ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ

Η μεθοδική προσπάθεια προσέγγισης δημάρχων και περιφερειαρχών από τον υφυπουργό εργασίας της Γερμανίας και κομισάριο της Μέρκελ στην Ελλάδα Φούχτελ, δυστυχώς, αποδίδει καρπούς. Τους υποσχέθηκε χρηματοδότηση από τα 14,5 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ 2014-2020 για διάφορα έργα (ύδρευση, απορρίμματα κ.λπ.) με Γερμανούς εργολάβους, βεβαίως, κι εκμεταλλεύτηκε τις μωροφιλοδοξίες τους. Από το 2010 αλώνιζε όλη την επικράτεια κι έβρισκε τους «πρόθυμους» δημάρχους, που θα εντάσσονταν στα σχέδιά του.
Το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου 60 Έλληνες δήμαρχοι, 3 περιφερειάρχες (Σγουρός, Τατούλης και Μαχαιρίδης) και πολλοί δημοτικοί παράγοντες συμμετείχαν στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων, που διεξήχθη (όχι στην Ελλάδα, αλλά) στη Νυρεμβέργη. Στη δημοσιότητα δε δόθηκαν όλα τα ονόματα, εκτός από κάποιες περιπτώσεις, που πρωτοστατούν στα σχέδια του Φούχτελ, όπως του Μπουτάρη και του Μπακογιάννη. Όλοι αυτοί συνοδεύονταν από τους υπουργούς Μιχελάκη και Τσαφτάρη, εκπροσώπους υπουργείων και υπηρεσιών, αλλά και από τρία μέλη του Αναπτυξιακού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ (κατά τ’ άλλα κατηγορεί τους μερκελιστές!), όπως μετέδωσε η Ντόιτσε Βέλλε. Μάλιστα στις 6 Οκτωβρίου, με στόχο την προετοιμασία της Συνέλευσης, είχε προηγηθεί μυστική συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, με θέμα «το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης» και ομιλητές τον Φούχτελ και τον Ασκούνη (δήμαρχο Καλλιθέας και πρόεδρο της ΚΕΔΕ).
Φαίνεται ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση περιλαμβάνεται στη συμφωνία με τίτλο «Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση», που δεν πέρασε ποτέ από το Κοινοβούλιο, δεν είναι γνωστή στον ελληνικό λαό, γιατί δε δόθηκε στη δημοσιότητα, εκτός από κάποια μέρη της. Υπογράφηκε στις 5 Μαρτίου του 2010, δύο μήνες πριν από το 1ο μνημόνιο, ανάμεσα στη Μέρκελ και τον Γ. Παπανδρέου. «Δικός μας στόχος είναι να υλοποιήσουμε την συμφωνία της καγκελαρίου Μέρκελ για ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δώσουμε καθοριστικό ρόλο στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες», δήλωσε ο Φούχτελ, επισκεπτόμενος τον «πρόθυμο» Τατούλη.
Αποκαλύπτεται, έτσι, το γερμανικό σχέδιο, που έχει στόχο την απ’ ευθείας γερμανική επιρροή στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, με την αφαίρεση εξουσιών από τη κεντρική κυβέρνηση. Αυτό, αν ποτέ συμβεί, θ’ ανοίξει το δρόμο του διαμελισμού και της διάλυσης της χώρας, που πολλοί επιδιώκουν. Ελπίζουμε ότι ο πατριωτισμός της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επικρατήσει της μωροφιλοδοξίας και της υποτέλειας και θ’ αποτρέψει τα γερμανικά σχέδια. Πρώτο βήμα η αποκάλυψη των «προθύμων».


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)