ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ Η ευκαιρία για ν’ αρπάξουν τις ελληνικές περιουσίες

Η ευκαιρία για ν’ αρπάξουν τις ελληνικές περιουσίες

 

Αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος με τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς των ελληνικών ιδιοκτησιών, το έπραξε αυτή η κυβέρνηση, που αποδεικνύεται η χειρότερη μνημονιακή απ’ όλες τις προηγούμενες.  Ψήφισαν στη Βουλή ό,τι ζήτησαν οι δανειστές, που, αφού εξασφάλισαν τον αφελληνισμό και των έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, επιδιώκουν τώρα να λεηλατήσουν και τις ελληνικές περιουσίες, με τα κοράκια που θέλουν να φέρουν, δηλ. τα funds που είναι προπομποί των αμερικανικών και γερμανικών τραπεζών.

 

 Για την πρώτη κατοικία «καλύπτεται», υποτίθεται, ένα πολύ μικρό μέρος δανειοληπτών, οι  πιο φτωχοί που δεν έχουν τα προς το ζην και μάλιστα ένα μέρος της δόσης των δανείων τους θα το πληρώνει το δημόσιο στις τράπεζες (κονδύλι περίπου 100εκ.), εφόσον τελεσφορήσουν πολύπλοκες δικαστικές  διαδικασίες. Οι υπόλοιποι, της πάλαι ποτέ μεσαίας τάξης, θα πέσουν στα νύχια των τραπεζών και ή θα μείνουν «αγκιστρωμένοι» να τις πληρώνουν  στο διηνεκές ή θα χάσουν τα σπίτια τους.

 

Αυτό, όμως, που περιμένουν πώς και πώς όλα αυτά τα όρνεα είναι το επόμενο «πακέτο» με τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, νοσοκομεία, ΜΜΕ,  ιχθυοτροφεία κ.λπ., δηλ. επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

 

Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση ούτε «έντιμο» ούτε «επώδυνο»  συμβιβασμό μπορεί να κάνει. Μόνο «ναι σε όλα» στους εντολείς της, που θέλουν την παραγωγική καταστροφή μας και την εθνική και κοινωνική διάλυση. Ελπίζουμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)