ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Δε φαίνεται να πηγαίνουν κατ’ ευχήν τα πράγματα για τη νέα κυβέρνηση του Μπους στις ΗΠΑ, παρότι, όπως πιστεύει και διαλαλεί, εκτελεί χρέη αντιπροσώπου του Θεού (και του Γιαχφέ) επί της γης. Η σιωπηρή (για την ώρα) εσωτερική αντίδραση και απέχθεια εναντίον της ελάχιστα θα μειωθεί από την αναμενόμενη αποπομπή του κραυγαλέα πολεμοκάπηλου Ράμσφελντ. Οι Αμερικανοί δεν είναι όλοι αμερικανάκια.
Η δεινή δημοσιονομική και ευρύτερα οικονομική δυσπραγία, με τις απειλούμενες περικοπές σε όλα τα κοινωνικά πεδία λειτουργεί ως δαυλός που πλησιάζει πυριτιδαποθήκη.
Η επιχείρηση μεταφοράς της ένοπλης αμερικανοδημοκρατίας στο Ιράκ (τα πετρέλαια μάλλον γίνονται ... καπνός) δε φαίνεται να επαληθεύει ούτε στο ελάχιστο τις ελπίδες των εμπνευστών της. Οι Αμερικανοί στρατιώτες, μισθοφόροι και επαγγελματίες-υπάλληλοι ιδιωτικών εταιριών(!), διαμαρτύρονται για έλλειψη ασφάλειάς τους! Τους είχαν διαβεβαιώσει ότι θα τους υποδεχτούν μετά βαΐων και κλάδων σαν ελευθερωτές και τώρα αντιμετωπίζουν ρουκέτες και καμικάζι. Και οι «σύμμαχοι» επιμένουν να μη βοηθούν.
Οι ΗΠΑ είχαν απειλήσει με εισβολή στη Συρία και στο Ιράν. Είχαν περίπου ανακοινώσει ότι κάθε μήνα θα καταλάμβαναν και μία χώρα από τον «άξονα του κακού». Όμως, ακόμη δεν αντέδρασαν στην πώληση ρωσικών βαλλιστικών συστημάτων στη Συρία, εκτός από τον ... εκνευρισμό (όπως γράφτηκε) του Ισραήλ, που διαμαρτύρεται ότι το βεληνεκές τους καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας «του» [μήπως επειδή απειλούν τις πυρηνικές(!) του εγκαταστάσεις;]. Πώς επιτρέπεται στο Ισραήλ να ασκεί πυρηνικές δραστηριότητες, όταν ακόμη και η Ε.Ε. διαμαρτύρεται για πιθανές αντίστοιχες στο Ιράν;
Πιθανόν για την απάλυνση του ισραηλινού εκνευρισμού, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ως υπεργολάβος των Εβραίων, διένειμε ανά τον πλανήτη έκθεση για αντισημιτικές (αντιεβραϊκές) ενέργειες όπου γης, στην οποία κατηγορείται μάλιστα η Ελλάδα για το πασχαλιάτικο κάψιμο του Ιούδα (Εβραίου)!! Να δούμε πώς θα αντιδράσουν, όταν (και πλησιάζει η ώρα) θα εκτοξεύονται από παντού εκθέσεις για αντιανθρώπινες ενέργειες ΗΠΑ και Ισραήλ.
Είχαν δώσει άφθονο χρήμα και την Κύπρο (και ευρωπαϊκή πορεία) στην Τουρκία και ο Ερτογάν ανταλλάσσει πανηγυρικές επισκέψεις με τον Πούτιν (που άρχισε να μας τα στραβώνει κάπως ...) και οικονομικές (μόνο;) αντιπαροχές. Και ενώ ξόδεψαν, με τη σύμπραξη και της Ε.Ε., άρα και της Ελλάδας, μεγάλα ποσά και ταλαιπώρησαν τόσες «μη κυβερνητικές οργανώσεις» (το νέο φρούτο, που αντικατέστησε τις παλιές ιεραποστολικές εμπροσθοφυλακές), για να αποσπάσουν την Ουκρανία από τη Ρωσία, ο εκλεκτός τους Γιουσένκο διακήρυξε, μόλις εξελέγη, πως η συνεργασία του με τη Ρωσία είναι μονόδρομος και ότι θα αποσύρει τους Ουκρανούς στρατιώτες από το Ιράκ!
Και στη Νότια Αμερική το πάρτι εναντίον των ΗΠΑ συνεχίζεται και εντείνεται. Αντί να πετύχουν την ανατροπή του Τσάβες στη Βενεζουέλα, προστίθενται νέες κυβερνήσεις στους φίλους του. Το κυριότερο, οι χώρες αυτές προσπαθούν να κάνουν, έστω δειλά βήματα αυτοδύναμης ανάπτυξης, με τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Πώς να αισθάνεται άραγε η κοσμαγάπητη Κοντολίζα;


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)