ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε γράψει για το σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο πέρασε ολόκληρη η περιοχή στον έλεγχο της καναδικής εταιρείας χρυσού (και στο βάθος Γκόλντμαν Σακς), με την ανάμιξη και του Μπόμπολα.
Ο λαός της Χαλκιδικής συνεχίζει και κλιμακώνει την αντίστασή του, παρά την πρωτοφανή βία και τρομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θεώρησε ότι ακόμη και στην ομιλία του στη Βουλή θα έπρεπε να υπεραμυνθεί της συγκεκριμένης επένδυσης. Μίλησε μόνο για το χρήμα, δηλ. για τα κέρδη της εταιρείας, γιατί από το χρυσό που θα εξορυχθεί το ελληνικό κράτος δε θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Το γεγονός ότι ένας ολόκληρος κόσμος (με εξαίρεση τους λίγους ψηφοφόρους του Πάχτα, που προσελήφθησαν ως προσωρινά εργαζόμενοι) βλέπει τον τόπο του να καταστρέφεται και αντιστέκεται, δεν άξιζε ούτε αναφοράς!
Μεσολάβησε και η ένοπλη επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, μετά την οποία ο κ. Δένδιας εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής, εν είδει νέων δυνάμεων κατοχής, που μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης, ρίχνοντας χημικά ακόμη και μέσα σε σχολεία, και προσάγοντας καθημερινά πολίτες στην ασφάλεια για ανάκριση! Πραγματικά εικόνες κατοχής!
Τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ παίζουν κι εδώ τον άθλιο ρόλο τους, αποκρύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας. Την τεράστια διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη των 50.000 ανθρώπων την παρουσίασαν πολύ μικρότερη και η αστυνομία δεν επέτρεψε καν στους φωτογράφους και εικονολήπτες ν’ ανέβουν στο Λευκό Πύργο, για να μη φανεί το μέγα πλήθος.
Η αντίσταση του λαού της Χαλκιδικής έφερε και την πρώτη νίκη: Πάγωσαν τα αντίστοιχα σχέδια (πάλι στο βάθος Γκόλντμαν Σακς) για την περιοχή του Έβρου! Ο αγώνας στη Χαλκιδική αξίζει τη συμπαράσταση όλων μας!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)