Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η Ε.Ε.

Μπροστά στα αναμφισβήτητα στοιχεία και τη δεινή πραγματικότητα οι ευρωπαϊστές προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι «πρέπει να μείνουμε στην Ε.Ε., για να τη βελτιώσουμε». Προσπερνώντας την απορία γιατί είναι πιο εύκολο να βελτιώσουμε το τερατούργημα της Ε.Ε. παρά την Ελλάδα, εμείς απαντήσαμε ότι η Ε.Ε. θα γίνεται συνεχώς πιο απάνθρωπη και τελικά θα διαλυθεί, αφού πρώτα οι λαοί των χωρών μελών της υποστούν οδυνηρές συνέπειες. Αυτά εξηγούμε αναλυτικά στην έκδοσή μας ΑΣΚΕ-4 και το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι η άμεση αποχώρηση από την Ε.Ε. είναι ο πρώτος όρος για την επιβίωση της χώρας μας και για οποιαδήποτε πρόοδο.
Από το 2006 που εκδώσαμε το ΑΣΚΕ-4 μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκε επανειλημμένα η πρόβλεψή μας. Θα αναφερθούμε μόνο σε μερικά πολύ πρόσφατα «κατορθώματα» της Ε.Ε., που βλάπτουν σοβαρά τον ελληνικό λαό.

«Ελεύθερος» ανταγωνισμός όπου
και όπως τους συμφέρει

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει, έστω και ελάχιστα με 500 εκατ. ευρώ, το αγροτικό εισόδημα, υπό την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η Ε.Ε. παρενέβη στις 27/1/09 και επέπληξε την Ελλάδα: «Δε μας ενημερώσατε, για να εξετάσουμε αν είναι νόμιμη η απόφαση», παρότι η ενίσχυση αυτή προέρχεται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους!
Το ελληνικό δημόσιο είχε ενισχύσει επίσης με 500 εκ. ευρώ τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, με σκοπό την επιβίωση της εταιρείας, που παράγει στρατιωτικό υλικό και απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων, κάτι που επιτρέπει το κοινοτικό δίκαιο. Όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) ζήτησε από τα Ναυπηγεία να επιστρέψουν αμέσως στο Δημόσιο τα χρήματα, με τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στο εμπορικό και το στρατιωτικό τμήμα της εταιρείας.
Την ίδια στιγμή που οι Βρυξέλες απαιτούν από εμάς την ευλαβική τήρηση των κανόνων τους το διευθυντήριο τους παραβιάζει κατάφωρα, π.χ. ο Σαρκοζί ανακοίνωσε τη στήριξη των αυτοκινητοβιομηχάνων, με τον όρο να μην επενδύσουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε., παραβιάζοντας τόσο την αρχή του «ελεύθερου» ανταγωνισμού όσο και την αρχή της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων.

Ελεύθερα όλα τα βιντεοπαιχνίδια

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι από τα βασικά εργαλεία με τα οποία έχει διαμορφωθεί ο καινούργιος τύπος νεολαίας, που όχι μόνο δεν απειλεί το σύστημα, αλλά του προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες (συντηρητικοποίηση κοινωνικών στρωμάτων, προβοκάτσιες κ.λπ.).
Η έκθεση της σχετικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου δε διαπιστώνει «σαφή σχέση μεταξύ παιχνιδιών και βίαιης συμπεριφοράς»! Οι βουλευτές της «πολιτισμένης Ευρώπης» απέφυγαν να ζητήσουν την απαγόρευση έστω των βίαιων παιχνιδιών!
Ο έλεγχος του Αιγαίου

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η «πρώτη ανάγνωση» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των αλλαγών στους κανονισμούς του «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού» (ΕΕΟ), που έχει ενοποιήσει όλα τα FIR των κρατών μελών. Θα ακολουθήσει η ψήφιση και η εφαρμογή τους. Οι προτεινόμενες αλλαγές θα ανατρέψουν το νομικό καθεστώς του Αιγαίου προς όφελος της Τουρκίας, γι’ αυτό η Τουρκία, χωρίς να είναι μέλος της Ε.Ε. έσπευσε να τις υποστηρίξει! Την υποστήριξή τους εξέφρασαν και οι ΗΠΑ και το Ισραήλ!
Με τους κανονισμούς που ισχύουν σήμερα η Ελλάδα διατηρεί τον εναέριο χώρο των 10 μιλίων και, επιπλέον, πέραν των 10 μιλίων και μέχρι τα όρια των FIR Αθηνών-Κωνσταντινούπολης έχει αρμοδιότητες έρευνας και διάσωσης και απαιτεί την κατάθεση σχεδίων πτήσης από τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα. Όλα αυτά τα δικαιώματα της χώρας μας αμφισβητεί η Τουρκία και παραβιάζει συνεχώς το Διεθνές Δίκαιο στο Αιγαίο.
Αν αποφασιστούν αυτές οι αλλαγές και η Ελλάδα παραμένει στην Ε.Ε., όχι μόνο απεμπολούμε το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και τον εναέριο χώρο μας στα 12 μίλια, αλλά χαρίζουμε και αυτά που ήδη έχουμε. Επίσης περιορίζονται οι πτήσεις των ελληνικών πολεμικών αεροπλάνων στο Αιγαίο, γεγονός που καθιστά τις αναχαιτίσεις των τουρκικών από δύσκολες έως αδύνατες.

Η διεθνής θέση της Ελλάδας

Την ώρα που δρομολογούνται αυτές οι αλλαγές, η Ε.Ε. έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή ολόκληρου του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, λόγω της στάσης της μπροστά στην ισραηλινή θηριωδία στη Γάζα και η Ελλάδα θεωρείται δικαίως συνυπεύθυνη για τη στάση αυτή, ενώ ο Ερντογάν, με το θέατρο στο Νταβός, εξασφάλισε τη συμπάθειά τους και πολλές πολύτιμες ψήφους στους διεθνείς οργανισμούς.

’μεση αποχώρηση από την Ε.Ε.

Το κόστος της παραμονής μας στην Ε.Ε. γίνεται διαρκώς βαρύτερο, ενώ το κέρδος παραμένει ένα μεγάλο μηδενικό. Η Ε.Ε., μέσα στην έξαρση της κρίσης, παρουσιάζει σημάδια διάλυσης. Ο Ντελόρ δήλωσε στη Figaro της 1/3/09 ότι «η Ευρώπη έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας» (=UFO). Οι ισχυρές χώρες φροντίζουν πλέον προκλητικά για τα εθνικά τους συμφέροντα. Οι ασθενέστερες περιέρχονται σε συνεχώς επιδεινούμενη θέση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Τσέχου Προέδρου Βάτσλαβ Κλάους ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στις 19/2/09, που είπε για την Ε.Ε. ότι «είναι αντιδημοκρατική και ελιτίστικη, ένα αρχιτεκτόνημα που μπορεί να συγκριθεί με τη δικτατορία της σοβιετικής εποχής που απαγόρευε την ελεύθερη σκέψη.»
Η Ελλάδα, η πλέον θιγόμενη, τι περιμένει; Ας αποχωρήσουμε το ταχύτερο.