ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Οι τράπεζες "ξεφλουδίζουν" τους καταθέτες


Στην Αγγλία όμως...

Στο τέλος του Φλεβάρη το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου για την «προστασία των καταναλωτών στις τραπεζικές δανειακές συμβάσεις». Το πόσο ενδιαφέρεται το ΠΑΣΟΚ για την «προστασία» αυτή φάνηκε από το ότι ελάχιστοι βουλευτές του, ακόμη και από αυτούς που υπέγραψαν την «πρόταση» αυτή, εμφανίστηκαν στη συζήτησή της στη Βουλή!
Δεν έχει, φυσικά, νόημα το ερώτημα πώς και δεν το σκέφτηκαν στα είκοσι χρόνια που κυβερνούσαν, γιατί όλοι τους διατείνονται πως η εκλογική τους ήττα στα 2004 λειτούργησε ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ και τώρα πια είναι... αγνοί (από τα κυβερνητικά ανομήματά τους) σα νεογέννητα βρέφη. Εννοείται ότι η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, παρά την κραυγή του Σουφλιά (!), που είναι και οτίτλος του μικρού αυτού κειμένου.
Έχουμε ξαναγράψει για τη ληστρική τοκογλυφία των Τραπεζών και δώσαμε τη συμβουλή «Μακριά από τις Τράπεζες»! Το νέο είναι η αντίδραση των Εγγλέζων στην τραπεζική επιδημία. Ζήτησαν κάποιοι από τις τράπεζες όλα όσα, τοκογλυφικά, τους κατακρατούσαν για προμήθειες από τις τραπεζικές δοσοληψίες και αυτές, φοβούμενες δικαστικές αποφάσεις, άρχισαν να επιστρέφουν στους πελάτες τους χιλιάδες λίρες, που τοκογλυφικά παρακρατούσαν!
Καιρός να γίνει κάτι τέτοιο και εδώ. Αλιώς ας αποσύρουν οι καταθέτες τα, έστω και λίγα, λεφτά τους, αφού, ούτως ή άλλως, μόνο ζημιωμένοι είναι με την καταβολή προμηθειών και αρνητικού τόκου.
Και ας απαιτήσουν να καταργηθεί ο νόμος για την ιδιωτική τοκογλυφία, ώστε να ... τρομοκρατηθεί η τραπεζική ασυδοσία και ληστεία!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)