Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΑΣΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το ΑΣΚΕ με το δύσκολο αγώνα που διεξάγει προσπαθεί να εκφράσει τους πολίτες που δε συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση, που θεωρούν ότι αξίζουν θυσίες για μια άλλη εφικτή πορεία και έχουν όραμα μια κοινωνία με ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως όλοι γνωρίζουν, σ' αυτό τον αγώνα το ΑΣΚΕ δεν έχει και δε θέλει να έχει στήριξη από πουθενά αλλού, πλην των μελών και φίλων του.
Οι εκλογικές μάχες θεωρούνται κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, παρότι τα μεγάλα κόμματα την έχουν εκφυλίσει. Τα μικρότερα κόμματα (και το ΑΣΚΕ) έχουν την αυξημένη δυνατότητα με τις εκλογές να προβάλλουν τις θέσεις και προτάσεις τους. Γι' αυτό το ΑΣΚΕ προσπαθεί να συμμετέχει σ' όλες τις βουλευτικές εκλογές, παρότι οι απαιτούμενες θυσίες είναι μεγάλες και δυσανάλογες προς τις τωρινές δυνατότητες μας.
Τυχόν αδυναμία του ΑΣΚΕ να πάρει μέρος στις εκλογές, πέραν των άλλων, θα ερμηνευόταν και ως υποβάθμιση της δραστηριότητας του, κάτι που, φυσικά, δεν είναι αληθές. Γι' αυτό και στη σύνοδο των μελών, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στις εκλογές, υπό την προϋπόθεση της σημαντικής συμπαράστασης των φίλων του ΑΣΚΕ.
Συγκεκριμένα ζητάμε:
  • Την οικονομική ενίσχυση από τον καθένα, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για να καλυφθούν οι ανάγκες του τυπογραφείου (ψηφοδέλτια, υλικό), των μεταφορών και των ταξιδιών.
  • Προτάσεις για υποψηφιότητες. Στις προηγούμενες εκλογές το παράβολο με τα έξοδα του κλητήρα ήταν 60000δρχ. Ελπίζουμε ότι δε θα αυξηθεί ή δε θα αυξηθεί πολύ.
  • Τη βοήθεια σε πρακτικές δουλειές (τυπογραφείο, νομική κάλυψη, διανομή υλικού, βάρδιες στο γραφείο κλπ.) απ' όσο ελεύθερο χρόνο διαθέτει ο καθένας.
  • Τη διοργάνωση ενημερωτικών συζητήσεων είτε σε δημόσιους χώρους είτε σε σπίτια.
  • Το μοίρασμα ψηφοδελτίων χέρι-χέρι και γενικά την προσπάθεια να κερδηθεί κάθε δυνατή ψήφος για το ΑΣΚΕ.
  • Μόλις προκηρυχθούν εκλογές, η Ε.Ε. θα καλέσει τους φίλους του ΑΣΚΕ στα γραφεία μας για ενημέρωση και συζήτηση.

  • Από τη δραστηριότητα του ΑΣΚΕ

    Εκτός από τη συμμετοχή μας σ' όλες τις μαζικές κινητοποιήσεις, το ΑΣΚΕ τύπωσε μετά το Πάσχα προκήρυξη, που έχει ήδη μοιραστεί στο Λεκανοπέδιο και την Επαρχία σε 50000 φύλλα.
    Παράλληλα, κλιμάκιο της Ε.Ε. περιόδευσε σ' όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Κατά την τελευταία περιοδεία σε Αν. Μακεδονία και Θράκη δώσαμε συνεντεύξεις στην τηλεόραση ΠΡΩΙΝΗ ΤV της Καβάλας, στο ραδιόφωνο ΓΝΩΜΗ της Αλεξανδρούπολης, στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής και στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Ξάνθης. Ευχαριστούμε και από τη θέση αυτή τους δημοσιογράφους για τη φιλοξενία τους.