Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

 

Στις 22/11/15 πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος μελών του ΑΣΚΕ. Εκτός της πολιτικής εισήγησης που έγινε και των αποφάσεων που πάρθηκαν (στην επόμενη «Ε»), η Σύνοδος συζήτησε και επικύρωσε τις παρακάτω αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής:

 

1)  Το ΑΣΚΕ με ανακοίνωσή του κάλεσε τους ψηφοφόρους κατά το δημοψήφισμα να ψηφίσουν ΟΧΙ, που η ουσιαστική του έννοια ήταν ΟΧΙ στο Ευρώ και στην Ε.Ε.

 

2)  Η προκήρυξη των εκλογών, που έγινε αιφνιδιαστικά, συνέτεινε το ΑΣΚΕ να μην μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές για οικονομικούς λόγους, όπου θα μπορούσε να ακουστούν οι θέσεις του για την  Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση.

 

Μιλώντας για τον αγώνα για Εθνική Απελευθέρωση το ΑΣΚΕ εννοεί την προσπάθεια για επιβίωση και ενίσχυση του Έθνους και του    Έθνους- Κράτους, της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του απαραίτητου πλαισίου αναφοράς για την ολοκλήρωση του ανθρώπου. Αυτό γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο ιδιαίτερα τώρα με το μέγα κίνδυνο της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης που οραματίζονται οι ισχυροί. Και ο, ορατός ήδη, κίνδυνος (απ’ έξω αλλά και εσωτερικά...) είναι ισχυρότερος για την Ελλάδα, λόγω θέσης και πολιτισμού της. Γι' αυτό και οι προσπάθειες κατά της ακεραιότητάς της, του αφελληνισμού της, μέσω της παιδείας και των «διεθνιστών»- κοσμοπολιτών θλιβερών κουλτουριάρηδων και, πρόσφατα, μέσω της αλλοίωσης και αντικατάστασης του λαού της... 

 

Μιλώντας για τον αγώνα για Κοινωνική Απελευθέρωση το ΑΣΚΕ εννοεί την προσπάθεια για μια κοινωνία δίκαιη και λογικά διαρθρωμένη, με ίσες ευκαιρίες για όλους, για υγεία και παιδεία, για πληροφόρηση μη εξαρτώμενη από ατομικά και επιχειρηματικά κέρδη• με κοινωνικοποιημένη παραγωγή στους βασικούς τομείς, όπως φάρμακα, όπλα, ναυπηγεία κ.λπ, και πλήρη κοινωνικό έλεγχο σε όλους τους άλλους σημαντικούς τομείς. Και, βέβαια, Δημοκρατία πλήρη και όχι μόνο πολιτική. Αγώνας δηλ. για μία κοινωνία ανθρώπινη, αυτοπροστατευόμενη και αυτορρυθμιζόμενη οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.

 

Αυτά, φυσικά, για να κατορθωθούν, έστω και βαθμιαία, απαιτείται απαλλαγή από λεόντειους οργανισμούς και άμεσα από Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ της, μέσα στην οποία αποκλείεται εξ ορισμού οποιαδήποτε πρόοδος και ελπίδα. Καλές σχέσεις με όλους, αλλά με αμοιβαίο όφελος. Και, βέβαια, με συνεχώς κοινωνικά ελεγχόμενες ηγεσίες, ηγεσίες πλήρως Ελληνικές, χωρίς καμία ξένη εξάρτηση. 

 

Η απόφαση που πάρθηκε από τα μέλη είναι ότι, παρά το γεγονός ότι το ΑΣΚΕ δεν κατέβηκε στις εκλογές, ο αγώνας για Εθνική και Κοινωνική απελευθέρωση πρέπει να συνεχιστεί.

 

3) Το ΑΣΚΕ, μη μπορώντας να λάβει μέρος στις εκλογές και έχοντας ως πάγια θέση του ότι το άκυρο, το λευκό ή η αποχή δεν είναι πολιτική επιλογή, πρότεινε στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κάποιο αντιμνημονιακό κόμμα από το αριστερό τόξο, όπως το ΜΛ-ΚΚΕ (ΚΚΕ μ.λ.), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη, με μεγαλύτερη έμφαση στο τελευταίο, αφού θα αποτελούσε μια κοινοβουλευτική απειλή, επισημαίνοντας όμως τις διαφορές μας σε κάποια βασικά θέματα (όπως π.χ. τη λαθρομετανάστευση).

 

4) Τέλος, η Σύνοδος συμφώνησε και επικύρωσε τη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής όσον αφορά την επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών στο Κόσοβο και την υπόσχεσή του ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει το Κόσοβο στην ένταξή του στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, θέση που αναπτύχθηκε στο προηγούμενο φύλλο της "Ε" (Σεπτέμβριος 2015). Η Σύνοδος συμφώνησε ότι αυτό είναι ουσιαστικά βήμα αναγνώρισης του Κοσόβου και άρα μελλοντικά κίνδυνος για τα εθνικά μας θέματα, αφού με τον ίδιο τρόπο μπορούν έμμεσα να εγερθούν θέματα, όπως η αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, οι βλέψεις της Τουρκίας στη Θράκη με πρόσχημα την προστασία της μουσουλμανικής μειονότητας, της Αλβανίας για τους διωγμένους Τσάμηδες και των Σκοπίων για τους «διωγμένους Μακεδόνες του Αιγαίου»...