Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ «ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ»

 

 

       Ο, για πρώτη φορά, προαναγγελθείς ανασχηματισμός από το μεγαλομανή «θριαμβευτή» του 8%, μετά από κυοφορία δύο εβδομάδων, είναι πλέον γεγονός. Τα συστημικά ΜΜΕ, αφού πριν απ’ αυτόν προωθούσαν για υπουργοποίηση το καθένα τους δικούς του, τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η «νέα» κυβέρνηση θα έχει πιο φιλολαϊκή πολιτική και ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

 

    Ο ανασχηματισμός έγινε, για να δείξουν ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που στις ευρωεκλογές πήραν 31%, δηλ. έχασαν το  11% της δύναμής τους σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, «πήραν το μήνυμα».

 

  «Στόχος είναι το τέλος των μνημονίων και η έξοδος από την κρίση που θα επιτευχθεί με διαρθρωτικές αλλαγές και ανάπτυξη» είπε ο Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο ενώ ο Βενιζέλος πλειοδότησε «Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και όσοι περιμένουν νέο μνημόνιο θα απογοητευτούν πολύ». Εξακολουθούν να εξαπατούν, ενώ από τις 14 Μαΐου Σαμαράς, Στουρνάρας και Προβόπουλος διαβεβαίωναν την τρόικα με επιστολή τους (Αυγή 11/6/2014) ότι  «Και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα που μπορεί να αποδειχθούν αναγκαία για τον σκοπό αυτό, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Θα προβούμε σε διαβουλεύσεις με το Ταμείο (σ.σ. το ΔΝΤ) για την υιοθέτηση οποιωνδήποτε σχετικών δράσεων ενόψει των επικαιροποιήσεων των πολιτικών που περιέχονται στο Μνημόνιο, και σε συμφωνία με τις πολιτικές που προβλέπει το Ταμείο σε παρόμοιες διαβουλεύσεις». Πριν από τις εκλογές οι συναρχηγοί μας διαβεβαίωναν ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ ήδη, για αρχή,  μειώνονται  οι επικουρικές συντάξεις και το 2015 ετοιμάζονται να περικόψουν και τις κύριες.

 

    Τα ψεύδη και η παραπλάνηση έχουν κοντά ποδάρια. Αλλη είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Αλλωστε αυτό σπεύδουν να υπενθυμίσουν το ΔΝΤ, με την έκθεσή του, και ο Σόιμπλε,  δηλ. τη συνέχιση  των διαρκών περικοπών μισθών και συντάξεων της θηρίωδους φορολογίας,  τη συνεχή μείωση της αγοραστικής δύναμης, τη συρρίκνωση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, τις απολύσεις και διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων, την πλήρη κατάργηση του εργατικού δικαίου, τη διαρκή συρρίκνωση των  ασφαλιστικών ταμείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους ξένους και την  καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο όνομα της ανάπτυξης, τη διαρκή συρρίκνωση της ελληνικής παραγωγής την έλλειψη τραπεζικής χρηματοδότησης, τη διαρκή μείωση των εξαγωγών κ.λπ. 

 

   Ποιος πιστεύει ότι αυτοί οι γιέσμεν θα αντιταχθούν τώρα στους Γερμανούς, που μας θέλουν διαρκώς αγκιστρωμένους με δάνεια και μνημόνια για να μας έχουν το διαρκές  πειραματόζωο, πάνω στο οποίο εφαρμόζουν πολιτικές κοινωνικής και εθνικής περιθωριοποίησης, με στόχο  να μεταφερθεί το πείραμα και σε άλλες χώρες και κοινωνίες που οραματίζονται να ηγεμονεύουν. Δυστυχώς η χώρα μας έχει επιλεγεί ως πειραματόζωο, λόγω της μοναδικότητάς της δηλ. της  διαχρονικής  υποταγής στους ξένους των πολιτικών ελίτ, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

 

    Το ότι θα εφαρμοσθεί η ίδια πολιτική, πιθανόν με άλλη φρασεολογία, φαίνεται από το γεγονός ότι, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών που διορίσθηκε πρόσωπο ίδιων προδιαγραφών με το Στουρνάρα (Σημιτικός , άνθρωπος των τραπεζιτών, αρεστός των ξένων κ.λ.π.) οι  άλλοι υπουργοί, εκλεκτοί της τρόικα (Βρούτσης, Μητσοτάκης)  παρέμειναν. Οπως και οι εκλεκτοί εργολάβων και εφοπλιστών. Μάλιστα ο Στουρνάρας απευθυνόμενος, ουσιαστικά, στους ξένους είπε «Είμαι σίγουρος ότι ο Γκίκας θα φυλάξει τις Θερμοπύλες». 

 

Οι γραφικές παρουσίες τύπου Γιακουμάτου, Ντινόπουλου δεν αναιρούν το γεγονός ότι ο Λοβέρδος, που σε όποιο υπουργείο πέρασε δεν άφησε τίποτα όρθιο, έγινε υπουργός παιδείας ή ότι το Υπουργείο Υγείας παρέμεινε στην Ακροδεξιά και επιβραβεύτηκε (!)  ο Αδωνις  με τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

 

   Οι εσωκομματικοί συσχετισμοί στη ΝΔ δε τηρήθηκαν, με τους καραμανλικούς να μην εκπροσωπούνται ουσιαστικά στην κυβέρνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

     Το «θαύμα» θα κρατήσει λίγες μέρες. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να σταθεί  αυτή η κυβέρνηση που θα συνεχίσει να εφαρμόζει ό,τι μέτρα της υπαγορεύουν οι δανειστές; Μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

 

 Η απάντηση είναι φυσικά ναι, παρά τις  αντιθέσεις των «συνεταίρων» ή ακόμη κι αν ξαναζήσουμε  αποστασίες και εξαγορές,  όσο ο ελληνικός λαός παραμείνει αδρανής φοβούμενος και πάλι μη χάσει τον «παράδεισό του», αυτόν με το γερμανικό  ευρώ και συνάμα τα δεσμά του. Μα έτσι ούτε  και τις πρόωρες εκλογές φοβούνται, όταν  γνωρίζουν ότι, αν  ξαναφοβίσουν, πιάνει...