ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Προσπάθειες διαστρέβλωσης του μηνύματος της 6ης Μαΐου

Όλοι οι γνωστοί πολιτικοί λένε ότι εκφράζουν τη λαϊκή θέληση, μόνο που την ερμηνεύουν όπως τους βολεύει, κι όταν αυτό είναι δύσκολο, δε διστάζουν να λένε άλλ’ αντ’ άλλων.
Το μήνυμα της 6ης Μαΐου ήταν σαφές: Όχι στα Μνημόνια και τις συνακόλουθες συμβάσεις εφαρμογής τους. Και τώρα όσοι τα διαμόρφωσαν και τα ψήφισαν, χωρίς μάλιστα να δηλώσουν ότι διατηρούν «επιφυλάξεις» για, έστω, τροποποιήσεις τους, εμφανίζονται ... αντιμνημονιακοί και διατείνονται ότι η λαϊκή εντολή ήταν ότι πρέπει να παραμείνουμε στην Ε.Ε. και το ευρώ της!! Έτσι, πιστεύουν, θα έχει αποτέλεσμα το δικό τους εφεύρημα, το δίλημμα «ευρώ ή χάος», για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Έχουν μπροστά τους, όμως, μεγάλες δυσκολίες: Σχεδόν όλα τα κόμματα που παίρνουν μέρος στις νέες εκλογές (εκτός ΚΚΕ και κάποιων μικρότερων) ορκίζονται(!) στο όνομα της Ε.Ε. και του ευρώ! Και έτσι το «δίλημμα» δε μπορεί να λειτουργήσει για... όλους.
Η μεγαλύτερη δυσκολία, όμως, είναι άλλη. Τα παραπάνω «ευρωπαϊκά» κόμματα δεν ψηφίστηκαν με βάση τον ευρωπαϊσμό τους, αλλά με βάση την αντίθεσή τους στα μνημόνια και την κατοχή της χώρας (εκτός, φυσικά, από τα λαμόγια και τους πολιτικά αφελείς) και, δυστυχώς γι’ αυτούς, υπάρχουν πλήρεις αποδείξεις.
Όπου έγιναν δημοψηφίσματα για τα ευρωπαϊκά Σύμφωνα, ενώ τα κόμματα (και όλοι οι θεσμοί τους, συνδικάτα, εκκλησία κ.λπ.) «αντιπροσώπευαν» το 95% των ψήφων και ήσαν υπέρ αυτών των Συμφώνων, οι αρνητικές ψήφοι των λαών τους ήσαν από 48% έως 60%!!
Ελπίζουμε και σε ανάλογο ελληνικό δημοψήφισμα και τότε όλες οι διαστρεβλώσεις της λαϊκής θέλησης θα πάνε περίπατο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)