ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με την είσοδο της χώρας μας στην εποχή των μνημονίων άλλαξε και η επιχειρηματολογία της εκάστοτε κυβέρνησης (Παπανδρέου, Παπαδήμα, Σαμαρά) για τα μέτρα που λαμβάνονταν. Ενώ, προ της εποχής των μνημονίων, οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι τα μέτρα που έπαιρναν ήταν προς όφελός του, από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και ύστερα τα επιχειρήματα που προβάλλονταν με τη συνδρομή των «εταίρων» και  δανειστών ήταν «ή αυτά τα μέτρα ή πτωχεύουμε», «ή αυτά τα μέτρα ή έξω από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή». Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις απειλές για άδεια ράφεια στα σούπερ μάρκετ, για έλλειψη φαρμάκων, για άδεια  ΑΤΜ.

Η τρομοκράτηση με τα χειρότερα ήταν μια επιτυχημένη, ως τώρα,  συνταγή των νεοφιλελεύθερων

για την εφαρμογή των νέων μέτρων, με όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις από το λαό, αλλά και το κύριο επιχείρημα στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές 2012, ευρωεκλογές 2014) καθώς και των επερχόμενων βουλευτικών αναμετρήσεων. Η πρακτική αυτή των νεοφιλελεύθερων κυβερνώντων μόνο τυχαία δε θα μπορούσε να θεωρηθεί, Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ολόκληρα επιτελεία εγχώρια και ξένα  εργάζονται προς αυτό το σκοπό, δηλ να παραμείνει η χώρα και ο ελληνικός λαός, το «πειραματόζωο», μέσα στην Ε.Ε και το ευρώ. Γνωρίζουν ότι ο φόβος λειτουργεί ως ανασταλτικό μέσο σε κάθε είδους προσπάθεια επανάστασης ή αντίστασης Ο φόβος, ως μηχανισμός επιβίωσης, κάνει τους ανθρώπους λιγότερο τολμηρούς και αποφασιστικούς, δημιουργώντας το αίσθημα της συντήρησης των κεκτημένων.

Είναι γεγονός ότι το αίσθημα του φόβου και της συντήρησης  στοχεύει στις μεγαλύτερες, κυρίως, ηλικίες.

 Στις ηλικίες αυτές λειτουργεί περισσότερο το αίσθημα της συντήρησης των όσων μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει και αποκτήσει. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχουμε ακούσει μεγαλύτερους να ψηφίζουν με γνώμονα του να μην χαθεί η σύνταξη τους και ας είναι ακόμα και αυτή των 360 ευρώ, που μετά τις εκλογές την κόβουν κι αυτή σιγά-σιγά ή του παίρνουν το σπίτι με τα ΕΝΦΙΑ. Άλλωστε, αυτά που τους παρουσίαζαν στην αρχή των μνημονίων ή στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ότι θα συμβούν, αν δεν συμφωνήσουν (με τα νέα μέτρα) ή αν δεν τους ψηφίσουν, έχουν ήδη συμβεί. Απειλούσαν ότι, αν δε μπούμε στο μνημόνιο και βγούμε από το ευρώ, τότε το βιοτικό μας επίπεδο θα μειωθεί κατά 50%. Το βιοτικό επίπεδο πολλών συμπατριωτών μας έχει πέσει ήδη πολύ περισσότερο. Μας φοβίζανε ότι δε θα υπάρχουν φάρμακα, αλλά ήδη για πολύ κόσμο η πρόσβαση στην ιατροφαρμευτική περίθαλψη γίνεται όλο και πιο δύσκολη και πανάκριβη. Μας τρομοκρατούσανε ότι θα αδειάσουνε τα ΑΤΜ, αλλά οι καταθέσεις των Ελλήνων ήδη έχουν εξανεμιστεί, μέσω της υπερφορολόγησης, του ακριβού κόστους των αγαθών, και της υπερκοστολόγησης των κοινωνικών αγαθών.

Φυσικά οι εκφοβισμοί αυτοί που διασπείρουν στον ελληνικό λαό μόνο πραγματικοί δε θα μπορούσαν να είναι, αφού ο «μπαμπούλας» ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και την Ε.Ε που έτσι κι αλλιώς συνεπάγεται κρυφά ή φανερά μνημόνια. Κανείς δεν πρέπει να είναι τυφλός.  Αλλωστε η κατ’ επανάληψη υπερβολική δόση φοβίας προκαλεί αντίθετα αποτελέσματα για τους νεοφιλελεύθερους. Οδηγεί όμως στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλ. στην επικράτηση πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν, όχι τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, αλλά αυτά της Ε.Ε., δηλ. της Γερμανίας και των ΗΠΑ, που δε θέλουν τη διάλυση της ευρωζώνης.    

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει επιτέλους να σκεφθεί  ποια είναι η πραγματική αιτία  της δυστυχίας του. Παραμονή στην Ε.Ε και στο ευρώ της, που σημαίνει εσαεί «πειραματόζωο» με μνημόνια; Να παραμείνουμε στην Ε.Ε. και στο ευρώ, για να  μας εξαθλιώσουν, να μας αρπάξουν τα σπίτια και τη γη μας, να μας φτάσουν στα όρια της πείνας, να μας φορτώσουν με εκατομμύρια λαθρομετανάστες, να λεηλατήσουν τον τον ορυκτό μας πλούτο, να καταστήσουν τη χώρα αποικία τους και τους Ελληνες οιονεί σκλάβους και μετανάστες, προσκυνημένους, σκυφτούς  σε καθεστως κατοχής;

Ή ν’αγωνίσθουμε ν’ απελευθερωθούμε απ’ αυτήν την κατοχή για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για να μπορέσουμε να ζήσουμε  με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό;


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)