ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Από πολλούς τίθεται το «δίλημμα»: Να παραμείνει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ στο χάλι που την έφεραν η κακοδιαχείρηση, οι ατασθαλίες και οι ρουσφετολογικές προσλήψεις του ΠΑΣΟΚ και να επιβαρύνει κάθε χρόνο με υπέρογκα ποσά τον προϋπολογισμό ή να πουληθεί σε ιδιώτες, όπως απαιτεί η Ε.Ε. και σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ.;
Η πρώτη παρατήρησή μας είναι ότι, αν παρέμενε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα την πουλούσε κι αυτό.
Δεύτερο: Το «δίλημμα» είναι ίδιο με πολλά παρόμοια, αφού ούτε η μια είναι λύση ούτε η άλλη. Τέτοιες εταιρίες στρατηγικής σημασίας πρέπει να ανήκουν στο κράτος, ένα κράτος όμως που να λειτουργεί (έστω στοιχειωδώς) προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Τόσο δύσκολο είναι να υπάρχει ένα τέτοιο κράτος; Ίσως να είναι αδιανόητο γι’ αυτούς που «βολεύονται» με τα «διλήμματα» και συμβάλλουν με την ψήφο τους και την όλη συμπεριφορά τους στο σημερινό χάλι όχι μόνο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, αλλά κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.

Κόμματα, Μ.Μ.Ε. και Ε.Ε.

Η διάλυση και το ξεπούλημα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ είναι εθνική μειοδοσία, για την οποία βαρύνονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εθνική μειοδοσία είναι και η εκχώρηση στην ΕΕ του δικαιώματος να επιβάλλει πρόστιμα, να απαιτεί τη διάλυση του εθνικού αερομεταφορέα και γενικά να έχει λόγο σε τόσο σημαντικά για τη χώρα ζητήματα, για να την επικαλούνται και να παίρνουν αντεθνικά και αντιλαϊκά μέτρα. Δεν περίμεναν, όμως, τόσες αντιδράσεις στις «λύσεις» που είχαν δρομολογήσει και τώρα έχουν μπερδευτεί.
Μόνο ως αστείο, λοιπόν, μπορεί να εκληφθεί το όψιμο ενδιαφέρον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την Ολυμπιακή, που με συναδέλφους τους του ΣΥΝ και του ΚΚΕ απέστειλαν επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής με αίτημα να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ για να δώσουν εξηγήσεις. Λίγη ντροπή επιτέλους, όταν τα χρέη του κράτους προς την ΟΑ έφτασαν επί ΠΑΣΟΚ 1,1 τρις και η σύμβαση του νέου αεροδρομίου (με τη γερμανική εταιρεία Χόχτιφ), που υπεγράφη επί ΠΑΣΟΚ, προβλέπει αύξηση των οικονομικών υποχρεώσεων της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ από 3 εκ ευρώ σε 27 εκ ευρώ.
Εντύπωση προκαλεί (όχι στο ΑΣΚΕ) η στάση των ΜΜΕ σε σχέση με την απόφαση της Κομισιόν. Όχι μόνο δε σχολιάζεται αλλά θεωρείται και δεδομένη ώστε η ΕΕ να μένει στο απυρόβλητο. Οι διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ προστατεύουν τον προστάτη τους. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η χώρα όσο παραμένει στην ΕΕ μόνο δεινά έχει να περιμένει.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)