Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Οι εκλογές πέρασαν, όμως έμεινε ο απόηχος κάποιων συμβάντων που πρέπει να προβληματίζουν, γιατί σηματοδοτούν το μέλλον.  Ένα από αυτά είναι η παρουσία για πρώτη φορά κόμματος από τους μουσουλμάνους (τουρκογενείς), της Θράκης υπό την εποπτεία και οργάνωση του τούρκικου προξενείου.
Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (
DEB), όπως υποκριτικά ονομάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και υποστηρίχτηκε με φανατισμό από τους πράκτορες της Τουρκίας, μέσα σε παραλήρημα ανθελληνικού μίσους. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα, προπαγάνδα, χρηματισμοί, εκβιασμοί, απειλές και μεταφορά ψηφοφόρων από την Τουρκία με πούλμαν, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να βάλουν τα θεμέλια της αποσχιστικής πολιτικής που ονειρεύεται η Άγκυρα.
       Απέτυχαν, παρά την αδιαφορία του ελληνικού κράτους. Στα χωριά της Θράκης που υπάρχουν κλειστές κοινωνίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με χαμηλό οικονομικό, βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο πήραν πλειοψηφία, σε αντίθεση με τις μεγάλες πόλεις όπου η ψήφος είναι αδιευκρίνιστη και οι επιρροές – επιδράσεις του προξενείου είναι σαφώς μικρότερες. Συνολικά στην Ξάνθη και Ροδόπη το
DEBπήρε περίπου 41.000 ψήφους και ποσοστά 26% και 42% αντίστοιχα. Εκτός Θράκης όπου ζουν 25.000 μουσουλμάνοι θρακικής καταγωγής, το DEBπήρε 40! Ψήφους, συγκεκριμένα στη Ρόδο παρά τις φοβερές προσπάθειες της Άγκυρας πήρε μόνο 15! Ο στόχος να προβληθεί το DEB, ως ο αυθεντικός εκφραστής της μουσουλμανικής μειονότητας έπεσε στο κενό.
Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον πρέπει να μας προβληματίζει περισσότερο [...]. Όμως το πρόβλημα υπάρχει και χρήζει προσοχής και δραστικών λύσεων [...]. 
(Ολόκληρο το άρθρο στα Επίκαιρα κείμενα).