Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστράτευση με μέλλον, επιστράτευση στο μέλλον.

Η απεγνωσμένη κυβέρνηση των ξένων συμφερόντων προχωράει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο στην επιβολή των σχεδίων της. Απεγνωσμένη, γιατί είναι πλέον σ’ όλους φανερό ότι ο δρόμος της όχι μόνο δεν οδηγεί, ως μονόδρομος μάλιστα, στη σωτηρία, αλλά αντίθετα εξασφαλίζει τη χρεοκοπία κάθε μορφής, οικονομική, κοινωνική, ηθική, εθνική κ.λπ. Με κάθε τρόπο, γιατί έχει ρίξει το μανδύα της δημοκρατικής νομιμότητας της πλειοψηφίας και με αυταρχικό τρόπο επιβάλλει τα μέτρα της, απαγορεύοντας κάθε αντίδραση και κάθε νόμιμο και δημοκρατικά θεσμοθετημένο τρόπο άμυνας του λαού. Η ουσιαστική απαγόρευση του απεργείν, με τις επαναλαμβανόμενες επιστρατεύσεις σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, είναι μόνο ένα παράδειγμα.
Στους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής περιλαμβάνονται η δημόσια υγεία και η παιδεία. Για να πληγεί λοιπόν η κοινωνική συνοχή, πρέπει αυτές να αποδιοργανωθούν και να ευτελιστούν. Ήδη έχουμε ζήσει και παρακολουθούμε την αποκαθήλωση του συστήματος υγείας και τη σχεδόν πλήρη διάλυσή του. Μετά την υγεία ήρθε η σειρά της παιδείας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Στόχος είναι να χτυπηθεί το δημόσιο σχολείο, σε όποια βαθμίδα, και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να εξαντληθούν οικονομικά, ηθικά και κοινωνικά αυτοί που με αυτοθυσία και φιλότιμο το στηρίζουν, η πλειονότητα των εκπαιδευτικών.
Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίστηκε ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων, πέρασαν διατάξεις που, πέρα από την οικονομική αφαίμαξη, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει πλήξει όλους τους εργαζόμενους, επιβάλλουν πρόσθετα βάρη, μερικά τιμωρητικού ή και εκδικητικού χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο η αύξηση του ωραρίου κατά δύο ή τέσσερες ώρες, δεν είναι μόνο η υποχρεωτική παρουσία του εκπαιδευτικού στο χώρο του σχολείου, από 08.00 μέχρι 14.00, ανεξάρτητα από το εάν έχει εργασία ή απλά περιμένει να συμπληρωθεί το ωράριο. Το πιο σημαντικό είναι οι απολύσεις όσων χάνουν την οργανική τους θέση, και θα είναι πάρα πολλοί, η μη επαναπρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που επί χρόνια μοχθούν στο χώρο της δημόσιας παιδείας, και η διάλυση οικογενειών, κυρίως στην επαρχία, με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, ακόμα και εκτός νομού, π.χ. ο σύζυγος στο Μεσολόγγι και η σύζυγος στην Κεφαλονιά ή την Ικαρία! Ποια οικογένεια, ποια παιδιά…
Οι πληρωμένοι παπαγάλοι των ΜΜΕ και οι αξιοθρήνητοι πολιτευτές της συγκυβέρνησης έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για τα «δύστυχα παιδιά», (υποψηφίους ανωτάτων σχολών), των οποίων την αγωνία «εκμεταλλεύονται οι άκαρδοι καθηγητές τους», αφού επέλεξαν(!) να κηρύξουν απεργία στην περίοδο των εισαγωγικών τους εξετάσεων. Όμως ξέχασαν το ζοφερό μέλλον που η πολιτική δεκαετιών (των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων εξουσίας) τους επιφυλάσσει. Ξέχασαν τις στρατιές των ανέργων πτυχιούχων, που απελπισμένοι εκλιπαρούν για μια οποιαδήποτε δουλειά, συνήθως μαύρη και με απολαβές προσβλητικές. Ξέχασαν ότι το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό αναγκάζεται να πάρει το δρόμο της ξενιτιάς, για να επιβιώσει, και στην Ελλάδα μένουν μόνον όσοι αδυνατούν για διάφορους λόγους να εκπατριστούν. Εξ άλλου οι μαθητές βιώνουν καθημερινά τα τεράστια προβλήματα της οικογένειάς τους, με ακραία αλλά όχι σπάνια περίπτωση αυτήν της πείνας, που η κυβέρνηση φροντίζει να καλύψει με λίγα σάπια φρούτα, που μοιράζει κατά καιρούς. Η απογοήτευση των εφήβων, έτσι, πολλές φορές τους οδηγεί σε αδιαφορία για μάθηση, άρνηση προβληματισμού και έκπτωση αξιών, που δυστυχώς τους ρίχνει στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής. Όμως ποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτά τα πραγματικά προβλήματα;
Πριν από λίγα χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας εθεωρείτο το δημογραφικό. Ποιος σήμερα το αναφέρει; Σήμερα, που οι νέοι (από 20 μέχρι και 40 χρονών) φεύγουν και όσοι μένουν αναγκάζονται να συγκατοικούν με τους γονείς τους για λόγους οικονομικούς, χωρίς τη δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας, χωρίς ελπίδα για το μέλλον. Σε λίγα χρόνια θ’ αρχίσουν να κλείνουν τα Δημοτικά Σχολεία, μετά έχουν σειρά τα Γυμνάσια, μετά τα Λύκεια και τέλος τα Πανεπιστήμια. Θα μετατραπούμε σε έθνος γερόντων και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι εισαγωγικές εξετάσεις… Αιδώς Αργείοι, αιδώς !!!
Όσο πιο γρήγορα φύγουν ή τους διώξουμε, τόσο πιο πολύ πόνο και καταστροφή θα αποφύγουμε. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει την προοπτική που της αξίζει.