ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Ο «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Εύηχος ο «Ξένιος Δίας», αλλά καθόλου αποτελεσματικός μέχρι στιγμής. Βασικός λόγος το Δουβλίνο-2, αλλά όχι μόνο αυτός. Από τα εκατομμύρια των ξένων που μπήκαν παράνομα στη χώρα μας (και δε μιλάμε για τους πολιτικούς πρόσφυγες, στους οποίους οφείλουμε αμέριστη συμπαράσταση) έγινε έλεγχος σε μερικές χιλιάδες, από τους οποίους κρατήθηκαν ως παράνομοι στους «χώρους φιλοξενίας» κάποιες εκατοντάδες. Αλλά κι από αυτούς που κρατούνται ελάχιστοι επαναπατρίζονται. Εν τω μεταξύ οι μουσουλμάνοι από την Ασία και την Αφρική συνεχίζουν να εισρέουν, με τη μεσολάβηση του τουρκικού κράτους. Κάποιοι απ’ αυτούς, αποθρασυμένοι από την κάλυψη των «αλληλέγγυων», χρησιμοποιούν πανεπιστημιακούς και άλλους χώρους ως αποθήκες του παράνομου εμπορίου τους ή άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.
Όλ’ αυτά, βεβαίως, δε νομιμοποιούν την άσκηση βίας εκ μέρους κάποιων αστυνομικών οργάνων, ούτε τις επιθέσεις των χρυσαυγιτών κατά μικρεμπόρων που πρέπει να τιμωρούνται, όπως επιβάλλει ο δικαιακός μας κώδικας. Ιδιαίτερα παραδειγματική πρέπει να είναι η τιμωρία όσων «υπερπατριωτών» αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, όπως του Πακιστανού ποδηλάτη.
Την περίοδο αυτή η κυβέρνηση προχωρεί και σε «ανακαταλήψεις» εγκαταλελειμμένων δημοσίων κτιρίων, που είχαν καταληφθεί από ομάδες «αντιεξουσιαστών». Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την κυβέρνηση γιατί αφαιρεί από κάποιους κάτι που παράνομα κατέχουν, αλλά το ερώτημα είναι γιατί αυτά τα κτίρια παραμένουν τόσα χρόνια αναξιοποίητα, όταν οι άστεγοι που κοιμούνται στα πεζοδρόμια πολλαπλασιάζονται κι όταν το δημόσιο ενοικιάζει κτίρια, για να στεγάσει υπηρεσίες του; Μήπως σκοπεύει τώρα να τα χρησιμοποιήσει για κοινωφελείς σκοπούς; Ή μήπως θα τα πουλήσει, για να δώσει κι αυτά τα χρήματα στους ξένους τοκογλύφους; Ή θα τα εγκαταλείψει και πάλι;
Γιατί τώρα όλ’ αυτά; Η απάντηση στο ερώτημα καθώς και πιο αναλυτικά για όσα προαναφέραμε στην ιστοσελίδα του ΑΣΚΕ στα «Επίκαιρα Κείμενα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)