Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτέλους! Το Ισραήλ στο εδώλιο

Ορύονται σε Ε.Ε. και ΗΠΑ για τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας. Και θα είχαν δίκιο, αν όμως καταργούσαν πρώτα τα δικά τους(!), ή, τέλος πάντων, αν εμπόδιζαν τα ίδια στο Ισραήλ, αιχμή του δόρατός τους στη Μ. Ανατολή.
Όταν, πριν από 40 περιπου χρόνια, το Ισραήλ ξεκινούσε το πυρηνικό του πρόγραμμα, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις (π.χ. Νίξον). Αφ’ ότου όμως τα εβραϊκά λόμπι κυριάρχησαν σε Ευρώπη και, κυρίως, ΗΠΑ, βροντερή σιωπή επιβλήθηκε παντού και όποιος τολμούσε κάτι να ψιθυρίσει στολιζόταν με το στίγμα του αντισημιτισμού! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!
Οι μουσουλμανικές χώρες (άλλες αποφασιστικές και άλλες ... με το στανιό) πέτυχαν να πάρουν απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για επιθεώρηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ισραήλ και την προσχώρησή του στη Συνθήκη Μη Διάδοσης Των Πυρηνικών Όπλων. 47 ψήφοι υπέρ (μαζί Ρωσία και Κίνα), 45 κατά (μαζί ΗΠΑ και Ευρώπη, φυσικά...) και 16 λευκά. (Αγνοείται η θέση της Ελλάδας!)
Το Ισραήλ (και οι προστάτες του) αιφνιδιάστηκε. Δηλώνει, βέβαια, ότι «δε θα συνεργαστεί σε κανένα θέμα σχετικό με την απόφαση αυτή», αλλά... Να δούμε τώρα τι θα κάνουν ο ΟΗΕ και ο ...Ομπάμα