Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

   Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών (τουλάχιστον των ευρωεκλογών και των  αυτοδιοικητικών)   τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν τη Νέα Κατοχή εμφανίζουν στοιχεία νευρικότητας σύγχυσης ή και διάλυσης. Φοβούνται, προφανώς, ότι η διαμάχη ΗΠΑ-Γερμανίας, που ως σήμερα βρίσκεται σ’ ένα σταθερό πλαίσιο, δηλ. στη διατήρηση της ευρωζώνης και της ΕΕ,  έχει οξυνθεί , λόγω της γερμανικής άρνησης για άρση της λιτότητας.  Η γερμανική λιτότητα στις χώρες της ευρωζώνης καταδικάζει το σύνολο των χωρών του κόσμου σε σταδιακή ύφεση και πολιτική αποσταθεροποίηση, που πλήττει τα γεωστρατηγικά αμερικανικά συμφέροντα ενόψει της ενδυνάμωσης του ρόλου Ρωσίας και Κίνας.

   Οι Αμερικανοί  ζητούν το κούρεμα του ελληνικού χρέους, επειδή φοβούνται ότι η πολιτική αποσταθεροποίηση που προκαλούν η εξαθλίωση του ελληνικού λαού και η διάλυση της χώρας μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες για τα συμφέροντά τους εξελίξεις. Θυμίζουμε ότι οι Γερμανοί,  ως Νέα Κατοχή,  εφαρμόζουν το δόγμα του Χίτλερ: «Τα μικρά κράτη πρέπει να εκλείψουν. Θα θεωρούνται στο μέλλον ως οι νέες αποικίες μας. Θα χρειαστούμε τους λαούς των μικρών κρατών, για να εργάζονται στις αποικίες μας, αλλά ως έθνη πρέπει να εκλείψουν».  (Απομνημονεύματα Χάιντς Λίνγκε, σωματοφύλακα του Χίτλερ, άρθρο Π. Λιάκου Κυρ. Δημοκρατία 5/1/2014, δες στα δημοσιεύματα ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ). Δηλ. τα θέλουν όλα δικά τους. Αμετανόητοι...

   Φαίνεται πλέον ότι η μερίδα των ΗΠΑ (Δημοκρατικοί-Ομπάμα) που στηρίζει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ άναψε το πράσινο φως για την προσεχή διακυβέρνηση, για ν’ απορροφήσει την κοινωνική δυσαρέσκεια, παρά τους φόβους τους ότι μπορεί να «καεί» πρόωρα το δημιούργημά τους, επειδή  του έχουν αναθέσει την υποχρέωση να παραμείνει στο ευρώ, για να μη διαλυθεί η  ΕΕ 

   Από την άλλη όσο το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ εξαφανίζονται δημοσκοπικά τόσο οι εσωτερικές τους διαμάχες οξύνονται. Στο ΠΑΣΟΚ οι 75 του αλήστου μνήμης Γιωργάκη εναντίον των 58 του  άλλου καταστροφέα Σημίτη για ένα πουκάμισο αδειανό, με το Βενιζέλο να προσπαθεί να κρατηθεί στην κυβέρνηση, αλλά να μην τον υπολογίζει κανείς και, ιδιαίτερα, οι ευρωεκλογές να φαντάζουν Γολγοθάς.

   Το φαγοπότι των εξοπλιστικών, οι μίζες και τα «δωράκια» που μοίρασαν αφειδώς σε πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι γερμανικές εταιρειές, που ένα πολύ μικρό μέρος τους έχει αποκαλυφθεί και μόνο για τα «καμένα χαρτιά» του ΠΑΣΟΚ, αντικειμενικά αποσαθρώνει πλήρως τους μνημονιακούς απολογητές της γερμανικής πολιτικής, παρόλο που η πρόθεσή τους ήταν το σύστημα να παραμείνει αλώβητο με το πρόσχημα της κάθαρσης.

 Η ΔΗΜΑΡ, της οποίας «επίλεκτα» στελέχη όπως ... ο Γρ. Ψαριανός και  ο Οικονόμου καλοβλέπουν τους 58, είναι «ανοικτή» σε συνεργασία  ακόμη και με το ...ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι πιστοί προσέλθετε», λέει ο Κουβέλης, που ξορκίζει τους 58, βλέποντας το κόμμα του, αυτό της «υπεύθυνης αριστεράς», που δημιούργησε το 2010, για να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, και κατέληξε μνημονιακός απολογητής της πιο νεοφιλελεύθερης δεξιάς πολιτικής, να φυλλορροεί.

   Η ΝΔ του Σαμαρά, που κατάντησε ο πιο πιστός υπηρέτης της γερμανικής Νέας Κατοχής, με τον εκλεκτό του Σόιμπλε Στουρνάρα («Γιάννη ξέχνα το») να πρωτοστατεί στα μέτρα εξαθλίωσης, ξορκίζει γενικώς τις εκλογές, επειδή είναι φανερό ότι δε θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση με τη δική της φθορά και κυρίως με τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα οι ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσουν τις εξελίξεις, γι’αυτό τις ορίζουν τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών,  ελπίζοντας σε μεγάλη αποχή κι ένα «διαχειρίσιμο» αποτέλεσμα. Η σιωπηλή αντίθεση των καραμανλικών και η  διαφοροποίησή τους στην πολιτική Σαμαρά προκαλεί σύγχυση στους «φωστήρες» του επιτελείου Σαμαρά, που καταφεύγουν  σε τεχνάσματα,  όπως στην επίκληση του «καραμανλικού» σκανδάλου του ΤΤ ή στον «εκβιασμό» με την παραίτηση Παπούλια. Κύριος οίδε τι άλλο θα σκαρφιστούν.

   Δε θα μπορούν  όμως να παραστήσουν τους όψιμους αντιτροϊκανούς, όπως οι κύριοι του ευρωκοινοβουλίου, που ενόψει ευρωεκλογών και ραγδαίας αύξησης των «ευρωσκεπτικιστών», δηλ. της αντίθεσης στη Γερμανία, καμώνονται ότι τώρα βλέπουν τις βλαβερές συνέπειες της τρόικας.

Ιδιαίτερα οι ευρωεκλογές φοβίζουν πολλούς μέσα κι έξω.