ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ «ΧΟΡΩΔΙΑ»

Βρυξέλες, Ουάσινγκτον, μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και όλα τα κέντρα του σύγχρονου καπιταλισμού έβαλαν τα δυνατά τους κι όλα τα εργαλεία τους, (αρχηγούς κρατών, υπουργούς, πανεπιστημιακούς καθηγητές, προέδρους διεθνών οργανισμών, οικονομικούς αναλυτές και γερμανικές κυρίως εφημερίδες-φυλλάδες), για να νουθετήσουν, καθοδηγήσουν, εκφοβίσουν, εκβιάσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους. Δυστυχώς εν μέρει το πέτυχαν.
Ο Βρετανός υπουργός οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν απειλούσε με τη θυσία «μιας» χώρας προς παραδειγματισμό, αν αυτή δεν πειθαρχούσε…
Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ αρνήθηκε να συναντήσει τον Τσίπρα κι έστειλε πρόσκληση στο … Βενιζέλο, γιατί «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να αναπτυχθεί».
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. (Ήξερε γιατί…)
Η Μέρκελ αντιμετώπισε με περιφρόνηση και Τσίπρα και Σαμαρά. Τον πρώτο ως ανατρεπτικό, το δεύτερο ως ανίκανο, αλλά έτοιμο να συνεργαστεί υπό τους δικούς της φυσικά όρους. Σε κάθε περίπτωση τόνιζε την υποχρέωση για τήρηση κατά γράμμα των συμφωνιών και του μνημονίου (έχει και κάποιες υπογραφές στο συρτάρι της), γιατί αυτοί που δεν τηρούν τις συμφωνίες…
Ο ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων Ντανιέλ Κον – Μπεντίτ είπε ότι «η μονομερής καταγγελία των συμφωνιών, θα προκαλέσει χάος στην Ελλάδα κι αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε στρατιωτική δικτατορία!! Πρότεινε, λοιπόν, μια «διακοσμητική» διόρθωση του μνημονίου κι όχι την ανατροπή του!
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Βεστερβέλε, ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο Βαν Ρομπάι, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ψεύδονταν συχνά πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μονομερών ενεργειών και καταγγελίας του μνημονίου, γιατί αυτό θα οδηγούσε άμεσα σε αναστολή της χρηματοδότησης, με ανυπολόγιστες δήθεν συνέπειες στη λειτουργία του κράτους (μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, κ.λπ.)!
Όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες έχουν το θράσος να παριστάνουν τους υπέρμαχους της δημοκρατίας, των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να δίνουν μαθήματα στους λαούς άλλων χωρών! Οι λαοί μπορούν να ψηφίζουν μόνον όταν με την ψήφο τους νομιμοποιούν τα δεσμά τους. Τα δημοψηφίσματα για το ευρωσύνταγμα σταμάτησαν, όταν οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί το απέρριψαν και το ευρωσύνταγμα ισχύει κανονικά, παρότι καταψηφίστηκε!! Οι Έλληνες μπορούν να ψηφίζουν, αλλά μόνο κόμματα που είναι υπέρ του μνημονίου!!
Γερμανοί εναντίον ΣΥΡΙΖΑ
Οι γερμανικές φυλλάδες έστρεψαν τα πυρά τους ιδιαίτερα κατά του Τσίπρα, βλέποντας ότι με την πολιτική του αποδυναμώνει το ευρώ υπέρ του δολαρίου. Οι Financial Times Deutschland απηύθυναν «σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους» να ψηφίσουν ΝΔ, που αποδέχεται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αντισταθούν στο «δημαγωγό Τσίπρα».
Η Bild προκλητικά προειδοποίησε στα ελληνικά και στα γερμανικά ότι έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής! Κι ότι, αν δε χρειαζόμασταν τα δισεκατομμύριά τους, θα είχαμε το ελεύθερο να εκλέξουμε όποιον καραγκιόζη θα θέλαμε!!
Το Spiegel Online κινδυνολόγησε ότι, αν ο Τσίπρας νικήσει στις εκλογές, η οικονομία απειλείται με οριστική κατάρρευση και η χώρα με έξοδο από το ευρώ.
Με τα μνημόνια και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, που ομολογείται πλέον απ’ όλους, η διακυβέρνηση της χώρας έχει περιέλθει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Τα επιπλέον σκληρά μέτρα που θέλουν να μας επιβάλουν (προβλέπουν ότι μέχρι το 2017 το 70% των εργαζομένων θα αδυνατεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα!) είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν την πλήρη κοινωνική διάλυση. Πριν είναι αργά οφείλουμε να απελευθερωθούμε, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, γιατί μόνο τότε θα αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που διαθέτουμε ως χώρα και ως λαός.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)