Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ
Εντολή για καταγγελία των μνημονίων
Η θέση του ΑΣΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράστηκε το βράδυ των εκλογών με την εξής ανακοίνωση:
«Ο ελληνικός λαός έδωσε σήμερα με την ψήφο του μια περήφανη απάντηση στους ξένους δυνάστες-τοκογλύφους, στους εκβιασμούς τους και στα ελληνόφωνα φερέφωνά τους, πολιτικούς, ΜΜΕ κ.λπ. Το ΑΣΚΕ χαιρετίζει το εκλογικό αποτέλεσμα και τις πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στην καταδίκη των μνημονίων. Στην καταδίκη αυτή συνέβαλε και το ΑΣΚΕ, με τις μικρές του δυνάμεις, παρότι δε συμμετέσχε στις εκλογές.
Το καθεστώς κατοχής που επέβαλαν στην πατρίδα μας δεν είναι αποδεκτό πλέον και η πολιτική των μνημονίων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όποια κυβέρνηση κι αν σχηματίσουν, με τη βοήθεια του άκρως αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος, θα είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που σύντομα θα καταρρεύσει. Οι συνένοχοι της κατοχής πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Τώρα το ερώτημα είναι όχι τι δε θέλει ο ελληνικός λαός, αλλά τι θέλει. Ποιες είναι οι βασικές θέσεις πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχθεί μια πολιτική απελευθέρωσης; Το ΑΣΚΕ θεωρεί ότι μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής. Μόνο βελτιώσεις οριακές και εφήμερες είναι πιθανές, σε μια πορεία που οδηγεί εκ του ασφαλούς προς την καταστροφή. Αυτή η πορεία δεν ανακόπτεται ακόμη κι αν η λαϊκή ετυμηγορία προστάζει την ανακοπή της, όπως αποδείχθηκε και με τα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία για το Ευρωσύνταγμα. Δημοκρατία και Ε.Ε. είναι έννοιες ασυμβίβαστες.
Το ΑΣΚΕ θεωρεί ότι μια πολιτική απελευθέρωσης πρέπει να στηρίζεται στην αποχώρηση από την Ε.Ε. και όλους τους λεόντειους οργανισμούς, στον έλεγχο της παραγωγής και των προϊόντων της από την κοινωνία, στην ανάπτυξη της χώρας με την αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών της πηγών, στη διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, στη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, στην επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών πλην των πραγματικών πολιτικών προσφύγων και στην προάσπιση και ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Αυτή την πολιτική δεν μπόρεσε να προβάλει και μέσω των εκλογών το ΑΣΚΕ, αφού δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις για τη συμμετοχή του. Πιστεύουμε ότι αυτό θα το κάνουμε στις επόμενες εκλογές, που δε θ’ αργήσουν, με τη βοήθεια όλων των φίλων μας, που γίνονται συνεχώς περισσότεροι.»
Προσπάθεια τρομοκράτησης
Ο ελληνικός λαός ψήφισε κάτω από τις αφόρητες απειλές του κάθε κ. Σόιμπλε, ακόμη και την παραμονή των εκλογών, ότι ψήφος στα αντιμνημονιακά κόμματα σημαίνει αδυναμία του κράτους να πληρώσει μισθούς και συντάξεις κ.λπ. Η απόρριψη, λοιπόν, των μνημονίων θα ήταν σε συντριπτικό ποσοστό, αν η ψήφος ήταν ελεύθερη. Σημαντικό είναι ότι μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος καταδίκασε τα μνημόνια, παρότι είχε πειστεί από την πλύση εγκεφάλου ότι οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τα δάνεια των τοκογλύφων και δεν ξέρει ότι πληρώνονται από άλλα έσοδα του ελληνικού κράτους και δεν κινδυνεύουν από τη μη εκταμίευση κάποιας δόσης.
Θεωρούμε ότι η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου είχε τα χαρακτηριστικά Εθνικής Αντίστασης και θα καταγραφεί ως ιστορικής σημασίας. Βεβαίως, τα προγράμματα των αντιμνημονιακών κομμάτων, και μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πήραν και τις περισσότερες ψήφους, δεν οδηγούν στην απελευθέρωση, αφού δεν προβλέπουν το βασικό: την αποχώρηση από την Ε.Ε. και το ευρώ της. Το εκλογικό αποτέλεσμα, όμως, ανοίγει όλα τα θέματα, ξαναζωντανεύει την ελπίδα ότι οι ξένοι δυνάστες δεν είναι παντοδύναμοι, ότι μπορούμε μόνοι μας να καθορίσουμε την τύχη μας.
Το ΑΣΚΕ, θυμίζουμε, προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους του να ψηφίσουν οποιοδήποτε αντιμνημονιακό κόμμα (πλην ακροδεξιάς, φυσικά), παρά τις μεγάλες διαφορές που έχει με όλ’ αυτά. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, για να πειστούν κάποιοι φίλοι, που δεν έχουν τακτική επαφή με το κόμμα, να μην επιλέξουν το λευκό ή την αποχή.
Η συντριβή της Ν.Δ.
Ο Α. Σαμαράς είχε τη δυνατότητα, αν παρέμενε συνεπής στην αντιμνημονιακή του στάση, να είναι σήμερα ο αδιαμφισβήτητος πρωθυπουργός της χώρας. Εξηγήσαμε σε προηγούμενα φύλλα μας για ποιους λόγους αυτό δεν μπορούσε να το κάνει. Από τη στιγμή που μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον πήρε η κάτω βόλτα. Υπερψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, είναι έτοιμος να ψηφίσει και το τρίτο, επιτίθεται με φανατισμό εναντίον κάθε αντιμνημονιακού, καμαρώνει που πήγαν στη Ν.Δ. ο ’δωνις και ο Βορίδης(!), επικράτησαν στο κόμμα του οι νεοφιλελεύθεροι (ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης πρώτοι στη Β΄ Αθήνας) και κατάντησε να παρακαλεί τον Καρατζαφέρη, τη Ντόρα και το Μάνο να επιστρέψουν στη Ν.Δ. Είχαμε γράψει πριν από τις εκλογές ότι με την κωλοτούμπα του μειώνει τις πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός. Τώρα αμφιβάλλουμε κατά πόσο θα μακροημερεύσει ακόμη και ως αρχηγός της Ν.Δ.
Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ
Από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ κρατούσε μια μεσοβέζικη στάση για το μνημόνιο και το ΚΚΕ αδιαφορούσε για το δράμα του ελληνικού λαού, ήταν βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εντυπώσεις στην προεκλογική περίοδο και τη μερίδα του λέοντος από τις απώλειες κυρίως του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ν.Δ. Το ΑΣΚΕ πιστεύει ότι στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις που κινούνται στη λογική της απελευθέρωσης (ευχάριστο ότι εμφανίστηκαν και ελληνικές σημαίες στις συγκεντρώσεις του), αλλά η σαφής πλειοψηφία είναι συστημική: καμιά αναφορά στο ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ε.Ε. (ούτε καν από το ευρώ), ούτε καν να πουν ότι και να φύγουμε δε χάλασε ο κόσμος(!), απαράδεκτη στάση στο ζήτημα των λαθρομεταναστών και στα εθνικά θέματα. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέρος μετεκλογικά σε εκδήλωση που διοργάνωσε το τουρκικό προξενείο στη Θράκη!
Η τιμωρία του ΠΑΣΟΚ
Το κόμμα που τιμωρήθηκε περισσότερο από τον ελληνικό λαό (και δικαίως) είναι το ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο πέρασε όλες τις εντολές των ξένων που κατέστρεψαν την Ελλάδα, αλλά τα στελέχη του συμπεριφέρθηκαν με τόση αλαζονεία σαν να ήσαν οι πολίτες υπήκοοί τους. Νόμιζαν οι ανόητοι και οι ανιστόρητοι ότι τους αρκούσε η εύνοια των ξένων προστατών τους και των συστημικών ΜΜΕ, για να κυβερνούν αιωνίως. Η πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ αναγκάζει ακόμη κι αυτούς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την πολιτική της υποτέλειας να είναι πιο προσεκτικοί και λιγότερο θρασείς. Ο νέος αρχηγός, που διαδέχτηκε τον ολίγιστο προηγούμενο, προσπαθεί να συγκρατήσει όσους μπορεί στο κόμμα του, υπενθυμίζοντας ότι και ο Α. Παπανδρέου ξεκίνησε από 13%. Αλλά το ΠΑΣΟΚ τότε είχε τις πιο πατριωτικές και πιο επαναστατικές θέσεις («είστε η αριστερά της αριστεράς», είχε πει έξαλλος στη Βουλή ο θείος Καραμανλής!) και εξέφραζε το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι της κοινωνίας, ενώ τώρα είναι το πιο δεξιό (κοινωνικά), το πιο προδοτικό (εθνικά) και υποστηρίζεται πια κυρίως από συμφεροντολόγους και υποταγμένους. Οπότε…
                        
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Το ποσοστό που πήρε ο Π. Καμμένος είναι σχετικά ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και από του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δε διέθετε ούτε κόμμα, ούτε ιστορία, ούτε χρόνο για να οργανωθεί. Είναι γεγονός ότι κέρδισε κι αυτός τις εντυπώσεις στην προεκλογική περίοδο. Οι συστημικοί, μέσα στον πόλεμο που του έκαναν, τον κατέταξαν δεξιότερα της Ν.Δ.(!!), χωρίς να εξηγήσουν για ποιο λόγο. Οι θέσεις του για τα εθνικά και τους λαθρομετανάστες είναι καλές, αλλά στο μείζον θέμα της Ε.Ε., θεωρεί (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι μπορεί να υπάρξει αντιμνημονιακή πολιτική στα πλαίσια της Ε.Ε. Παρότι η πρόσφατη στάση του είναι συνεπής και μαχητική, η ιστορία πολλών στελεχών του και του ίδιου μας υποχρεώνει να είμαστε επιφυλακτικοί για το μέλλον.
Η αποτυχία και το αδιέξοδο του ΚΚΕ
Όταν ο λαός υποφέρει τα πάνδεινα από τους δυνάστες του, όταν εξεγείρεται μαζικά, όταν ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό και το κόμμα που ισχυρίζεται ότι τον εκπροσωπεί παραμένει στάσιμο σε ψήφους, με ελάχιστη αύξηση του ποσοστού του, κάτι δεν πάει καλά. Βέβαια, για τον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ και μεγάλο μέρος των οπαδών του δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για όσους σκέπτονται πρόβλημα υπάρχει και, μάλιστα, μεγάλο.
Το ΚΚΕ δεν πλήρωσε τόσο την αφοσίωσή του στο σταλινικό πρότυπο, η οποία σαφώς εκφράζεται με την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του, γιατί αυτή την αφοσίωση επιμελώς δεν την προβάλλει. Πλήρωσε, κυρίως, τη μικροψυχία του, που φυσικά απορρέει από την ιδεολογία του, ότι κανείς άλλος δεν κάνει τίποτα καλό, άρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για συνεργασία, ούτε καν για συζήτηση, με κανέναν και για τίποτα. Αλλά ο λαός υποφέρει, αναζητεί τουλάχιστον κάποια ανακούφιση και διαισθάνεται ότι το ΚΚΕ λειτουργεί αντικειμενικά ως δύναμη στασιμότητας. Εάν η γραμμή του ΚΚΕ δεν αλλάξει (και, δυστυχώς, το πιθανότερο είναι ότι δε θ’ αλλάξει), τότε μάλλον η επιρροή του θα μειωθεί.
Το αδιέξοδο της ΔΗΜΑΡ
Είναι προφανές, για όσους κατανοούν στοιχειωδώς πώς παίζονται τα πολιτικά παιχνίδια, ότι η ΔΗΜΑΡ δημιουργήθηκε και ενισχύθηκε από το σύστημα, για να απορροφήσει τη δυσαρέσκεια από την πολιτική κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν είχε τα ποσοστά μέχρι και 18% που της έδιναν οι πρώτες δημοσκοπήσεις, ήταν πάντα τουλάχιστον 10% πιο κάτω, αλλά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα αρχικό ρεύμα υπέρ αυτής και ό,τι θα απέμενε μέχρι το τέλος. Η αμφιλεγόμενη στάση που κρατά για το μνημόνιο είναι υποχρεωτικό να ξεκαθαρίσει: ή θα ταχθεί ανοιχτά με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., οπότε θα ενσωματωθεί και οργανωτικά στο ΠΑΣΟΚ, ή θα παραμείνει αντιμνημονιακή, οπότε δε δικαιολογείται η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται ακόμη και διάσπαση του κόμματος σύντομα. Υπάρχει αμφιβολία με ποιους θα πάει η κ. Ρεπούση;
Η Χρυσή Αυγή
Όταν ένα κόμμα παίρνει 0,29% το 2009 και σε δυόμισυ χρόνια παίρνει 7,5%, χωρίς στα προβλήματα που αναφέρεται (π.χ. λαθρομετανάστες) να υπάρχει αξιόλογη μεταβολή, είναι προφανές ότι το κόμμα «σπρώχτηκε» από κάποιους πολύ ισχυρούς. Όσοι παροικούν στην Ιερουσαλήμ κατανοούν η Χρυσή Αυγή «σπρώχτηκε» από αυτούς τους οποίους υποτίθεται ότι πολεμά. Αυτός είναι πάντοτε ο ρόλος της ακροδεξιάς. Πιο συγκεκριμένα, αυτοί που προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον ελληνικό λαό μ’ ένα πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα του χεριού τους, αυτοί που μεθόδευσαν την εισβολή των λαθρομεταναστών, οι ίδιοι δημιούργησαν και τον «αντίπαλό» τους, ελεγχόμενο και απεχθή, ώστε να μη στραφεί όλος ο κόσμος εναντίον τους. Επιπλέον τους επιφυλάσσουν ρόλο και μέσα στη Βουλή, σε μια περίοδο που αναμένεται ηλεκτρισμένη, οπότε θέλουν να αποπροσανατολίσουν με την τεχνητή αντίθεση «ναζισμός ή δημοκρατία», αντί της πραγματικής «υποτέλεια ή αντίσταση στους ξένους δυνάστες». Ευλογία γι’ αυτούς η Χρυσή Αυγή να βρίσκεται με το μέρος της «αντίστασης»!
Η ασφάλεια των πολιτών και η «αριστερά»
Είναι επίσης προφανές ότι το 7% του ελληνικού λαού δεν έγιναν απότομα ναζιστές. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι μια (εντελώς άστοχη) ψήφος οργής κυρίως για την ατιμωρησία των πολιτικών και την έλλειψη προστασίας από την εγκληματικότητα. Η Χρυσή Αυγή υποκαθιστά την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, ενώ σε συνθήκες πολύπλευρης κρίσης του συστήματος αυτό είναι έργο υπερκομματικών επιτροπών περιφρούρησης, στις οποίες η αριστερά (οφείλει να) πρωτοστατεί. Αλλά η σύγχρονη ελληνική «αριστερά» στην καλύτερη περίπτωση περί άλλα τυρβάζει και στη χειρότερη είναι «αλληλέγγυα» στην Υπατία!. Και μετά φταίνε κάποιοι άλλοι για την άνοδο του νεοναζισμού!
Πάντα επικίνδυνη η Ντόρα
Η Ντόρα υποστηρίζει με συνέπεια ο,τιδήποτε βλάπτει τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό και προβάλλεται σκανδαλωδώς από τα συστημικά ΜΜΕ. Δεν είναι μόνο η απροκάλυπτη υποστήριξη των μνημονίων. Αυτό που δεν επισημάνθηκε από κανέναν «σχολιαστή» στις καθημερινές πολυλογίες τους είναι ότι, ενώ πανελλαδικά «πάτωσε» στο 2,5%, στο νομό Ροδόπης η Ντόρα πήρε 18%, δηλ. στο μουσουλμανικό πληθυσμό 30%(!), δηλ. το τουρκικό προξενείο κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας!
Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά
Μέσα στις σημερινές δύσκολες για το λαό συνθήκες θα περίμενε κανείς οι πιο μαχητικές εκφράσεις της αριστεράς να ενισχυθούν. Αυτό δεν παρατηρήθηκε, κατά τη γνώμη μας για δύο λόγους: α) οι περισσότερες εκφέρουν λόγο που, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, δεν αφορά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, β) λόγω του εκλογικού συστήματος, λειτούργησε η λογική της χαμένης ψήφου, γιατί οι ψηφηφόροι αγωνιούν για τη βελτίωση της ζωής τους και ήθελαν να επηρεάσουν τους συσχετισμούς και μέσα στη Βουλή, όπου παίρνονται οι αποφάσεις. Αυτό το δεύτερο θα λειτουργούσε αρνητικά και στο εκλογικό αποτέλεσμα του ΑΣΚΕ, αν παίρναμε μέρος στις εκλογές.