Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αφού απέτυχε το συνταγματικό τους πραξικόπημα, να ματαιώσουν τις εκλογές στην Κύπρο, με τη δικαιολογία της άμεσης εφαρμογής του σχεδίου Ανάν, αφού ακόμη δεν κατάφεραν να βάλουν την υπογραφή τους στο σχέδιο, η ομάδα περί το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας έσπευσε να προεισπράξει τα αργύρια της προδοσίας. Αλλά, ως γνωστόν, τον προδότην ουδείς ηγάπησεν. Και δεν ηγαπήθησαν ούτε μεταξύ τους.
Ο «σοσιαλιστής» Γ. Ομήρου, φερόμενος ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, μετά την «υπέρβαση» του ΔΗΣΥ, εκρίθη ότι δεν τραβάει. ’ρχισε, λοιπόν, να προβάλλεται η υποψηφιότητα του Γενικού Εισαγγελέα Α. Μαρκίδη, που τα κατασκευασμένα γκάλοπ του έδιναν μεγαλύτερο ποσοστό. Επειδή τα πραγματικά γκάλοπ φαίνεται ότι άλλα έδειχναν, εσύρθη ο γέρος και άρρωστος Κληρίδης να διεκδικήσει την επανεκλογή του.
Οι άλλοι δύο θα έμεναν χωρίς αργύρια. Αν εφαρμοζόταν το σχέδιο Ανάν οι θέσεις θα ήταν περισσότερες (κοινό κράτος, συστατικό κράτος) και φαίνεται ότι τις είχαν μοιράσει. Έτσι, αυτοί που θα εξασφάλιζαν την ενότητα όλης της Κύπρου δεν εξασφάλισαν ούτε τη μεταξύ τους ενότητα και κατεβάζουν (μέχρι στιγμής) 3 υποψήφιους (!)
Ετσι που ήρθαν τα πράγματα, οι εκλογές εξελίσσονται σε δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν. Οι κομματικές δεσμεύσεις έχουν χαλαρώσει ή διαρρηχθεί, πχ. η οργάνωση Λάρνακας του ΚΙΣΟΣ αποφάσισε από τον πρώτο γύρο να υποστηρίξει Κληρίδη κι όχι τον Πρόεδρο του κόμματός της Γ. Ομήρου(!).
Οι απάτριδες επιχειρηματίες, που σκέπτονται μόνο τις μπίζνες, επείγονται (οι αφελείς) για την προώθηση του σχεδίου Ανάν και υποστηρίζουν Κληρίδη, που υποστηρίζεται προκλητικά και από την κυβέρνηση των «σοσιαλιστών» της Αθήνας, η οποία παρεμβαίνει απροκάλυπτα στον προεκλογικό αγώνα της Κύπρου.Ο Τάσος Παπαδόπουλος, παρότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση, δε θεωρείται του χεριού τους και υπολογίζει στο δεύτερο γύρο στις ψήφους του καθαρά απορριπτικού Ν. Κουτσού. Αν εκλεγεί, ευτυχώς, τα πράγματα μπερδεύονται. Και τα είχαν σχεδιάσει τόσο καλά στο μυαλό τους...