Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Τον περασμένο Μάρτιο γράφαμε: «… Η αρχική ελπίδα που έφερε η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ενθουσιασμός για την «υπερήφανη» στάση που επέδειξε […] έχουν ήδη μειωθεί και, αντίθετα, μεγαλώνει η ανησυχία των πολλών για το τι ακριβώς συμβαίνει..»

 Δυστυχώς, αυτά, μέσα σε δυο μήνες μόλις, εξαερώθηκαν και όλοι πλέον αναμένουν, παθητικά οι περισσότεροι ακόμη, την καταιγίδα που μας ετοίμασαν όσοι ήσαν στο κόλπο και που τολμούν ακόμη να παριστάνουν ότι «διαπραγματεύονται σκληρά». Τώρα όλοι σχεδόν ξέρουν «τι ακριβώς συμβαίνει» και τι σημαίνει, στο πετσί τους, ο σύγχρονος ορισμός: «πολιτική είναι η τέχνη να εξαπατάς τους λαούς», χωρίς πάντως να επαληθεύεται, ακόμη, το «παθός μαθός»

   Δεν έχει ακόμη συνειδητοποιηθεί το τι βυσσοδομείται στα βόρεια σύνορά μας (Αλβανία, Σκόπια), στα ανατολικά  (Θράκη, Αιγαίο) και Κύπρο, δεν προβληματίζονται για τα γυμνάσια Ρώσων και Κινέζων(!) δίπλα μας ή για την «περίεργη» ανοχή στις αγριότητες των Τζιχαντιστών όχι μόνο στη Συρία…, γιατί αλλιώς θα είχε επικρατήσει πανικός…

 Περνούν απαρατήρητα τα νέα ρεύματα σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, που νοιάζονται για τις χώρες τους κόντρα στα γερμανικά σχέδια ενοποίησης(!) της Ε.Ε., δηλ. επίσημης γερμανοποίησής της, την οποία σφόδρα επιθυμούν και οι εδώ εθελόδουλοι.

 -  Και η παρέα Τσίπρα «διαπραγματεύεται»!

 Το γιγαντιαίο σκηνικό για αποδοχή της συμφωνίας, του «έντιμου» συμβιβασμού και «αμοιβαία επωφελούς», βεβαίως…

 Η συμφωνία είναι ουσιαστικά έτοιμη από καιρό. Ο Τσίπρας και οι μυημένοι γύρω του συνεχίζουν επιτυχώς(!) την πορεία του ομόσταυλού τους Γιωργάκη, που όμως δεν πρόλαβε να εκτελέσει το δεύτερο σκέλος της, το κλείσιμο, κατά τις επιθυμίες των ΗΠΑ, όλων των εθνικών μας θεμάτων, κάτι που θα το επιχειρήσει τώρα ο, ικανότερος, όντως, Αλέξης, αν προλάβει κι αυτός…

 Το πρόβλημά τους δεν ήταν η συμφωνία, άλλοι, άλλωστε, την συνυπέγραψαν, αλλά πώς θα την «περάσουν» στον κόσμο, «δικό» τους και μη, που άλλα περίμεναν και άλλα, χειρότερα από αυτά των προηγούμενων, παρά τις «σκληρές διαπραγματεύσεις», τους έρχονται, και δευτερευόντως (έτσι πιστεύουν…) σε υπουργούς, βουλευτές και τα στελέχη τους, που θα ήθελαν να μπορούν να «κυκλοφορούν» άφοβα ανά τας ρύμας και τας αγυιάς!

 Δύσκολο, πολύ δύσκολο. Ιδιαίτερα για τους δικούς τους, που ρητόρευαν ασύστολα παντού και προς όλους. Ετσι αναγκάζονται να στήσουν σκηνικό τρόμου, κάτι σαν τους «τιτανικούς» και τους «γκρεμνούς» του ΠΑΣΟΚ, αλλά και λαμπερού θαυμασμού στα κατορθώματα των «διαπραγματευτών», κάτι σαν φαρσοκωμωδία της γιουροβίζιον(!), με μαγικά κόλπα όπως η «εξαφάνιση» του μνημονίου του Μπαλάφα ή η «εξαφάνιση» των «παράτυπων»(!) μεταναστών της μούσας της λαθρομετανάστευσης. Επιστρατεύτηκαν όλα τα ΜΜΕ με ακατάπαυστες «δημοσκοπήσεις», σχεδόν όλοι οι «δημοσιογράφοι» και «αναλυτές» (πώς να μείνουν ευρώ, έτσι, για τις δόσεις στους δανειστές…), που ωρύονται, μαζί με τους ισόβια «πρόθυμους» και με σημαιοφόρους τη γελοιότητα του «Ποταμιού» και, φυσικά, την αρχομανή Ντόρα, που δίνει πάλι εξετάσεις, εκεί που πρέπει, μήπως και…, για την ανάγκη υπογραφής, επιτέλους(!), της όποιας («καλύτερα μια κακή συμφωνία παρά μη συμφωνία»!!) συμφωνίας και υπερψήφισής της από όλους (!!!), και μάλιστα κρατώντας την αιδημόνως και αυστηρά κρυμμένη.  Το μέγα ζητούμενο, φυσικά, είναι να επιτύχουν να τους «σπρώχνουν» όλοι στη συμφωνία, ώστε να «υποκύψουν» στο… παλλαϊκό αίτημα και να έχουν οι άλλοι την ευθύνη για όσα θα ακολουθήσουν!!

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, τελευταίως, τα δικά τους, πράγματι αριστερά, στελέχη, στα οποία αποβλέπουν οι απειλές για… δημοψήφισμα (χωρίς, βέβαια, να λένε ποιο θα ήταν το ερώτημα) ή εκλογές (με ποιο άραγε «αφήγημα»;) ή, το ακόμη χειρότερο, οι συντονισμένες προσωπικές απαξιώσεις, λοιδορίες και άλλα ακόμη πιο σοβαρά.

 Τι τελικά θα γίνει

 Κανείς, πραγματικά, δε μπορεί να είναι βέβαιος για το τι ακριβώς θα ακολουθήσει. Ο ορυμαγδός της έξαλλης και αδιάντροπης προπαγάνδισης πέτυχε, από το χειμώνα του 2011, να δαιμονοποιήσει την έξοδο από το ευρώ (και την Ε.Ε.) καθώς και όποια σκέψη για «ρήξη» με τους δανειστές, καθιστώντας έτσι ουσιαστικά αδύνατη κάθε ουσιαστική διαπραγμάτευση. Το μόνο όπλο που απέμεινε ήταν η απειλή να μην μπορέσει να περάσει η όποια «συμφωνία» από τη Βουλή. Αυτό, ίσως, να είναι το ατού του Τσίπρα για μεγαλύτερη καθυστέρηση και μια νέα «ενδιάμεση» συμφωνία «παράτασης» του Μνημονίου για 3-4 μήνες, χωρίς φυσικά επικύρωση από τη Βουλή. Ακόμη, ανάλογα με τις αντιδράσεις, θα μπορούσε να δοθεί μια πρώτη δόση, με τα δύσκολα να έλθουν το φθινόπωρο, όμως η Γερμανία θα ήθελε να κλείσει το θέμα τώρα, έστω κι αν καταψηφιστεί από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ), ώστε να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με Τσίπρα, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ανοχή ΝΔ. Για την ώρα αυτό φαντάζει απίθανο.

 Τελικά τη λύση θα δώσουν οι ΗΠΑ, αφού «συμμάζεψαν» τους Τσίπρα και Καμμένο, γιατί, λόγω απειρίας, δεν ερμήνευσαν σωστά την άδεια για πρωτοβουλίες τακτικής, υπερβαίνοντας τα όριά της…, γιατί βιάζονται να τακτοποιήσουν όλα τα θέματα της περιοχής, ακόμη κι αν «κάψουν» πρόωρα τον Τσίπρα, κάτι που ούτως ή άλλως θα συμβεί, αργά ή γρήγορα. Αλλωστε για διάδοχο έχουν ετοιμάσει, αν χρειαστεί, το … Βαρουφάκη, που δηλώνει ότι δε βάζει την υπογραφή του σε συμφωνία που δεν έχει… μακροοικονομική προοπτική! Θα ρισκάρουν να φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή; Η απάντηση θα δοθεί σύντομα, γιατί με τα παιχνίδια τους τα περιθώρια τελείωσαν, αφού αποστράγγισαν τα πάντα, εκτός από τις καταθέσεις, ακόμη…

 Τι θα γίνει με τα άλλα κόμματα

 Το πώς θα αντιδράσουν τα «αντιπολιτευτικά» κόμματα ενδιαφέρει μόνο, ως προς την όποια ονομασία έχουν μετά τις εκλογές, έτσι όπως έχουν καταντήσει, και το κατά πόσο οι όποιες αντιδράσεις θα επηρεάσουν το άμεσο πολιτικό σκηνικό:

 Το ΠΑΣΟΚ έχει άλλα προβλήματα. Είναι αμφίβολη η επιβίωσή του και ανεξάρτητα από τους κινδύνους της όποιας απόφασης για την αντιμετώπιση της συμφωνίας, παρά τις κορόνες που εκτοξεύονται, ελάχιστα περιθώρια υπάρχουν ώστε να μην την ψηφίσει. Η Φώφη δήλωσε, άλλωστε, πως θα δεχθεί πίσω όλους τους Γεωργακικούς και, φυσικά, ο Γιώργος θα σπεύσει, αν χρειαστεί, να στηρίξει τους ομόσταυλούς του.

 Για το Ποτάμι δεν τίθεται θέμα. Θα υπερψηφίσει, δήλωσε, όποια κι αν είναι η συμφωνία!! Αν όμως, λέει, είναι πολύ κακή, θα την ψηφίσει μεν, θα ασκήσει δε έντονη κριτική… Σημεία των καιρών. Κανένα όριο στη γελοιότητα.

 Αλλωστε επιθυμία της Γερμανίας είναι να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, κι ο Μπόμπολας διαισθάνεται πολλά έργα υποδομής, όπου και διαπρέπει!

 Το ΚΚΕ δε συμμετέχει στα δρώμενα, θα παραμείνει εκτός παιγνίων, φτάνει να μην του απειλήσουν το πεφιλημένο του ευρώ, προς μεγάλη έκπληξη των … αμύητων. Αλλα, άλλωστε είναι τα πραγματικά του ενδιαφέροντα και μόνο επικουρικά ταλαιπωρεί τα μέλη και τους οπαδούς του με την κατά καιρους «επαναστατική» γυμναστική τους.

 Η «Χρυση Αυγή», φυσικά, θα καταψηφίσει, ώστε να κρατήσει κατά το δυνατό υψηλό το φρόνημα του κοινού της, τώρα μάλιστα που διεξάγεται η δίκη της και μάλιστα εξελισσόμενη σε φιάσκο.

 Μένει τώρα η ΝΔ.  Δύσκολα τα πράγματα.

 Αναφύονται,  καθημερινά, καινούριοι και απίθανοι «διάδοχοι», μια που όλες οι πρεσβείες και οι εντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες βιάζονται να προωθήσουν τους δικούς τους, με πρώτη τη Ντόρα, που ξαναζωντάνεψε, πρόθυμη για όλα και προς όλους. Βιάστηκε.

 Ο Σαμαράς, «δικαιωμένος», όπως νομίζει, από τις κυβερνητικές εξελίξεις, άρχισε σιγά-σιγά να επανέρχεται στο προσκήνιο, επωφελούμενος(!) από το ότι όλοι οι «αμαρτωλοί» από παντού του επιτίθενται δημιουργώντας έτσι ερωτηματικά για το τι πραγματικά σοβαρό τους στέκεται εμπόδιο...

 Αν ήταν προσωπικά ικανότερος και με καλύτερο επιτελείο και αν καταφέρει να συντονίσει τους δικούς του, ώστε να περάσει αλώβητος από την κοινοβουλευτική ομάδα, θα μπορούσε με έξυπνους χειρισμούς για την ψήφιση ή όχι της συμφωνίας να αιφνιδιάσει, δυσάρεστα για τους μνηστήρες και τις επερχόμενες «λύσεις»…

 Όλα, πάντως, θα κριθούν από τη στάση του Κ. Καραμανλή, που χαμογελάει αινιγματικά.

 Εν τω μεταξύ οργιάζει ο νεποτισμός, τρέχουν να προλάβουν  τα πολιτικά φρικιά

 Εν τω μεταξύ, μέσα στον ορυμαγδό, την αγωνία και τη σύγχυση που προκαλεί η οργιαστική προπαγάνδιση του «έντιμου» συμβιβασμού(!), όλοι τους τρέχουν να προφτάσουν να περάσουν όλα τα παράλογα σχέδιά τους.

 Οργιάζει ο νεποτισμός (nepos=ανεψιός, συγγενής... που διορίζεται, προφανώς «αξιοκρατικά») και η ευνοιοκρατία του διορισμού όλων των φίλων και των κομματικών.

 Πέφτουν βροχή τα νομοσχέδια των φρικιών στην Παιδεία, με τα χειρότερα να έρχονται στα... βιβλία που ετοιμάζονται, στη Δικαιοσύνη, στη Μεταναστευτική πολιτική.

 Ακόμη στην Προστασία του Πολίτη, από όπου τα πάντα επιτρέπονται, εμπρησμοί και πυρπολήσεις, καταλήψεις, ξυλοδαρμοί, ληστεία και φόνοι.

 Και ως επιστέγασμα της φρενίτιδας αυτής έρχεται στο υπ. Εσωτερικών η σπουδή να απονείμει την ελληνική υπηκοότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες.

 Τι άλλο μας περιμένει...;

 Τα πράγματα ακόμη χειρότερα στα εθνικά θέματα

 Οι Αμερικανοί βιάζονται έντονα να «διευθετήσουν» ό,τι δεν πρόφτασαν με το  Γιωργάκη:  Οι Αλβανοί, η νέα αγάπη των ΗΠΑ, με την υποδαύλιση και της Τουρκίας, εγείρουν απαιτήσεις και λόγο για το ελληνικό Ιόνιο(!!) και αποθρασυνθέντες, τώρα με τον Τσίπρα, ονειρεύονται... την Ηπειρο(!), μια που κανένας δε μιλάει για τα αίσχη τους στη Βόρεια Ηπειρο.

 Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αναφέρεται στα Σκόπια ως «Μακεδονία», ενώπιον του «εθνικιστή», κατά τους Συριζαίους, Καμμένου, Υπουργού Εθνικής(!) Αμυνας. Και ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ δηλώνει ότι το Κυπριακό ζήτημα δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, εν όψει του νέου σχεδίου Ανάν, που «πρέπει να επιλυθεί μέχρι τέλους του 2015»(!!), με τον Υπ. Εξωτερικών (του ΣΥΡΙΖΑ, που επευφημούσε το 1ο σχέδιο Ανάν...), να χαριεντίζεται, τραγουδώντας και χορεύοντας με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ ταυτόχρονα οι Τούρκοι οργιάζουν στη Θράκη και το Αιγαίο.

 Γιατί να μη θεωρούν οι μεγάλοι μας «φίλοι» ότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμη «έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό»! «Συμβιβασμό» σε τι, αφού δε ζητούμε εμείς τίποτα ούτε για τη Βόρεια Ηπειρο, ούτε για τους εκδιωχθέντες 150.000 από την Πόλη, Ιμβρο και Τένεδο, ούτε τα 12 μίλια που δικαιούμαστε στα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο, ούτε την απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο και των παράνομων («έγκλημα κατά της ανθρωπότητας») εποίκων;

 Τι λοιπόν πρέπει να γίνει

 Σίγουρα όχι μόνο «Ο Θεός να βοηθήσει», βέβαια. Ομως, παρ’ ολ’αυτά, πολλά μπορούν να γίνουν, έστω και μέσα στην οικονομική και κοινωνική αναστάτωση που σύντομα θα μεγαλώσει...

 Ενημέρωση, Προετοιμασία, Οργάνωση και Πρωτοβουλίες, όπως επιβάλλει η Ελληνική Δημοκρατία και το Ελληνικό Σύνταγμα, για την Απελευθέρωση από την ξένη κατοχή. Σ’αυτά όλα συμμετέχει και το ΑΣΚΕ με όσες δυνάμεις διαθέτει.