ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Τα χαρακτηριστικά και της νέας ασταθούς κατοχικής κυβέρνησης ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ, ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Από το 2010, οπότε επιβλήθηκαν τα μνημόνια και επισημοποιήθηκε η νέα κατοχή, οι κυβερνήσεις θεωρούν ως μοναδικό καθήκον τους να υλοποιούν τις εντολές των ξένων δανειστών-δυναστών προστατών τους. Κάτω από το βάρος της λαϊκής οργής καταρρέουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, βουτηγμένες μέσα στα ψέματα και τα ερείπια που συσσωρεύουν. Την τύχη αυτή προβλέπεται ότι θα έχει και η σημερινή.
Η πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή υπαγορεύτηκε από τους ξένους, για να επιταχυνθούν οι «μεταρρυθμίσεις», δηλ. το ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και η μετατροπή των Ελλήνων πολιτών σε φτηνό, χωρίς απαιτήσεις εργατικό δυναμικό και σε ανέργους-επαίτες. Αδίστακτοι είναι αυτοί που ανέλαβαν τα υπουργεία τα αρμόδια για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και τη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων.
Το ΤΧΣ και το ΤΑΙΠΕΔ
Οι δανειστές και η τρόικά τους ζητούν πλέον να απομακρυνθούν από τη διοίκηση του ΤΧΣ (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου) – τι παραπλανητικά ονόματα(!) – οι Έλληνες υποτακτικοί τους και να αναλάβουν οι ίδιοι, αποβάλλοντας κάθε πρόσχημα περί ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.
Το ΤΧΣ ελέγχει το 90% του τραπεζικού συστήματος και, μέσω αυτού, το σύνολο της πραγματικής οικονομίας. Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει δημόσιους οργανισμούς. Εάν αναλάβουν οι ξένοι τις διοικήσεις, θα πουλάνε την ελληνική δημόσια περιουσία στον εαυτό τους!!
Ενδεικτικό είναι το σχέδιο για τη Eurobank και το Τ.Τ. (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), που οι μέχρι τώρα διοικήσεις δεν προώθησαν, γιατί φοβούνται ότι θα βρεθούν στη φυλακή! Η Eurobank πήρε 4,5 δισ. ευρώ από τους Έλληνες φορολογούμενους για την ανακεφαλαιοποίησή της και άλλα 5,5 δισ. παίρνει το Τ.Τ. Τώρα σχεδιάζεται να αγοράσει η Eurobank το Τ.Τ. (και την Proton Bank) και το Σεπτέμβριο να πουληθεί η Eurobank (με υγιή χαρτοφυλάκια καταθέσεων 11 δισ. ευρώ) αντί 0,5 δισ. ευρώ! Σε ποιον θα πουληθεί, άραγε;
Η «ανάπτυξη», η ανεργία και τα νέα μέτρα
Θεωρώντας ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που ζουν σε άλλο πλανήτη, θριαμβολογούν ότι η οικονομία πάει καλά, ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι έρχεται η ανάπτυξη, που θα χτυπήσει την ανεργία, ότι τα μέτρα αυτά (με το πολυνομοσχέδιο) θα είναι τα τελευταία. Παραλείπουν να πουν ότι «τελευταία» ήσαν όλα τα προηγούμενα μέτρα που εξάγγειλαν οι προηγούμενοι κατοχικοί. Σίγουρα «τελευταία» θα βαφτίσουν και τα μέτρα που θα εξαγγείλουν Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη, αφού το πρόγραμμα δε βγαίνει, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές κοινωνικών παροχών και αύξηση της φορολογίας. Και θα φταίμε πάλι εμείς γι’ αυτό! Ενώ αυτοί θα μας (ξανα)σώσουν!
Πώς θα μας (ξανα)σώσουν; Όχι, φυσικά, κάνοντας σωστά το λογαριασμό, ούτε πληρώνοντας οι Γερμανοί όσα μας χρωστάνε από την προηγούμενη γερμανική κατοχή. Θα μας δώσουν νέο δάνειο, και μάλιστα λίγο λίγο εκβιαστικά, για να είμαστε πάντα χρεωμένοι και να μην αναπτύξουμε ποτέ την παραγωγή μας, για να μη σταθούμε ποτέ στα πόδια μας. Αυτά συζήτησε ο Σόιμπλε με την ορντινάτσα του, το Στουρνάρα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.
Ο Βενιζέλος και τα εθνικά θέματα
Ο αντιπρόεδρος θα επιχειρεί να υποκαθιστά τον πρωθυπουργό επί παντός του επιστητού, επιδεινώνοντας τα προβλήματα συνοχής της κυβέρνησης. Βάσιμοι είναι οι φόβοι ότι ο Βενιζέλος και ως υπ. εξ. ετοιμάζεται ν’ αποδεχθεί την απαράδεκτη πρόταση Νίμιτς για το κράτος των Σκοπίων (Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας).
Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ έπιασαν ήδη δουλειά. Μας «πληροφορούν» ότι οι Αμερικανοί και οι Δυτικοευρωπαίοι σύμμαχοί τους πιέζουν τον Γκρούεφσκι ν’ αποδεχθεί την πρόταση Νίμιτς, λες και χρειάζεται πίεση ο Γκρούεφσκι για ν’ αποδεχθεί μια πρόταση που εξυπηρετεί πλήρως τα σχέδια των Σκοπιανών και των προστατών τους και είναι η χειρότερη για την Ελλάδα! Αν η πρόταση ήταν, έστω, «Άνω Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η Μακεδονία είναι μια γεωγραφική περιοχή, χωρισμένη σε Άνω και Κάτω, χωρίς εθνοτικούς προσδιορισμούς. Το «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας», όμως, σημαίνει ότι υπάρχει ένα κράτος-έθνος, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, χωρισμένο προσωρινά σε Άνω και Κάτω, με αυτονόητο αίτημα την ένωσή τους. Εδώ καταντήσαμε από τη στιγμή που εγκαταλείψαμε τη θέση «ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγο», ώρα να επανέλθουμε σ’ αυτή.
Η υποτέλεια της ελληνικής κυβέρνησης ενισχύει την επιθετικότητα της Τουρκίας στη Θράκη, στο Αιγαίο και την Κύπρο. Πολύ περισσότερο όταν συνεργάζεται με τις τουρκικές υπηρεσίες για τη σύλληψη και έκδοση Τούρκων δημοκρατών. Η σοβαρή κρίση που περνά η Τουρκία, κρίση που αναμένεται να διαρκέσει και να οξυνθεί, δεν πρέπει να μας δημιουργεί εφησυχασμό. Η επιθετικότητα της Τουρκίας λίγο επηρεάζεται από το αν στην εξουσία βρίσκονται οι ισλαμιστές ή οι κεμαλικοί, αν η Τουρκία βρίσκεται σε κρίση ή όχι. Το βασικό είναι η Ελλάδα να διαθέτει αποτρεπτική ικανότητα και συμμαχίες που θα αποθαρρύνουν τον αναιδή γείτονα.
Πολιτικές εξελίξεις
Όσο ξεπουλάει τον τόπο και διαλύει την κοινωνία η κυβέρνηση Σαμαρά εξοργίζει τον ελληνικό λαό, αλλά ανταμείβεται με τη στήριξη που της παρέχουν οι ξένοι προστάτες της. Τελευταίο έπαθλο η πολυπόθητη ημερομηνία συνάντησης με τον Ομπάμα (φανταζόμαστε το Σαμαρά να χαμογελά στους φακούς όπως ο Γιωργάκης), αποτέλεσμα της εκδίωξης των Ρώσων από τη ΔΕΠΑ και της συμφωνίας για τον ΤΑΡ, συγχρόνως ένα μήνυμα προς το μέχρι τώρα «χαϊδεμένο παιδί», τον Ερντογάν, που «καβάλησε το καλάμι». Ελπίζουμε στην Ουάσινγκτον να μην «πουληθούν» όλα τα εθνικά μας θέματα.
Παρά την έξωθεν στήριξη, θα είναι τόση η σκληρότητα των μέτρων από Σεπτέμβρη, που κι αυτή η κατοχική κυβέρνηση δύσκολα θα μακροημερεύσει. Άλλωστε η οσμή των σκανδάλων είναι εμφανής, ιδιαίτερα από το δεύτερο κυβερνητικό εταίρο (καταγγελία Ντράγκι για πλαστά στοιχεία από Γιωργάκη, καταγγελίες για τον αδελφό Αντρίκο κ.λπ.). Θα προσπαθήσουν, βέβαια, να κρατήσουν κι αυτή την κυβέρνηση όσο μπορούν περισσότερο (όπως και τις προηγούμενες), αλλά μέχρι πότε μπορούν;
Εκλογές δε θέλουν, γιατί η επόμενη Βουλή θα είναι ακόμη πιο ανυπάκουη. Τον Τσίπρα δε φαίνεται να τον προκρίνουν σ’ αυτή τη φάση, γιατί έχουν επενδύσει πολλά σ’ αυτόν και δεν τους συμφέρει να τον κάψουν σε λίγους μήνες. Άλλωστε το εγχείρημα μπορεί να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Πιθανότατα να εμφανίσουν κανέναν ουρανοκατέβατο, π.χ. Μαρκεζίνης, ίσως αναγκαστούν να προχωρήσουν σε εκλογές, οι οποίες θα επιτείνουν την πολιτική αστάθεια. Ίσως δεν είναι άσχετη η πολιτική αναβάθμιση του Star από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τις γνωστές διασυνδέσεις πέραν του Ατλαντικού. Σε μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν σημαντική μια παρουσία του ΑΣΚΕ στις εκλογές, ώστε να προβληθεί η γραμμή της Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης. Με δεδομένη την οικονομική δυσκολία όλων των μελών και των φίλων, άλλων περισσότερο κι άλλων λιγότερο, η συμμετοχή του ΑΣΚΕ θα καταστεί δυνατή μόνον αν διευρυνθεί ο κύκλος των υποστηρικτών του.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)