ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Η ελπίδα των Αγγλοαμερικανών

Όταν ο κ. Χάνεϊ και η παρέα του είδαν τα σχέδιά τους να συντρίβονται στο δημοψήφισμα της 24/4/2004, βρέθηκαν στην ανάγκη να χαράξουν άλλη στρατηγική, που συνοπτικά συνίσταται στα εξής: α) Αντικατάσταση του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου από άλλον, ελεγχόμενο από αυτούς. β) Επαναφορά του σχεδίου Ανάν με πιο συμπυκνωμένη μορφή και με άλλο όνομα. γ) Έγκριση του σχεδίου από τη Βουλή και όχι με δημοψήφισμα. [Οι περαιτέρω στόχοι τους στο ΑΣΚΕ-3].
Η εκλογή προέδρου από το ΔΗΣΥ είναι αδύνατη, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τους. Γι’ αυτό επέλεξαν τη λύση Χριστόφια, που τάχθηκε εξ αρχής υπέρ του σχεδίου Ανάν, αλλά αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, λόγω της αντίθεσης της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Υπολογίζουν βάσιμα ότι, λόγω κομματικού πατριωτισμού, ο Χριστόφιας θα ψηφιστεί από το σύνολο σχεδόν των ΑΚΕΛικών.
Ανοικτή υποστήριξη των Αγγλοαμερικανών προς το Χριστόφια από τον 1ο γύρο θα αποτελούσε πρόκληση, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Γι’ αυτό προτίμησαν να υπάρξουν 3 υποψηφιότητες στον 1ο γύρο (Παπαδόπουλος, Κασουλίδης, Χριστόφιας). Το σχέδιο σκόνταφτε στο γεγονός ότι ο Χριστόφιας έβγαινε 3ος και έμενε εκτός 2ου γύρου, οπότε η επανεκλογή του Τάσσου θα ήταν βέβαιη. Έτσι τις τελευταίες μέρες είδαμε ξεφωνημένους ανανικούς να υποστηρίζουν Χριστόφια από τον 1ο γύρο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ (όσοι χρειάζονται) οδηγήθηκαν να ψηφίσουν Χριστόφια από τον 1ο γύρο, ώστε ο δικός τους υποψήφιος να βγει 3ος! Έτσι φαίνεται ότι οδεύουμε στον κρίσιμο 2ο γύρο με μονομάχους Τάσσο και Χριστόφια, με το δεύτερο να έχει την υποστήριξη όλων των ανανικών (και του εν Ελλάδι εσμού Ντόρας, Γιωργάκη κλπ.) και όλου του ισχυρού κομματικού του μηχανισμού, ενώ ο Τάσσος δε διαθέτει κανέναν ισχυρό μηχανισμό, αφού δε θέλησε να οργανώσει και να αξιοποιήσει το συντριπτικό 76%. Έτσι για πρώτη φορά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρή υπεροχή του Χριστόφια στο 2ο γύρο. Ας ελπίσουμε ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα ξανακάνει το θαύμα του!
Ευχές του ΑΣΚΕ προς Τάσσο (δες δίπλα)

Με τα παραπάνω δεδομένα το ΑΣΚΕ θεωρεί ότι η αντικατάσταση του Τάσσου από το Χριστόφια ανοίγει το δρόμο για ραγδαίες καταστροφικές εξελίξεις πρώτα στο Κυπριακό και στη συνέχεια σε Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία. Γι’ αυτό οι όποιες ταξικές, ιδεολογικές και πολιτικές μας διαφορές (π.χ. ευρωπαϊσμός, μη αξιοποίηση 76%, Ν. Υόρκη κλπ.) περνούν σε δεύτερη μοίρα.


Η υποστήριξη της Βρετανίας προς τον Αττίλα

Εν τω μεταξύ οι ’γγλοι (χειρότεροι εχθροί της Κύπρου και από τους Τούρκους) κάνουν ότι μπορούν, για να αναβαθμίζουν με μικρές κινήσεις το ψευδοκράτος και, μάλιστα, κάποιες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου στην Κύπρο, ώστε να εμφανίζουν αποτυχημένη την πολιτική του Τάσσου. Με τη «Συμφωνία Στρατηγικού Συνεταιρισμού», που υπέγραψαν στο Λονδίνο οι πρωθυπουργοί Βρετανίας-Τουρκίας, «θα συνεχιστεί η προσφορά βοήθειας στις αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου και στα πανεπιστήμιά της, στην προσπάθειά τους να εμπλακούν στη διαδικασία της Μπολόνια».
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 6 «πανεπιστήμια», με 37.649 σπουδαστές το 2005-2006, από τους οποίους 26.077 Τούρκοι, 2713 από τρίτες (κυρίως μουσουλμανικές) χώρες και οι υπόλοιποι Τουρκοκύπριοι και έποικοι. Στόχος των ’γγλων είναι να αναγνωρισθούν διεθνώς τα πτυχία των ιδρυμάτων αυτών, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, επειδή (εκτός των πολιτικών) ανακύπτουν και νομικά προβλήματα, αφού όλα αυτά τα ιδρύματα είναι χτισμένα σε γη Ελληνοκυπρίων ή της Κυπριακής Δημοκρατίας και κυρίως επειδή υπάγονται σε «υπουργείο» ενός «κράτους» που δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)