ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΖΟΦΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το εσπευσμένο «κλείσιμο» των εθνικών μας θεμάτων με επώδυνο για τον ελληνισμό τρόπο είναι ο κύριος λόγος της ταχείας προώθησης του ΠΑΣΟΚ και των συνεταίρων του στην εξουσία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε όλη του τη θητεία ως υπουργός εξωτερικών ακολούθησε πιστά όλες τις εντολές της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Στο κυπριακό όχι απλώς υποστήριξε το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν, αλλά ταυτίστηκε με τους Αγγλοαμερικανούς και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις απειλές, ώστε ο κυπριακός ελληνισμός να μην το καταψηφίσει. Τώρα, 1 μήνα πριν τις εκλογές, πήγε σαν ένοχος στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γ. Κρανιδιώτη και έφυγε σαν ένοχος. Καμιά συνέντευξη στα ΜΜΕ, συναντήθηκε μόνο κρυφά με όσους απεργάζονται το νέο σχέδιο τύπου Ανάν.
Με την προθυμία που δείχνει ο Χριστόφιας και την αναμενόμενη επίσης πρόθυμη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας οι Αγγλοαμερικανοί πιστεύουν βάσιμα ότι μέχρι το Δεκέμβρη θα έχουν συμφωνήσει οι Χριστόφιας-Ταλάτ (συναντώνται πλέον 2 φορές τη βδομάδα αντί της μιας). Η αίσθηση που υπάρχει στην Κύπρο είναι ότι οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει πολύ περισσότερο απ’ όσο ανακοινώνεται, ότι το νέο τσιράκι των Αμερικανών που τοποθετήθηκε στη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ θα επισκεφθεί την Κύπρο, για να επισημοποιήσει τη συμφωνία, και ότι θα επιχειρήσουν να αποφύγουν νέο δημοψήφισμα, περνώντας το νέο σχέδιο μόνο από τη Βουλή. Ας ελπίσουμε ότι για άλλη μια φορά τα σχέδιά τους θα αποτύχουν.
Στο σκοπιανό ο άθλιος Μ. Νίμιτς, τον οποίο εξακολουθούμε να ανεχόμαστε ως μεσολαβητή, έχει καταθέσει τις νέες προτάσεις του, που πάλι δε δόθηκαν στη δημοσιότητα. Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου, ως υπουργός εξωτερικών επισκέφθηκε το Μοναστήρι και, αντί να συναντήσει εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας, συνάντησε την οργάνωση των Σκοπιανών που θέλει να «απελευθερώσει» τη «Μακεδονία του Αιγαίου» από τους Έλληνες (!!) και ότι χρηματοδοτούσε το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων, που σκοπό έχει την αναγνώριση της «σλαβόφωνης μειονότητας» στην Ελλάδα, της οποίας το ελληνικό κράτος στερεί τα δικαιώματα!! Αλλά και οι υποψήφιοι συνεταίροι του δεν πάνε πίσω. Ο Αλ. Τσίπρας, ως γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΝ ισχυριζόταν ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα των Σκοπιανών να χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία», ο δε Μ. Τρεμόπουλος υπήρξε τρόφιμος του Σόρος, του κυριότερου χρηματοδότη των Σκοπιανών! (βλ. ΑΣΚΕ-5, σελ. 72-73) Με τα δεδομένα αυτά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η νέα ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει από τη σημερινή γραμμή και να δεχθεί π.χ. τη διπλή ονομασία ή να ανεχθεί την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικότητας και «μακεδονικής» γλώσσας.
Μόλις κλείσουν το κυπριακό και το σκοπιανό, οι Αμερικανοί θα υπαγορεύσουν στο Γ. Παπανδρέου να κλείσει και τις «εκκρεμότητες» του Αιγαίου. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Σημίτη-Γιωργάκη ήταν έτοιμη για συμφωνία-πακέτο για το Αιγαίο, σύμφωνα με τα συμφέροντα ΗΠΑ και Τουρκίας, την οποία δίστασε να παρουσιάσει πριν τις εκλογές του 2004. Και μετά το Αιγαίο σκοπεύουν να βάλουν στο χέρι και την ελληνική Θράκη, όπου ήδη αλωνίζει το τουρκικό προξενείο. Ο Γ. Παπανδρέου έχει δηλώσει ότι δεν έχει αντίρρηση να μετονομαστεί η μουσουλμανική (όπως την ονομάζει η Συνθήκη της Λοζάνης) μειονότητα της Ελλάδας σε τουρκική(!), ότι δεν είναι δογματικός με τα σύνορα(!!), ότι δεν έχει αντίρρηση να λέγονται τα στενά «τουρκικά»(!), ότι δεν μπορούμε για μερικές βραχονησίδες να χαλάμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία και πολλά άλλα, για τα οποία οι Τούρκοι τον ευγνωμονούν.
Αν για όλα τα παραπάνω η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κρύβει τις προθέσεις της, σε ένα ζήτημα ήταν αποκαλυπτική: τη συμμόρφωση προς τις αμερικανικές υποδείξεις για κλείσιμο όλων των ανοιγμάτων προς τη Ρωσία, που έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. Ήδη δήλωσε ότι θα ζητήσει επανεξέταση της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, που στην πράξη σημαίνει πάγωμα μιας συμφωνίας πολύ χρήσιμης για τη χώρα μας εθνικά, γεωστρατηγικά, ενεργειακά και οικονομικά. Η δικαιολογία είναι η προστασία του περιβάλλοντος, που φυσικά δε στέκει, αφού πρόκειται για αγωγό μεταφοράς και όχι για βιομηχανική εγκατάσταση που μπορεί να ρυπαίνει με τα απόβλητά της. Φυσικά, κατά τον κ. Γ. Παπανδρέου, οι αγωγοί αμερικανοτουρκικών συμφερόντων δε δημιουργούν κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα.
Από τις 5 Οκτωβρίου τα εθνικά μας θέματα μπαίνουν σε επικίνδυνη τροχιά. Κάθε Έλληνας πολίτης που αγαπά τον τόπο του, κάθε πατριωτικός φορέας πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν, ώστε η υποτέλεια των κυβερνώντων να μη μας οδηγήσει άλλη μια φορά σε ανεπανόρθωτη ζημιά.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)