ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και άλλα στελέχη) διατυπώνουν δημόσια διαφωνίες και ανησυχίες για την κυβερνητική πολιτική, αλλά, όποτε χρειάζεται να ψηφίσουν, στηρίζουν την κατοχή! Δεν είναι μόνο εξ ίσου συνένοχοι με τους άλλους, αλλά επιπλέον γελοίοι, κι έτσι έχουν καταγραφεί οριστικά και αμετάκλητα στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Ο γελοιωδέστερος όλων, ο Μίμης Ανδρουλάκης, εκ δεξιών επί χρόνια του Χαρίλαου Φλωράκη, σκληρός υποστηρικτής της μιας υπερδύναμης (ΕΣΣΔ) και του «υπαρκτού σοσιαλισμού» μέχρι την κατάρρευσή του, πέρασε ταχύτατα στο αντίπαλο στρατόπεδο (ΗΠΑ), μη παραλείποντας να παριστάνει τη γλάστρα σε εντόπιο μεσάζοντα μεγαλοεπιχειρηματία (Κόκκαλης). Γι’ αυτό είναι και τακτικός προσκεκλημένος των άθλιων ΜΜΕ.
Αμαρτωλό κυβερνητικό παρελθόν
Κάποιοι άλλοι είναι πιο επικίνδυνοι, γιατί δε συμμετέχουν για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα στην κυβερνητική εξουσία και, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, επιχειρούν να ξεχαστεί το αμαρτωλό κυβερνητικό τους παρελθόν. Ο Ν. Κοτζιάς, π.χ., από ιδεολογικός καθοδηγητής του ΚΚΕ, κατάντησε σύμβουλος του Γιωργάκη στο υπουργείο Εξωτερικών, στην υπηρεσία της αμερικανικής πολιτικής, που εγκληματεί κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας και κατά των λαών της ευρύτερης περιοχής μας. Ο Κ. Λαλιώτης υπήρξε ο αρχιερέας της εξαγοράς συνειδήσεων των κομματικών μελών του ΠΑΣΟΚ (και της κυπριακής ΕΔΕΚ) και (ως υφυπουργός Νέας Γενιάς) της νεολαίας, καθώς και (ως υπουργός Δημοσίων Έργων) διαπλεκόμενος με ξένους και ντόπιους μεγαλοεργολάβους. Αυτοί και άλλοι παρόμοιοι έχουν το θράσος να παριστάνουν τους εκφραστές της ιδεολογικής καθαρότητας του ελληνικού σοσιαλισμού!
Εγκληματική αφέλεια
Υπάρχουν, όμως, και οι πολλοί, ανάμεσά τους και στελέχη, που ειλικρινώς διαφωνούν με τα μνημόνια και την κατοχή και συμμετέχουν στο κίνημα των αγανακτισμένων. Μια μεγάλη μερίδα απ’ αυτούς δεν έχουν διάθεση να διαχωρίσουν τη θέση τους από το ΠΑΣΟΚ και προσπαθούν να πείσουν την ηγετική ομάδα ότι κάνει λάθος και πρέπει ν’ αλλάξει γραμμή ή ν’ αναδείξουν μια καλύτερη ηγετική ομάδα! Εγκληματική αφέλεια! Κάποιοι έχουν ήδη αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, άλλοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν, κάποιοι έχουν οργανωθεί σε συλλογικότητες (π.χ. ’ρμα Πολιτών, Νέος Αγωνιστής) κι όλοι μαζί συζητούν, ακόμη και για την ίδρυση νέου κόμματος.
Για την ανόρθωση της χώρας
Η έκφραση της διαφωνίας και η κινητοποίηση όλων αυτών είναι ασφαλώς πολύτιμη για τη σωτηρία της χώρας μας από τα χειρότερα. Αν, όμως, επιθυμούν να συμβάλουν σε μια πορεία ανόρθωσης της χώρας, πρώτον οφείλουν μια γενναία αυτοκριτική, γιατί επί πολλά χρόνια συμμετείχαν σ’ ένα κόμμα εξουσίας, παρότι αυτό το κόμμα σταδιακά εγκατέλειπε τις ιδρυτικές του αρχές και ήδη εδώ και 15 χρόνια δεν έχει καμία σχέση με αυτές. Δεν μπορεί να θυμούνται το σοσιαλισμό μόνον όταν διαπιστώνουν ότι η ηγετική ομάδα δεν είναι πλέον διατεθειμένη να μοιράζεται μαζί τους τα ωφελήματα της εξουσίας. Δεύτερο, δεν μπορούν να συζητούν για συγκλίσεις χωρίς αρχές, ακόμη και με το κόμμα που στεγάζει την κ. Ρεπούση, υπέρ του οποίου ο διευθυντής ειδήσεων του STAR (της οικογένειας Βαρδινογιάννη) δήλωσε ότι θα δημιουργήσει κίνημα! Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Δημαράς αποχώρησε το 1996 μαζί με το Δ. Τσοβόλα από το ΠΑΣΟΚ και επανήλθε το 2004, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν πολύ χειρότερο! Τρίτο, επειδή το καπιταλιστικό σύστημα παγκοσμίως και το σύστημα εξάρτησης στην Ελλάδα έγιναν σκληρότερα και πιο αποκρουστικά, η βάση συζήτησης για ένα πολιτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να βρίσκεται πίσω ακόμη και από την 3η Σεπτέμβρη. Δεν είναι λογικό, π.χ., στη δεκαετία του ’70 να απορρίπταμε την ένταξη στην ΕΟΚ, με το επιχείρημα ότι θα μας ζημιώσει οικονομικά (όπως συνέβη) και σήμερα, που η Ε.Ε. μας έχει διαλύσει οικονομικά, μας έχει επιβάλει καθεστώς κατοχής (αποτελώντας τα 2 από τα 3 κεφάλια της τρόικας) και μας έχει φορτώσει με εκατομμύρια λαθρομετανάστες, να αποδεχόμαστε τη συμμετοχή μας! Κανείς δε δικαιολογείται ότι κάνει λάθος. Απλώς, υποστηρίζει την παραμονή μας με διάφορες δικαιολογίες ή προσπερνά (!!) το θέμα γιατί σιτίζεται από την Ε.Ε. Θέλει να τον εμπιστευτούμε ως σύντροφο στον αγώνα εναντίον των νέων κατακτητών, τη στιγμή που χρηματοδοτείται και προωθείται από αυτούς! Αρκετές προδοσίες πληρώσαμε σ’ αυτό τον τόπο, δε χρειαζόμαστε άλλες!
Ελπίζουμε ότι ο κόσμος που απεγκλωβίζεται από το ΠΑΣΟΚ θα ενστερνιστεί τα παραπάνω. Το οφείλουν και στον εαυτό τους και στην πατρίδα μας, που κινδυνεύει και μαζί της κινδυνεύει κι ο καθένας από εμάς.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)