ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Όταν επίκειται το ξεπούλημα ή η διάλυση ενός φορέα, κατακλύζονται τα δελτία «ειδήσεων» με αποκαλύψεις για όλα τα κακά που συμβαίνουν σ’ αυτόν. Παραλείπουν να πουν ότι τα κακά τα δημιούργησαν οι ίδιοι που προσπαθούν να ξεπουλήσουν το φορέα, δηλαδή η κατοχική κυβέρνηση, η οποία εκτελεί τις εντολές της τρόικας. Ακολουθεί η απόφαση, που όχι μόνο δε θεραπεύει τις αδυναμίες, αλλά σκοτώνει το φορέα, ώστε να δικαιολογηθεί το ξεπούλημα.
Κλασικό παράδειγμα η ΕΡΤ, που προκάλεσε και την κυβερνητική αλλαγή. Τα δύο μεγάλα κόμματα του αλήστου μνήμης δικομματισμού, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, διόρισαν, κατά κανόνα ρουσφετολογικά, πλεονάζον και πλουσιοπάροχα αμειβόμενο προσωπικό, το οποίο συναγωνιζόταν τα ιδιωτικά ΜΜΕ σε συστημική προπαγάνδα, ακόμη και για το «μονόδρομο» των μνημονίων. Τώρα οι κατοχικοί αποφάσισαν να την κλείσουν, κατ’ εφαρμογήν των μνημονίων. Έτσι παραδίδουν και την κρατική τηλεόραση, όποτε ξαναλειτουργήσει, στον έλεγχο των καναλαρχών, μέσω της DIGEA.
Ορθώς, λοιπόν, ο κόσμος συμπαραστάθηκε στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, θεωρώντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο κυρίως εκφράζει την αντίθεσή του στη μνημονιακή πολιτική των κατοχικών. Δεν πρέπει, όμως, να λησμονεί τις τεράστιες ευθύνες και των ίδιων των εργαζομένων της ΕΡΤ και την αδιαφορία που επέδειξαν όταν απολύονταν κατά εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοί τους στα ιδιωτικά ΜΜΕ (Ελευθεροτυπία, Alter κ.λπ.) ή όταν άλλοι συνάδελφοί τους έχουν να πληρωθούν για πολλούς μήνες τον ελάχιστο (σε σύγκριση με αυτόν που παίρνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ) μισθό τους.
Και ας μην αποκλείουμε ότι πολλοί, ιδιαίτερα οι πλέον ευνοημένοι από αυτους που ζητούν τώρα τη συμπαράστασή μας πολύ σύντομα θα «πουλήσουν» το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ, εξασφαλίζοντας την προσωπική τους παραμονή.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι άνθρωποι του Σημίτη Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ «ΚΑΡΕΚΛΑΣ» »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)