ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΗΓΕΣΙΑ


Μπροστά σε τεράστια προβλήματα


Τη στιγμή που τα μεγάλα εθνικά και οικονομικά προβλήματα γιγαντώνονται (βλ. άλλες στήλες), η πολιτική ηγεσία, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αποδεικνύεται ανεπαρκής ή και επικίνδυνη, καθώς είναι εξαρτημένη (έστω όχι με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό) από τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και (μαζί μ’ αυτούς) από ξένα κέντρα, που της υπαγορεύουν την πολιτική της.
Η εξάρτηση μεταφέρει στην Ελλάδα και τις συγκρούσεις συμφερόντων των ξένων, που ενισχύονται από τις επιδιώξεις των εδώ μεσαζόντων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι φυσικό να ταλανίζεται από τις συγκρούσεις αυτές, αφού και ο πρόεδρός της παρακολουθεί άβουλος όσα γίνονται γύρω του. ’λλες συγκρούσεις εκδηλώνονται ως εσωκομματικές, πχ. η επίθεση Μεϊμαράκη (συγκρότημα Κόκκαλη) κατά υπουργών, επεισόδια στο συνέδριο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. ’λλες ως συγκρούσεις της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ (εξοπλιστικά κλπ.).
Τα περισσότερα και ισχυρότερα ΜΜΕ συμπεριφέρονται σαν να μην αναγνωρίζουν την κυβέρνηση, απαιτώντας την επαναφορά στην προ της 7/3/04 τάξη (ή αταξία;) πραγμάτων, διαφορετικά απειλούν τον Καραμανλή με έξωση. Έχουν κηρύξει πόλεμο.

Η επίθεση Μητσοτάκη κατά Παπαδόπουλου

Αντιθέτως προβάλλουν τον άθλιο Μητσοτάκη, σαν να είναι όλοι οι πολιτικοί υποχρεωμένοι να τον αποδέχονται ως μέντορά τους. Τελευταίο κατόρθωμά του η πρωτοφανής επίθεση κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τ. Παπαδόπουλου («νταηλίκια», «έχει υπερβεί τα όρια» κλπ.), μια μέρα πριν την επίσκεψη στην Κύπρο του Έλληνα πρωθυπουργού! Η επίθεση είχε στόχους:
Α) Να φθείρει τον Πρόεδρο της Κύπρου και να κάνει όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί στο εθνικό θέμα.
Β) Να δώσει την εντύπωση ότι την κυβερνητική πολιτική τη χαράσσει αυτός και όχι ο πρωθυπουργός.
Γ) Να δώσει ένα ακόμη μήνυμα προς τους ξένους προστάτες του ότι αυτός, η θυγατέρα του και οι συν αυτοίς μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα ξένα συμφέροντα . Δηλ. έμμεσα τους ζητούσε να ενισχύσουν τις υπόγειες κινήσεις του για ανατροπή του άβουλου Καραμανλή από την αδίστακτη Ντόρα (σε συνεργασία με ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ).

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιωργάκης, αφού κατάλαβε ότι είναι ανίκανος να επηρεάσει τα πράγματα στην Ελλάδα, αποφάσισε να επηρεάσει τις εξελίξεις στην πατρίδα της μαμάς του. Δυστυχώς, τάχθηκε υπέρ του Κέρι και βρέθηκε στην ... αντιπολίτευση! Έτσι μετεκλογικά άρχισε την κριτική προς το Μπους και εμφανίζεται ως αντιαμερικανός(!!), ίσως και γιατί πήρε το μήνυμα ότι είναι υπό προθεσμία και συντόμως θα αντικατασταθεί από άλλον, που τουλάχιστον να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.
Προς το παρόν και με τη βοήθεια ανθρώπων της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης προσπαθεί να υλοποιήσει την έμμονη ιδέα του να αλλάξει τη διοικητική λειτουργία της Ελλάδας: αποδυνάμωση έως διάλυση των νομαρχιών και του κράτους, ενίσχυση δήμων και περιφερειών, οι οποίες να υπάγονται απ’ ευθείας στην Ε.Ε., δηλ. διάλυση της Ελλάδας! Κι επειδή δεν τα καταφέρνει με τη χώρα, ξεκίνησε να τα εφαρμόζει στο κόμμα (του;): διαλύει τις Νομαρχιακές Επιτροπές!

Προεδρολογία και εκλογές

Εξηγήσαμε στο προηγούμενο φύλλο της «Ε», γιατί κατά τη γνώμη μας ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Γιωργάκης θέλουν εκλογές την άνοιξη και θα επιδιώξουν συμφωνία σε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Κάθε ΜΜΕ (με τα συμφέροντα που εκφράζει) προβάλλει τον εκλεκτό του. Ένας απ’ αυτούς, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, αφού απέτυχε να προκόψει με το κόμμα του, προσπαθεί να εξασφαλίσει το χρίσμα, περιοδεύοντας μεταξύ εκδηλώσεων της Ν.Δ. και Αγίου Όρους(!), μήπως συγχωρηθεί από το Θεό για όσα είπε για τις ταυτότητες...
Τα ονόματα που κυκλοφορούν συζητούνται μόνο ως πολιτικό κουτσομπολιό και όχι γιατί θεωρείται ότι η οποιαδήποτε επιλογή θα διαφοροποιήσει τα πολιτικά δεδομένα. Η πρόταση της κυβέρνησης πιθανό να ανακοινωθεί αμέσως μετά τις 17/12, για να μεταστρέψει το ενδιαφέρον από τις δυσμενείς (ως αναμένεται) αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Δεν αποκλείεται οι εσωκομματικοί αντίπαλοι στα δύο μεγάλα κόμματα να θελήσουν, μέσω της εκλογής Προέδρου, να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις, αν εκτιμήσουν ότι οι συσχετισμοί τους ευνοούν. Δικαιολογίες, για να απορρίψουν τον οποιονδήποτε υποψήφιο προτείνουν οι αρχηγοί τους, υπάρχουν πολλές.
Για τα συνέδρια ΚΚΕ και ΣΥΝ και τη γενικότερη κατάσταση στην αριστερά μάλλον ισχύουν όσα γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)