ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ


(και το απύθμενο αμερικανικό θράσος)

Δεν πρόλαβε καλά, καλά να οριστεί υπουργός των Εξωτερικών η εκλεκτή της «φαμίλιας» του Μπους κ. Μπακογιάννη και ξεκίνησε η αμερικανική αντεπίθεση με τον πρεσβευτή της στη χώρα μας Charles Ries αυτοπροσώπως!
Σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία» (η οποία σημειωτέον δε δημοσιεύει εδώ και καιρό καμιά από τις ολιγόλεξες ανακοινώσεις του ΑΣΚΕ, ενώ δημοσιεύει των άλλων «μικρών» κομμάτων) στις 18/2/06 με τίτλο «Η αλήθεια για το Γκουαντανάμο» διατείνεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το κολαστήριο αυτό, το οποίο θα αποτελεί όνειδος για την ανθρωπότητα εσαεί, αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο!
Ελάχιστα αποσπάσματα φτάνουν για να δειχτεί το μέγεθος της ιταμότητας και η πεποίθηση του κ. Ries πως απευθύνεται σε ηλιθίους. Γράφει: «Η Τρίτη Συνθήκη της Γενεύης παρέχει προστατευτικούς όρους για αιχμαλώτους πολέμου. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι η συνθήκη αυτή δεν ισχύει για τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα ...»! Φυσικά, κάτι τέτοιο δε συνάγεται από τη συνθήκη αυτή. Θυμίζουμε, επίσης, στον κ. πρέσβη ότι την Αλ Κάιντα την ίδρυσαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί και, εν πάση περιπτώσει, για κάτι ... τέτοια ζητήματα υφίστανται τα δικαστήρια.
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κυνισμός του κ. πρέσβη εκδηλώνεται και με ... χιούμορ: «Παρέχουμε στους κρατουμένους στο Γκουαντανάμο 3 γεύματα την ημέρα, σύμφωνα με τις πολιτιστικές διατροφικές απαιτήσεις τους. Επιπλέον, τους παρέχουμε αντίτυπα του Κορανίου στη γλώσσα τους, κομποσκίνια και χαλιά προσευχής, καθώς και σύμβολα, που δείχνουν προς την κατεύθυνση της Μέκκας ...»!! Εννοείται ότι «οι κρατούμενοι, όπως οι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν μπορεί να υποβάλλονται σε βασανιστήρια ή κακομεταχείριση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκάθαρη θέση για τα βασανιστήρια ...»!!!
Κατόπιν τούτων πρέπει να είναι τρελός ακόμη και το πειθήνιο όργανό τους ο κ. Ανάν (και μετά απ’ αυτόν και ο Γιωργάκης) που ζητάει να κλείσει αμέσως το Γκουαντανάμο, αντί να κάνει αίτηση να εγκλειστεί και ο ίδιος και οι ανά τον κόσμο ομόγνωμοί του σ’ αυτόν τον, κατά Ries, επίγειο Παράδεισο. Έλεος!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ Σχόλιο »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)