Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγνοείται η τύχη μιας πρότασης...

Παραμονές της πανηγυρικής συνόδου της Ε.Ε. της Θεσσαλονίκης (που έγινε, βέβαια, αλλού!) ο Giorgos Papandreou, κατ' ευφημισμό Υπ.Εξ. της Ελλάδας, υπέβαλε (και μάλιστα ως προεδρεύων) τη ρηξικέλευθη πρόταση να μετέχουν... Αμερικανοί παρατηρητές στις συζητήσεις για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και για ό,τι άλλο σοβαρό συζητείται! Και το είπε στα σοβαρά, όχι ως joke, έστω και αμερικάνικο.
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε ως σήμερα να πληροφορηθούμε πώς αντέδρασαν οι άτυχοι ακροατές του. Φαίνεται ότι ο Γιωργάκης τους παρεξήγησε πλήρως. Δεν του ανακοίνωσαν, προφανώς, ότι μπορεί να δίνουν την εντύπωση οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι αποδέχονται και μάλιστα με ευχαρίστηση το ρολό του υπηρετικού προσωπικού των (εντελώς σαλταρισμένων) Η.Π.Α., με την αμίμητη δήλωση «θα είμαστε μαζί σας, έστω κι αν διαφωνούμε» (!), όμως όλα αυτά είναι ένα γιγάντιο... κόλπο. Στόχος είναι να αποκοιμίσουν τον Μπους και το λοιπό θίασο και, όταν με το καλό αποκτήσουν στα κρυφά μεγάλη -στρατιωτική δύναμη, θα τους δείξουν αυτοί «τι εστί ευρωπαϊκό βερίκοκο».
Πώς, λοιπόν, με τέτοια και με τέτοια να μη βγει στην αγορά και ο ...Λαλιώτης διατυμπανίζοντας με τη συνοδεία ολόκληρου του εσμού των Μ.Μ.Ε., την... αντιαμερικανική πραμάτεια του;