ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΥΣΣΟΔΟΜΕΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, που δεν είναι καν κυβέρνηση του μεταλλαγμένου και διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ, αλλά σύνολο προσώπων πειθήνιων στην αμερικανική πρεσβεία, χρησιμοποιεί ακόμη και την οικονομική μας δυσπραγία για να εξασθενήσει την Ελλάδα και να εξουδετερώσει το «ατίθασο» λαό της, ώστε «να μη μας παρενοχλεί … σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ» (Κίσινγκερ).
Ο Ομπάμα, μόλις έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ, ξέχασε τις υποσχέσεις του προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα (όπως είχε κάνει και ο Κλίντον) κι έσπευσε να επισκεφθεί την Τουρκία, την οποία και ανακήρυξε σε τοποτηρητή του στην περιοχή. Κατανόησε ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτό από τις γειτονικές χώρες (ακόμη και τις υποτελείς τους) ως ο τοπικός τους χωροφύλακας και ότι η άκριτη υποστήριξή του ζημιώνει τις ΗΠΑ. Οι ιμιτασιόν ισλαμιστές του Ερτογάν, ομόθρησκοι με τους γείτονες της Μ. Ανατολής και με φιλολαϊκό πρόσωπο, αποτέλεσαν την εναλλακτική λύση. Μοιραία οι άλλες υποτελείς στις ΗΠΑ χώρες οφείλουν υποταγή και στην Τουρκία.
Ο Ερτογάν αποδέχθηκε το ρόλο αυτό, κρατώντας κάποιο βαθμό αυτονομίας από τους προστάτες του, πράγμα που τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο. Ως κυβερνήτης έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες, με τη βοήθεια των προστατών του, βεβαίως. Στη διαμάχη του με τους στρατηγούς (με τους οποίους δεν έχει διαφορές στις επεκτατικές βλέψεις) κερδίζει συνεχώς πόντους, χωρίς αυτό να προδικάζει την τελική έκβαση. Παρέλαβε μια τουρκική οικονομία χρεοκοπημένη, τη μετέτρεψε σε ταχύτατα αναπτυσσόμενη και η Τουρκία είναι μέλος του νεοσύστατου G-20. Το μεγαλύτερο μέρος του λαού είναι σε ένδεια, αλλά το τουρκικό κράτος έχει χρήμα για όλες τις δουλειές του. Ταυτόχρονα έχει βελτιώσει τις μέχρι πριν από λίγο κάκιστες σχέσεις της με τις αραβικές χώρες με την καταδίκη του Ισραήλ (δεν αποκλείεται τα επεισόδια να είναι εν πολλοίς σκηνοθετημένα), αναλαμβάνει ρόλο μεσολαβητή στη Μ. Ανατολή και επιβραβεύτηκε με τις θέσεις του Προέδρου της Γ.Σ. του ΟΗΕ και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτά δε σημαίνουν ότι έπαψαν οι αντιδράσεις στην πολιτική της, όπως έδειξε και η ψηφοφορία για τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στις ΗΠΑ και η καταδίκη της Τουρκίας από το Κοινοβούλιο της Σουηδίας για τη γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Χαλδαίων κ.λπ., παρά τη σφοδρή αντίδραση της σουηδικής κυβέρνησης!
Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι ακόμη μπροστά και θα εκδηλωθούν πρώτ’ απ’ όλα στην Ελλάδα, γιατί ο Γιωργάκης έχει αποδεχθεί να εκπροσωπεί μια χώρα δορυφορική της Τουρκίας. Δεν υπολογίζει ούτε αντιδράσεις, ούτε πολιτικό κόστος, παρά μόνο τις εντολές των Αμερικανών. Συμβολικά, η πρώτη του επίσκεψη μετά την εκλογή του ήταν στην Τουρκία και όχι στην Κύπρο, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.
Οι Τούρκοι δεν κρύβουν πια ότι επιδιώκουν τον έλεγχο ολόκληρης της Ελλάδας. Στις γνωστές επιδιώξεις τους σε Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη έχει προστεθεί η διείσδυση σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, προσδιορίζοντας μάλιστα και τις προτεραιότητες: ξενοδοχεία, στέγαση, εστιατόρια, ένδυση, μετακινήσεις, αγροτικά προϊόντα και κυρίως η ενέργεια. Το τουρκικό σχέδιο έχει το Ο.Κ. της κυβέρνησης του Γιωργάκη. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην ’γκυρα Φώτιος Ξυδάς σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Ακσάμ» καλεί τους Τούρκους επενδυτές να αγοράσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες επιβίωσης, τους συμβουλεύει να βιαστούν, γιατί τώρα θα τις πάρουν με τις καλύτερες τιμές, και τους καθησυχάζει ότι δε θα υπάρξει καμιά αντίδραση εκ μέρους της ελληνικής κοινής γνώμης! Κούνια που τον κούναγε! Ο Κίσινγκερ μας ξέρει καλύτερα!
Στην Κύπρο ο Γιωργάκης μαζί με το Χριστόφια προωθούν σχέδιο χειρότερο του Ανάν. Τρομοκρατημένοι από την αντίδραση του κυπριακού ελληνισμού και εν όψει βουλευτικών εκλογών, ο ΔΗΣΥ κρατά αποστάσεις, η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση, το ΔΗΚΟ παραμένει διαφωνώντας(!), οπότε απέμειναν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του πρώην Προέδρου Βασιλείου, που έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν τους Ελληνοκύπριους γιατί δεν εμπιστεύονται τον Ερτογάν! Γι’ αυτό και είναι πλέον κόμμα χωρίς ψηφηφόρους! Η ’γκυρα συνεχίζει, βέβαια, την προσπάθεια εκτοπισμού των Τουρκοκυπρίων και την αντικατάστασή τους από πειθήνιους σ’ αυτήν εποίκους, τους οποίους βαφτίζει «Τουρκοκύπριους», για να εισπράττουν τα εκατομμύρια ευρώ της Ε.Ε.!
Στο Αιγαίο ο Γιωργάκης δήλωσε ότι προωθεί στο Δικαστήριο της Χάγης το θέμα οροθέτησης της υφαλοκρηπίδας, λες και πρόκειται να το δεχθεί, όπως το λέει ο Γιωργάκης, η Τουρκία. Ως γνωστό, απαιτείται υπογραφή συνυποσχετικού, που θα αναφέρει αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αναγνώριση των χωρικών υδάτων των 12 μιλίων κ.λπ. Εννοείται ότι ο Γιωργάκης προσπαθεί να βρει τρόπους να παρακάμψει τα προαπαιτούμενα αυτά και να παραπέμψει όλες τις τουρκικές βλέψεις στη Χάγη, η οποία να αποφασίσει χωρίς ουσιαστικό συνυποσχετικό. Αυτά πιθανό να λένε οι επιστολές. Αλλά μόλις αυτά δημοσιοποιηθούν θα υπάρξει οργή και γενικευμένη αντίδραση, οπότε …
Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι οι Γερμανοί, αφού πάτησαν πόδι στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ρωτούν με επιστολή του πρέσβη τους στην Αθήνα στις 20/5/2008 αν ιδιωτικοποιείται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στα πλαίσια του «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού», ενδιαφερόμενοι προφανώς να την αγοράσουν!
Με τα Σκόπια επισπεύδονται οι διαδικασίες, γιατί οι Αμερικανοί επείγονται να τα εντάξουν στο ΝΑΤΟ, ασφαλίζοντας τον έλεγχο των ενεργειακών τους δρόμων. Για το σκοπό αυτό έχουν κατασκευάσει και τεράστια βάση στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου. Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί πιέζουν να συμφωνήσουμε στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», χωρίς αναφορά στο erga omnes (όπως δολίως είχε αποδεχθεί η Ντόρα), οπότε οι Σκοπιανοί θα κατοχύρωναν ντε φάκτο τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα», θα διατηρούσαν επισήμως τις επεκτατικές τους βλέψεις με το Σύνταγμά τους, τα σχολικά τους βιβλία κ.λπ. και το «ενδιαφέρον» τους για την ανύπαρκτη «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. Εννοείται πως, αν προχωρούσε ο Γιωργάκης σε μια τέτοια «λύση», θα έπρεπε να καταφύγει με το πρώτο αεροπλάνο στην πατρίδα του, τις ΗΠΑ.
Στην ελληνική Θράκη οι Τούρκοι έχουν αφεθεί να συμπεριφέρονται ως οιωνεί συνδιαχειριστές. Η τοποθέτηση από το Γιωργάκη σε καίριες θέσεις (κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γραμματέας κόμματος) αγνώστων στην υπόλοιπη Ελλάδα ανθρώπων από την περιοχή, με μοναδικό προσόν την αποδοχή τους από τους Τούρκους, η παλαιότερη επιλογή της Καραχασάν ως υποψήφιας για την υπερνομαρχία και η τωρινή της κ. Κόκλα ως περιφερειάρχη της Θράκης καθώς και ο διορισμός του … Ντεντέ (που καλεί από την εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα τους μουσουλμάνους σε πόλεμο κατά των γκιαούρηδων!) ως μισθοδοτούμενου συνεργάτη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της μειονότητας (μισθοδοτούνται και η κόρη του και ο ανιψιός του!) δείχνουν τις προθέσεις του Γιωργάκη. Αλλά και για τη Θράκη έχουν γνώσιν οι φύλακες!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)