Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την ώρα που ο ΟΗΕ συζητούσε για το μέλλον της περιοχής οι αλβανόφωνοι Κοσοβάροι, με την υποκίνηση και στήριξη των Αμερικανών (και της Αλβανίας), εξαπέλυσαν νέο κύμα βίας, ώστε να εκδιώξουν και τους εναπομείναντες 100000 Σέρβους, εγκλωβισμένους σε θύλακες, και να καταστρέψουν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια τους, μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Από το 1999 έχουν εκδιώξει άλλους 200 000 Σέρβους, που ζουν ως πρόσφυγες στη Σερβία κάτω από άθλιες συνθήκες.
Τελικός στόχος τους είναι η περαιτέρω συρρίκνωση της Σερβίας, με την επίσημη απόσπαση της κοιτίδας τους, του Κοσόβου, ή του μεγαλύτερου μέρους του και η δημιουργία άλλου ενός κρατιδίου, που να το ελέγχουν πλήρως.
Κάποιοι Αλβανοί, βεβαίως , ονειρεύονται και τη Μεγάλη Αλβανία.
Η ελληνική πολιτική ηγεσία, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να αντιδρούν στα αμερικανικά σχέδια, που μετά τη Σερβία έχουν στόχο την Ελλάδα, τα ανέχονται και τα βοηθούν:
• Αντί να απαιτούν την απομάκρυνση των αμερικανικών και των άλλων ξένων στρατευμάτων, προσφέρουν 2 τάγματα πεζικού, που εξευτελίστηκαν μάλιστα, αφού όχι μόνο δεν έσωσαν τις 3 εκκλησίες που δήθεν προστάτευαν, αλλά ζήτησαν και τη βοήθεια των Αμερικανών, για να γλυτώσουν από τους Αλβανούς!
• Δε διαμαρτυρήθηκαν καθόλου για τις διώξεις κατά των Σέρβων.
• Δε διαμαρτυρήθηκαν για την προβολή μέσω του αλβανικού τύπου απαιτήσεων οργανώσεων "για την απελευθέρωση της Τσαμουριάς".
Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αποκτήσει ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική, πριν είναι αργά.