ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Παράνομη η ψήφιση του Ευρωσυντάγματος

Του ΣΗΦΗ ΣΤΕΝΟΥ μέλους της Ε.Ε. του ΑΣΚΕ

Το δίπολο της πολιτικής εξουσίας του προσκήνιου ετοιμάζεται να προωθήσει με συνοπτικές διαδικασίες την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συνταγματικής Συνθήκης της ΕΕ και έτσι να καταργήσει το Ελληνικό Σύνταγμα ως τον ανώτατο ρυθμιστικό νόμο της κοινωνίας και πολιτείας μας. Και τούτο εν μέσω του ορυμαγδού των αποκαλύψεων και απαιτήσεων κάθαρσής των, όντως, αμαρτωλών εν πολλοίς εξουσιών της Δικαιοσύνης και της Εκκλησίας από τις ανεπιλήπτου, προφανώς κατά την εκτίμηση τους, ακεραιότητας πολτπκής και πληροφόρησης εξουσίες, ώστε να μην υπάρξουν ενδεχομένως αποτελεσματικά εμπόδια σης τωρινές ήπροσεχείς επιλογές τους.
Μία από αυτές είναι και το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα Μέχρι τώρα κάθε συνταγματική συνθήκη ήταν αποτέλεσμα λαϊκών και εθνικών αγώνων για την εξασφάλιση του ελάχιστου, έστω, των λαϊκών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Για πρώτη φορά το οικονομικό κατεστημένο με τους διάφορους εκπροσώπους και μηχανισμούς του επιχειρεί εκ των άνω να υφαρπάσει συνταγματική κατοχύρωση των αυθαίρετα από το ίδιο οριζόμενων προνομίων του, εκ θεού ή φυσικής νομοτέλειας τάχα αναφυομένων!
Το εν λόγω «συνταγματικό» κείμενο (στους «σοφούς» συντάκτες του είχε ανατεθεί να προτείνουν μόνο ιδέες και εναλλακτικές προτάσεις...), αφού προτάξει αξίες, ιδανικά, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις ιδιαιτερότητες των λαών, τα οποία οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ τόσο πιστά έχουν υπηρετήσει κατά τις αποικιακές καταληστεύσεις και αφανισμούς και όχι μόνο, διακηρύσσει απροκάλυπτα την απόλυτη ασυδοσία της ελεύθερης αγοράς, του «δίκαιου» (!) εμπορίου, των επιχειρήσεων και των τραπεζών.
Αναθέτει τη θέσπιση (τυπικά την πρόταση) αδήριτων νόμων στη γραφειοκρατία (25.000) της Επιτροπής, που ελέγχεται πλήρως από τις υπερεθνικές εταιρείες και καθιστά διακοσμητικά όλα τα άλλα όργανα, που ενδεχομένως θα εξέφραζαν κάποια υπολείμματα λαϊκών εξουσιών.
(Και είναι τουλάχιστον θλιβερό η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να μας προετοιμάζει για τον «περιορισμό» των συνόρων και της αυτονομίας της χώρας μας και βουλευτές κόμματος που κατέκτησε την εξουσία εν ονόματι της εθνικής ανεξαρτησίας, του σοσιαλισμού, της λαϊκής κυριαρχίας κα της απο-χώρηοης από την (τότε) ΕΟΚ, να δηλώνουν ότι «τέτοια θέματα (ευρωπαϊκές συνθήκες) δενμπορεί να είναι αντικείμενο οχλοκρατικών εκδηλώσεων (δημοψηφισμάτων)» ή να περιφέρονται στις Βρυξέλλες, διακηρύσσοντας ότι κάθε διάταξη ή ντιρεκτίβα της ΕΕ υπερισχύει του Ελληνικού Συντάγματος!).
Ενός τέτοιου κειμένου επιχειρούν να υφαρπάσουν την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων. Έχουν, όμως, τέτοιο δικαίωμα; Και η παραμικρή τροποποίηση του Ελληνικού Συντάγματος απαττεί ειδική, αναθεωρητική Βουλή και με ειδικές πλειοψηφίες. Πόσο μάλλον η κατάργηση του και η υπαγωγή του στις αποφάσεις των αδιαφανών οργάνων της... ελεύθερης αγοράς.
Είναι δυνατόν να τύχει αποδοχής και εφαρμογής ένα προϊόν τόσο κραυγαλέας αντιδημοκρατικότητας και παρανομίας;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ στις 6/3/05
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΣΧΟΛΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ »