ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Σε 55 εκατομμύρια € θα ανέλθει το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα, την ώρα που μειώνονται οι κατώτατοι μισθοί, ελαχιστοποιούνται οι συντάξεις, καλπάζει η ανεργία, στενάζει η αγορά κι έχει καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Το 2010 πήραν:
* ΠΑΣΟΚ 19.809.000 ευρώ,
* Νέα Δημοκρατία 15.056.267 ευρώ,
* ΚΚΕ 4.962.086 ευρώ,
* ΛΑΟΣ 3.991.816 ευρώ,
* ΣΥΡΙΖΑ 3.504.108 ευρώ
* Οικολόγοι Πράσινοι 1.746.103 ευρώ.
Το ποσό αναλογικά είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο απ’ όλες τις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. και έως 10 φορές από βαλκανικές χώρες που δεν είναι μέλη. Στα ποσά αυτά πρέπει να προστεθούν και οι έκτακτες επιχορηγήσεις, π.χ. σε προεκλογικές περιόδους. Το θέμα δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ, ούτε από κανένα από τα κόμματα που χρηματοδοτούνται.
Η κρατική χρηματοδότηση αποτελεί έναν από τους βασικούς μοχλούς για τον έλεγχο του πολιτικού συστήματος. Το ΑΣΚΕ, π.χ., είναι πλήρως αποκομμένο από τα μεγάλα ΜΜΕ και από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις. Επιπλέον δεν έχει και δε θέλει να έχει άλλους χρηματοδότες εκτός από τους φίλους και τα μέλη του, οι οποίοι είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, σπουδαστές και άνεργοι.
Για τα κόμματα εξουσίας το επιχείρημα είναι ότι η κρατική χρηματοδότηση τα βοηθά να μην έχουν εξαρτήσεις από ιδιωτικά συμφέροντα. Αλλά ακριβώς αυτά τα κόμματα, παράλληλα με την κρατική χρηματοδότηση, παίρνουν τεράστια ποσά και από τη διαπλοκή, όπως π.χ. το εκατομμύριο του Τσουκάτου από τη SIEMENS, που έτυχε να αποκαλυφθεί, ενώ όλα τα υπόλοιπα παραμένουν κρυφά.
Δάνεια με εγγύηση τα χρήματα των πολιτών
Δε φτάνει που τα κόμματα παίρνουν τόσο πολλά χρήματα από το κράτος, επιπλέον δανείζονται από τις τράπεζες και είναι καταχρεωμένα. Το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ, η ΝΔ 128 εκατ. ευρώ και ο ΣΥΝ 7 εκατ. Το ΚΚΕ, με χρέος 5 εκατ., είναι το μόνο κόμμα που έχει δώσει εμπράγματες εγγυήσεις (προση΅είωση ακινήτου). Έρευνα γι’ αυτά τα δάνεια (πλην ΚΚΕ) ξεκινά ο Οικονομικός Εισαγγελέας, διότι έβαλαν ως εγγυήσεις τις μελλοντικές επιχορηγήσεις! Και πού ξέρουν αν τότε θα υπάρχουν τα κόμματα αυτά, ποια θα είναι τα εκλογικά τους ποσοστά και πόση επιχορήγηση θα δικαιούται το καθένα; Ερευνάται, δηλ., αν οι υπεύθυνοι των τραπεζών έχουν διαπράξει το αδίκη΅α της απιστίας εις βάρος των τραπεζών τους.
Για ποια δημοκρατία μιλάμε, για ποια διαφάνεια και για ποια ηθική;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Για την … Ελλάδα τώρα Τα όνειρα του κ. Δημάρχου »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)