Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

Ακατανόητη, σε πρώτη ματιά, εμφανίζεται η απόφαση της Ν.Δ. να πωλήσει το μεγάλο μέρος του μεριδίου του ΟΤΕ στη γερμανική Telecom. Ακατανόητη, μια και ο ΟΤΕ είναι απολύτως κερδοφόρος επιχείρηση, ακατανόητη, γιατί το εμφανιζόμενο τίμημα είναι μηδαμινό μπροστά στα κέρδη απ’ αυτόν. Ακατανόητη, αφού παραμένει αδιευκρίνιστος ο ρόλος του Βγενόπουλου. Ακατανόητη, κυρίως, αφού ο οργανισμός αυτός άπτεται άμεσα ζωτικών εθνικών αναγκών ασφαλείας.
Ακατανόητη ασφαλώς για όσους σκέπτονται λογικά. Η κυβερνητική πολιτική, όμως, στο εσωτερικό μέτωπο κυρίως, είναι κυριολεκτικά σουρεαλιστική. Η κυβέρνηση δείχνει να μην ξέρει τι της γίνεται. Όταν όλες οι άλλες χώρες της Ε.Ε., του κάστρου αυτού του παγκοσμιοποιητικού νεοφιλελευθερισμού, άρχισαν να υπερασπίζονται όλους τους εθνικούς τους σημαντικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις (ακόμη κι ο Μπερλουσκόνι!), η δική μας κυβέρνηση εφαρμόζει, άγνωστο ακόμη γιατί, με θρησκευτική ευλάβεια τις παρωχημένες, πλέον, οδηγίες της γραφειοκρατίας της Κομισιόν.
Θέλει να δείξει καλή διαγωγή; Εξοφλεί γραμμάτια υποσχέσεων, για να την αφήσουν στην εξουσία; Θεωρεί ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσει τα «απαράδεκτα» προνόμια της νομενκλατούρας του ΟΤΕ, πασοκικών επιρροών; ’γνωστο, για την ώρα. Πάντως κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει και άκρως ανησυχητικό για τη χώρα μας, αφού ενόψει της δημοσίευσης της συμφωνίας απειλεί ανοικτά τους βουλευτές της με… προσφυγή στις εκλογές, αν δεν την ψηφίσουν!
Διαμαρτύρεται το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας άλλ’ αντ’ άλλων και τελικά ότι θα εξαντλήσει τις πολιτικές και νομικές δυνατότητες, «για να επαναφέρει τον ΟΤΕ στον έλεγχο του κράτους», δηλαδή θα αναγνωρίσει την υπάρχουσα, τότε και αν, κατάσταση. ’λλωστε, η εκποίησή του δε σταμάτησε επί Σημίτη, μετά την επέλαση και απέλαση του Μητσοτάκη. Ο ΣΥΝ διαμαρτύρεται επίσης, εξυμνώντας παράλληλα τον ευρωπαϊσμό, που διατάσσει το ξεπούλημα!!
Τελικά η Ν.Δ. επιβεβαιώνει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό της και η μόνη ελπίδα είναι η αντίδραση των εργαζομένων εκεί, έστω και αν αγωνίζονται για τα προσωπικά τους «προνόμια». Αυτά, αν υπάρχουν, μπορούν να διορθωθούν κάποια στιγμή. Αν όμως ξαφνικά δούμε τον ΟΤΕ στα χέρια της …Τουρκίας (αφού η Telecom θα έχει το δικαίωμα μεταπώλησης όπου θέλει!) , τότε