Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μετά τη στροφή που έκανε ο Σαμαράς στο θέμα του μνημονίου, περιμέναμε τουλάχιστον ότι στα εθνικά θέματα θα υπήρχε μια διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν των κυβερνήσεων του Γιωργάκη. Η τοποθέτηση του Αβραμόπουλου, εκλεκτού των Αγγλοαμερικανών, στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν μια πρώτη δυσάρεστη είδηση. Ο κύριος συμπεριφέρεται ωσάν να μην υπάρχουν προβλήματα, όλο δημόσιες σχέσεις και περιμένει πότε θα τον προωθήσουν οι προστάτες του και στο πόστο του πρωθυπουργού.
Αυτή η αδράνεια, σε συνδυασμό με την πολιτική των μνημονίων, που αποδυναμώνει το ελληνικό κράτος, ανοίγει την όρεξη σε όποιον εποφθαλμιά ελληνικό χώρο.

Οι Τούρκοι επεκτείνονται στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι, αφού νοίκιασαν για 40 χρόνια τη μαρίνα της Μυτιλήνης, έχουν βάλει στο μάτι τα 23 λιμάνια και μαρίνες και πολλά άλλα, ακόμη και νησίδες και νησιά που έχουμε βγάλει στο σφυρί. Στόχος τους είναι να διεισδύσουν στην οικονομία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, να εκμεταλλευτούν την εγκατάλειψη από το ελληνικό κράτος και να τα τροφοδοτούν με φτηνά εμπορεύματα και ενέργεια και να δημιουργήσουν τουρκικές μειονότητες. Ήδη έχουν αναδείξει ως μέγα θέμα τα δικαιώματα της ασήμαντης αριθμητικά μειονότητας στη Ρόδο και την Κω, η οποία δεν αναφέρεται καν στη Συνθήκη της Λωζάνης.
Έτσι θα επιχειρούν από πλεονεκτικότερες θέσεις την αλλαγή του καθεστώτος του Αιγαίου (χωρικά ύδατα και εναέριος χώρος, αποστρατικοποίηση νησιών, έρευνα και διάσωση, οικονομική εκμετάλλευση κ.λπ.). Η κυβέρνηση Σαμαρά προς το παρόν έχει ξεχάσει ακόμη και την προεκλογική υπόσχεση για ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Παράλληλες δομές στη Θράκη

Στην ελληνική Θράκη οι Τούρκοι στήνουν παράνομες δομές, παράλληλες με το ελληνικό κράτος, υπό το απαθές βλέμμα της Αθήνας. Έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο παραεκπαίδευσης, εκβιάζοντας όλους τους μουσουλμάνους (και τους Πομάκους) να συμμετέχουν σ’ αυτό, το οποίο στην πράξη γίνεται δεκτό από τις επίσημες υπηρεσίες. Η περιπέτεια της δασκάλας Νικοπούλου είναι γνωστή. Ο παράνομος μουφτής της Κομοτηνής εκδίδει διαθήκες, κληρονομιές, διαζύγια κ.λπ., που ο νόμιμος μουφτής αρχίζει να τα κάνει δεκτά. Επίσης δημιουργεί θρησκευτικά σχολεία, αποσπώντας μαθητές από τα ιεροσπουδαστήρια του υπουργείου. Την ασφάλεια των εκδηλώσεων της μειονότητας αναλαμβάνουν άνδρες με στολές όμοιες με της τουρκικής αστυνομίας, που γράφουν επάνω «υπεύθυνος ασφάλειας» στα τουρκικά. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ζητήσει καν την τυπική άδεια από το υπουργείο, όπως απαιτείται από τις εταιρείες σεκιούριτι. Τέλος σημαίες του «ανεξάρτητου κράτους» της Δ. Θράκης κυκλοφορούν ως μόδα στην περιοχή. Για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό στα «Επίκαιρα», τ. 152.
Η ελληνική κυβέρνηση διευκολύνει τους Τούρκους, μετατρέποντας την ελληνική Θράκη σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, όπου αυτοί που κυρίως θα επενδύσουν θα είναι οι Τούρκοι και οι Γερμανοί σύμμαχοί τους, με προσωπικό τους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες, που συσσωρεύουν στην περιοχή. Οι δημογραφικές ισορροπίες θ’ ανατραπούν άρδην, ιδίως στο νομό Έβρου.

Ζωντανό το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας»

Αφού η Ελλάδα δεν αντιδρά στην παραχάραξη της ιστορίας που διαπράττεται στα σχολεία των Σκοπίων, οι Αλβανοί σκέφτηκαν ότι μπορούν να τους μιμηθούν. Οι μαθητές του γειτονικού κράτους διδάσκονται μεταξύ άλλων ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι εθνικό αλβανικό έδαφος, που προσάρτησαν αιμοσταγείς Έλληνες (!!!), κάνοντας εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες».
Διάφοροι αξιωματούχοι συμπληρώνουν. Ο διπλωμάτης Τέπσι, σε άρθρο του στην εφημερίδα Γκαζέτα Σκιπτάρε, ισχυρίστηκε πως ο Όμηρος και οι θεοί του Ολύμπου, μιλούσαν αλβανικά, τη μόνη αρχαία γλώσσα! Γιατί όχι, αφού μέχρι κι ο Ερντογάν πρόσφατα ισχυρίστηκε πως η Ολυμπιακή Φλόγα είναι τούρκικη και ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, την Τουρκία;

Η θητεία Χριστόφια στην Κύπρο

Οι κομμουνιστές που κυβερνούν την Κύπρο αποδείχτηκαν πιο δεξιοί από τους δεξιούς. Ο Χριστόφιας υποστηρίχτηκε από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα (ανανικών και αριστερών) και τον ξένο παράγοντα. Δεν αμφισβήτησε την επιλογή της ένταξης στην Ε.Ε. και η Κύπρος οδηγήθηκε στη χρεοκοπία και τα μνημόνια. Θα μας επιτραπεί να θυμίσουμε πως το 2004 όλοι (ανανικοί και αντιανανικοί) θριαμβολογούσαν για τη μεγάλη επιτυχία της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. και μόνο το ΑΣΚΕ προειδοποιούσε ότι η ένταξη όχι μόνο δε θα μας εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ε.Ε. (σύσσωμη υποστήριξε το σχέδιο Ανάν), αλλά θα καταστρέψει και την ακμαία οικονομία του νησιού και θα εξασθενίσει τη διαπραγματευτική του θέση. Όπερ και εγένετο.
Όταν οι ’γγλοι σε μια έξαρση του φιλοτουρκισμού τους συνυπέγραψαν με τους Τούρκους στις 23/10/2007 το Έγγραφο «Στρατηγικής Συμμαχίας 2007/8», ο Τάσσος προχώρησε μετά από 2 εβδομάδες(!) στη σύσταση Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την «αναθεώρηση της στάσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των βρετανικών βάσεων … σε συνάρτηση με τη γενικότερη στάση του Ην. Βασιλείου …». Ο Χριστόφιας στις 5/6/2008 συνυπέγραψε με τον (φίλο του, όπως έλεγε) τότε ’γγλο πρωθυπουργό Γκ. Μπράουν μνημόνιο, με το οποίο δεν αμφισβητεί τη Συνθήκη για τις βάσεις, παραπέμποντας το θέμα «στα παιδιά και τα εγγόνια μας»! Οι βάσεις αυτές σήμερα, μεταξύ άλλων, συντονίζουν τους Σύρους αντικαθεστωτικούς με τον τουρκικό στρατό («Σάντεϊ Τάιμς» 19/8/12).
Περιττό να πούμε ότι η κυβέρνηση Χριστόφια δεν έκανε ούτε ένα βήμα περισσότερο από εκεί που έφερε ο Τάσσος το θέμα των ενεργειακών πόρων της Κύπρου.

Και πολιτιστική αλλοτρίωση

Για να μας επιβάλουν την υποταγή, δεν αρκούνται στην πολιτική προπαγάνδα, αλλά επεμβαίνουν και στο πολιτιστικό επίπεδο. Η πολιτιστική αλλοτρίωση και η απώλεια της εθνικής συνείδησης είναι ο ασφαλής τρόπος όχι μόνο για να υποταχθεί ένας λαός, αλλά και για να εξαφανιστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγάλα κανάλια των «νταβατζήδων» ταΐζουν καθημερινά εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες με τούρκικα σίριαλ, για να εξοικειωθούν με την τουρκική καθημερινότητα και να θαυμάζουν την ομορφιά και την (πραγματική) ανάπτυξη της Τουρκίας. Ο μοναδικός όρος που έθεσαν οι Τούρκοι για να δώσουν τα σίριαλ είναι να μη γίνει μεταγλώττιση, αλλά να ακούγεται η τουρκική γλώσσα. Η γλώσσα του κυρίαρχου! Η δικαιολογία των καναλιών είναι ότι δεν έχουν χρήματα και τα τούρκικα είναι φτηνά. Απευθύνονται σε ανόητους. Μόνο τα τούρκικα είναι φτηνά;
Αφού δεχθήκαμε τα προηγούμενα, οι Τούρκοι και ο (διοικούμενος από Αγγλοαμερικάνους) ΑΝΤ1 έκαναν και το επόμενο βήμα. Να μάθουν οι Έλληνες την Ιστορία όπως τη θέλουν οι Τούρκοι. Γι’ αυτό … Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής! Ούτε τώρα θα αντιδράσουμε;
Όπως πάντα στην ιστορία μας, δυστυχώς και σήμερα υπάρχει η μικρή μειοψηφία, πλουσίων κυρίως, που προθύμως σηκώνουν ακόμη και την τουρκική σημαία, αν νομίζουν ότι αυτό είναι για το προσωπικό τους όφελος.

Η κατοχή αυξάνει τους κινδύνους

Σε συνθήκες κατοχής, όπως η σημερινή, οι κίνδυνοι για την εδαφική μας ακεραιότητα αυξάνονται. Ο πανικός και ο εφησυχασμός είναι οι χειρότεροι τρόποι αντίδρασης. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και η κινητοποίησή μας είναι η ασφαλής αντίδραση για ν’ αποφύγουμε τους κινδύνους.
Κατά τη διάρκεια της γερμανοϊταλοβουλγαρικής κατοχής αποφύγαμε τόσο την προσάρτηση της Αν. Μακεδονίας και της Δυτ. Θράκης στη Βουλγαρία (κατά τα πρότυπα της Αν. Ρωμυλίας), όσο και τη δημιουργία του βλάχικου «Πριγκηπάτου της Πίνδου», που προωθούσαν οι Ιταλοί κατακτητές σε συνεργασία με τους Ρουμάνους.
Κατά τη διάρκεια της χουντικής επταετίας αποφύγαμε να μετατραπούμε επισήμως σε δορυφόρο της Τουρκίας με τις συζητήσεις του Έβρου, δεν αποφύγαμε όμως την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, επειδή η χούντα διευκόλυνε παντοιοτρόπως τους Τούρκους, η διάδοχη πολιτική κυβέρνηση ανέχθηκε τα τετελεσμένα και ο ελληνικός λαός ήταν «απασχολημένος» με τους πανηγυρισμούς για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας». Ελπίζουμε να μη ζήσουμε άλλη μια τραγωδία, πανηγυρίζοντας, π.χ., για την απαλλαγή μας από το μνημόνιο!
Μέσα στη δύσκολη συγκυρία μας ευνοούν δύο στοιχεία: α) η αντίθεση Τουρκίας-Ισραήλ, άγνωστο σε ποιο βαθμό είναι αληθινή και πόσο θα διαρκέσει, β) η αποτυχία της φιλόδοξης επεκτατικής πολιτικής Νταβούτογλου, τουλάχιστον στο ζήτημα των «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες. Βεβαίως αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε, αλλά δεν μπορούν να αποτελούν τη βάση στήριξής μας, γιατί σήμερα υπάρχουν κι αύριο όχι. Η βάση είναι η δική μας δύναμη, που αποθαρρύνει όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.