Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη όχι μόνο δεν μπορεί να λογιστεί ως δύναμη απελευθέρωσης, αλλά είναι βέβαιο ότι προσφέρει και θα προσφέρει όποτε χρειαστεί κάθε υπηρεσία προς τους ξένους δυνάστες μας, ακόμη και τώρα, σε συνθήκες κατοχής. Στα εθνικά θέματα, μάλιστα, οι θέσεις της είναι οι χειρότερες απ’ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Η προσχώρηση ακραιφνών σημιτικών, εξ άλλου, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις του κόμματος.
Η ΔΗΜΑΡ, παρότι καταψήφισε και τα δύο μνημόνια (το πρώτο ως ΣΥΝ), δεν μπορεί θα θεωρηθεί καν ως αντιμνημονιακή δύναμη. Καταψήφισε το δεύτερο, επειδή οι δυνάστες είχαν εξασφαλίσει την ψήφο του Σαμαρά και δεν είχαν ανάγκη την ψήφο της ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε προς το γερμανικό κόμμα «Αριστερά», επειδή στο γερμανικό κοινοβούλιο καταψήφισε το 2ο μνημόνιο!
Ο Φ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» στις 11/3/12, δηλώνει έτοιμος να συμμετάσχει σε συμμαχική κυβέρνηση, η οποία θα θεωρεί «δεσμευτικό πλαίσιο» το μνημόνιο. Θα ζητήσει μόνο αναθεώρηση κάποιων «ρυθμίσεων» της σύμβασης, τις οποίες ελπίζει ότι οι δυνάστες-δανειστές θα δεχθούν. Είναι υπεραισιόδοξος για τα φιλανθρωπικά αισθήματα του κ. Σόιμπλε και της παρέας του! Δε διευκρίνισε (ούτε, βέβαια, ο καλός δημοσιογράφος τον ρώτησε) τι θα κάνει αν η τρόικα δε δεχθεί καμιά αναθεώρηση! Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!