οποιοδήποτε κράτος για εγκλήματα πολέμου! Η CIA και το FBI μπορούν να εγκατασταθούν σε όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Ε.Ε και να ελέγχουν τα φορτία των πλοίων που κατευθύνονται στις Η.Π.Α.,αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών, ανεξαρτήτως προορισμού! Ένας απίστευτος ολοκληρωτισμός και παγκόσμια δικτατορία Τα πάντα παραδίδονται στην απόλυτη εξουσία του επικυρίαρχου και της υπερδύναμης, στο όνομα της υπεροχής του «δικαίου» του ενός και μονού περιούσιου έθνους.
Αυτά είναι τα επιτεύγματα του Σημίτη και του Γιωργάκη Γι' αυτά κομπάζουν και θριαμβολογούν.