Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητοποίηση για το Αιγαίο, πριν να είναι αργά

Πολύ δυσάρεστες εξελίξεις δρομολογούνται τους προσεχείς μήνες για το Αιγαίο. Το στρατιωτικοοικονομικό κατεστημένο (κεμαλιστές) στη Μικρά Ασία σε αγαστή συνεργασία με τους νέους πολιτικούς (ισλαμιστές και κοσμικούς) επιχειρεί συστηματικά διεύρυνση των προκλήσεων και δημιουργία συνθηκών τεχνητών κρίσεων.
Ο στόχος τους πρόδηλος και ιταμός. Επιδιώκουν, όσο πλησιάζει η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη τους στην Ε.Ε. στις 3 (Οκτωβρίου (την οποία ένθερμα έσπευσαν να στηρίξουν η τωρινή και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση), να κατοχυρώσουν όλες τις παράλογες και παράνομες αξιώσεις τους στην περιοχή, να εξωθήσουν την Ελλάδα σε επίσημες διαπραγματεύσεις (!) και να διευκολύνουν την Ε.Ε. να πιέσει τη χώρα μας σε υποχωρήσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα, σε αντάλλαγμα κάποιων υποχρεωτικών τυπικών «παραχωρήσεων» της Τουρκίας στην υπογραφή του πρωτοκόλλου σύνδεσης με τις 10 νέες χώρες, άρα και της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να την αναγνωρίζουν !!
Η θρασύτητα τους στηρίζεται όχι τόσο στη δεδομένη όντως ευρωπαϊκή αδιαφορία για το διεθνές δίκαιο ούτε στην όχι και τόσο δεδομένη (πλέον) αμερικανική συμπαράσταση, αλλά κυρίως στη δεδομένη επίσης «ελληνική» υποχωρητικότητα σε όλα τα διεθνή της μέτωπα και τη δεδομένη πλήρη συμμόρφωση σε κάθε απλή ευχή(!) ΗΠΑ και Ε.Ε.
Ορθώς είχαν εκτιμήσει οι ιθύνοντες τραμπούκοι της γείτονος ότι η ελληνική κυβέρνηση δε θα αντιδρούσε στην πρωτοφανούς ιταμότητας πρόκληση στην επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών στην ’γκυρα τον περασμένο μήνα με την πολιορκία των Ιμίων και την εκδίωξη των Ελλήνων ψαράδων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Δε θα είχαν όμως ούτε καν ονειρευτεί πως μπορούσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να δηλώσει ότι «δεν αποχώρησα από την ’γκυρα (παρά τις αδιανόητες προκλήσεις τους), διότι τότε θα εδημιουργείτο μείζων κρίση»! Δηλαδή η, τυχόν, μείζων κρίση δε θα είναι το αποτέλεσμα των τουρκικών προκλήσεων, αλλά η όποια ελληνική αντίδραση σ' αυτές!! Αυτή είναι η πάγια θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1967 μέχρι σήμερα και αυτή είναι η κύρια αιτία της συνεχώς κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας.
Ακολούθησαν οι ακόμη (αν είναι δυνατό...) προκλητικότερες δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού επιτελείου Στρατού ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραχωρήθηκαν (!) στην Ελλάδα υπό ορισμένους όρους, που όμως παραβιάζονται (και επομένως...) και οι συνεχείς θρασύτατες παραβάσεις και παραβιάσεις της τουρκικής αεροπορίας υπεράνω του Αιγαίου. Και η κυβέρνηση ούτε λόγο, ούτε μια λέξη για το αναφαίρετο από το διεθνές δίκαιο δικαίωμα των 12 μιλίων στα χωρικά μας ύδατα (και αυτομάτως στον αέρα). Ετοιμάζεται, μάλιστα επίσκεψη επίσημη του Κ. Καραμανλή στον κουμπάρο του.

Και στη Θράκη

Η «Συντονιστική Επιτροπή Τούρκων της Δ.
Θράκης», που χρηματοδοτείται και καθοδηγείται από την Τουρκία, επιδιώκει σε πρώτη φάση την εκλογή 5 βουλευτών της στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στη συνέχεια τη δημιουργία μειονοτικού κόμματος, που θα συνεργάζεται με το «αδελφό» κόμμα της Βουλγαρίας στην προοπτική απόσχισης της Δυτικής και Βόρειας Θράκης από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία αντιστοίχως και αφομοίωσής τους από την τουρκοκρατούμενη Ανατολική Θράκη.
Για όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιά απάντηση. Ούτε καν να υλοποιήσει τα προγράμματα για υποδοχή 150.000-200.000 Ελλήνων Ποντίων της πρώην ΕΣΣΔ και την εγκατάσταση μεραρχίας εφέδρων από αυτούς που είχαν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις της ΕΣΣΔ. Ο λόγος ήταν η αντίδραση της Τουρκίας και του NATO! Ίσως και κάποιες άλλες σκέψεις.


Η αντίδραση φέρνει πάντα αποτέλεσμα


Είναι πλέον πασιφανές ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα περισσότερο (το αντίθετο μάλιστα, φοβούμαστε, μετά τον εκ νέου εναγκαλισμό μας με την υπερατλαντική προστάτιδα). Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε. Να πιέσουν, τουλάχιστον, τα κόμματα τους οι οπαδοί του διπολισμού, να κινητοποιηθούν οι υπόλοιποι, πολίτες, Τ.Α, σύλλογοι, ενώσεις πολιτών, προτού βρεθούμε μπροστά σε «τετελεσμένα», που κυοφορούνται στις μυστικές συνομιλίες, με τις ευλογίες ΗΠΑ και Ε.Ε.