Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση και στην παιδεία

Η τρόικα και οι εντολοδόχοι της, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος, έχουν ανατρέψει και εξουδετερώσει, το σύστημα υγείας, την κοινωνική πρόνοια και την ασφάλιση. Δυσκολεύονται όμως με την παιδεία, κι αυτό γιατί τα σχολεία λειτουργούν (παρά την έλλειψη χρηματοδότησης), χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες της μεγάλης πλειονότητας των εκπαιδευτικών.
’ρχισαν, λοιπόν, με την οικονομική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, τις αναλήθειες για το πλήθος των αργιών και το ωράριο εργασίας σε σχέση με άλλα κράτη και συνεχίζουν (με τη βοήθεια των παπαγάλων) την προσπάθεια για την κοινωνική και ηθική τους απαξίωση. Έτσι, λοιπόν, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα για επίορκους, ακόμα και ανώμαλους εκπαιδευτικούς, που, παρά τα ειδεχθή αδικήματά τους, έπεσαν στα μαλακά με ποινές συγκάλυψης.
Όμως είναι άδικο και ανήθικο να στιγματίζεται ένας κλάδος, που συνεχίζει να προσφέρει στην κοινωνία ό,τι πιο πολύτιμο, επειδή κάποιοι απ’ αυτούς, μετρημένοι στα δάχτυλα, δεν τιμωρήθηκαν παραδειγματικά, όπως τους έπρεπε.