Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις

Στις 24 Απριλίου, επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού στο Σχέδιο Ανάν, η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (ΣΕΥΑΕΚ) και το σωματείο Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου (ΣΑΚ), με την υποστήριξη της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας, διοργάνωσαν εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών με θέμα «Ο στραγγαλισμός της Κύπρου προοίμιο για νέο Σχέδιο Ανάν;»
Κύριος ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του Κυπριακού σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση. Μίλησαν επίσης ο βουλευτής Αμμοχώστου Νίκος Κουτσού, ο Πρόεδρος της ΣΕΥΑΕΚ Μ. Μηλιαράκης και το μέλος της Γ. Καραμπελιάς. Συντόνισε ο στρατηγός Δ. Αλευρομάγειρος, πρόεδρος του ΣΑΚ.
Στις 9 Μαΐου, επέτειο συντριβής του ναζισμού μια Επιτροπή Πρωτοβουλίας μελών του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 διοργάνωσε ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Κρίση και δημοκρατική νομιμότητα».
Μίλησαν ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, οι πανεπιστημιακοί Κατρούγκαλος Γιώργος και Κουζής Γιάννης, οι νομικοί Μπελαντής Δημήτρης και Κουρής Βαγγέλης, ο δημοσιογράφος Ξυδάκης Νίκος και η εκπαιδευτικός Αριστοπούλου Αλκυώνη.
Παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι της Βουλής, της ΑΔΕΔΥ, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, της Ομοσπονδίας Αστυνομικών, της ΣΕΥΑΕΚ, της Εαμικής Αντίστασης, της ΕΜΙΑΝ, των ΑΣΚΙ κ.λπ.
Και οι δύο εκδηλώσεις ήσαν μαζικότατες και το επίπεδο της συζήτησης υψηλότατο.