Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΧΟΛΙΑ

Αγωνιστές και «αγωνιστές»
Ο Σταύρος Καλλέργης, από τους πρωτεργάτες και τις ωραιότερες μορφές του ελληνικού σοσιαλισμού, όταν ξέσπασε επανάσταση στην Κρήτη το 1897 για την ένωση με την Ελλάδα, έκλεισε την εφημερίδα του στην Αθήνα και κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, για να πολεμήσει. Οι Έλληνες κομμουνιστές κρατούμενοι της δικτατορίας του Μεταξά, όταν άρχισε η ιταλική επίθεση, ζήτησαν να οδηγηθούν στο μέτωπο της Αλβανίας, για να πολεμήσουν σε τρομερά αντίξοες συνθήκες και με λίγες πιθανότητες να επιβιώσουν. Στη διάρκεια της δικτατορίας της χούντας κάποιοι αντιστασιακοί αρνήθηκαν να καταφύγουν στο εξωτερικό, όπου προσκλήθηκαν με πολλές υποσχέσεις, και επέλεξαν να παραμείνουν στην πατρίδα τους, αγωνιζόμενοι με μεγάλο κόστος και πολλούς κινδύνους.
Οι 300 της Υπατίας, ενώ οι συμπατριώτες τους στις αραβικές χώρες γράφουν μιαν από τις ωραιότερες σελίδες του αγώνα των λαών για απελευθέρωση, παραμένουν στην Ελλάδα υπό την προστασία των κατοχικών και καλοπληρωμένων ΜΚΟ (και αφελών «προοδευτικών»), των οποίων έγιναν όργανα στην προσπάθεια διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, η οποία πάντα στήριζε τους αραβικούς λαούς στον αγώνα τους κατά των Δυτικοευρωπαίων αποικιοκρατών και των νεοναζί του Ισραήλ.
Ο κύριος Δήμαρχος
Την ώρα που ο Νταβούτογλου προκαλούσε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τον υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες, υποσχέθηκε αδελφοποίηση της πόλης του με τη Σμύρνη και μετονομασία της οδού Απ. Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ (σε ανταπόδοση της μετονομασίας οδού της Σμύρνης σε Ελ. Βενιζέλου), τον διαβεβαίωσε ότι «η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή για τους Τούρκους αδελφούς … θα δώσω την ψυχή μου για περαιτέρω ανάπτυξη των δεσμών με την Τουρκία». Του διέφυγε να προσθέσει «υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο και θα άρει το casus belli»!

Λιτότητα και λαμόγια
Η άγρια λιτότητα που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό δεν ακουμπάει τους ευνοούμενους της οικογένειας, που κατακλέβουν το ελληνικό δημόσιο. Η κυβέρνηση των κατοχικών διόρισε νέους υπαλλήλους στον ΟΠΑΠ με μισθούς 5.000 έως 15.000 ευρώ το μήνα. Σ’ έναν απ’ αυτούς ο ΟΠΑΠ πληρώνει επιπλέον 4.400 ευρώ το μήνα για το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών του! Αυτά και πολλά άλλα καταγγέλθηκαν στη Βουλή στις 17/3, χωρίς η κυβέρνηση να δώσει απάντηση. Τι είχε πει ο ανεκδιήγητος; Νοικοκύρεμα του κράτους;
Ο κ. Μονέ
Δεν ξέρουμε πόσο εξακολουθούν να ισχυρίζονται κάποιοι ευρωπαϊστές ότι η ΕΟΚ, με τους εμπνευστές της Μονέ και Σουμάν, ιδρύθηκε ως ένας ανεξάρτητος από τις ΗΠΑ οργανισμός, αλλά μια πρόσφατη αποκάλυψη σε βιβλίο της γκωλικής πολιτικού Μαρί Φρανς Γκαρώ έχει σημασία: Ο Ζαν Μονέ έστελνε εκθέσεις στους Αμερικανούς και τους ζητούσε να βοηθήσουν στον παραμερισμό του στρατηγού Ντε Γκωλ, ως μη συνεργάσιμου για την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας!!
Η «ευρωπαϊκή κυριαρχία»
Ενώ οι ισχυροί εταίροι μας στην Ε.Ε., με πρώτη τη Γερμανία, μας επιβάλλουν (ως μέλος της «ευρωπαϊκής οικογένειας») να κάνουμε εκπτώσεις στην εθνική μας κυριαρχία υπέρ της «ευρωπαϊκής», το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, φύλακας της συνταγματικής τάξης στη Γερμανία, τον Ιούνιο του 2009 έβγαλε την εξής απόφαση για τη Συνθήκη της Λισαβόνας: «Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει “ευρωπαϊκός λαός” και ότι, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει επίσης ευρωπαϊκή κυριαρχία.» Μια τόσο σημαντική απόφαση δε θεωρήθηκε από τους συνταγματολόγους μας άξια προβολής και σχολιασμού και θάφτηκε από κόμματα και ΜΜΕ. Τυχαίο;
Γερμανικό μίσος
Επειδή τα ελληνικά ΜΜΕ σταμάτησαν να το αναφέρουν, μη νομίζουμε ότι τα γερμανικά ΜΜΕ σταμάτησαν την κατασυκοφάντηση των Ελλήνων. Αντιθέτως, συνεχίζουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των Γερμανών (ασήμαντη μπροστά στη δική μας επιδείνωση) δεν ευθύνεται η απληστία των τραπεζιτών τους, αλλά η τεμπελιά των Ελλήνων, που δε δουλεύουν και τρώνε από τα δανεικά που μας δίνουν οι Γερμανοί! Κανείς Γερμανός δε γνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την κατοχή. Δεν κατηγορούν άλλους λαούς σε παρόμοια κατάσταση (Πορτογάλους, Ισπανούς, Ιρλανδούς κ.λπ.). Μόνον οι Έλληνες φταίνε! Φαίνεται ότι ακόμη δεν ξέχασαν οι Γερμανοί ότι οι «τεμπέληδες» δεν υποτάχθηκαν στην τεράστια πολεμική τους μηχανή και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ήττα του ναζισμού!