ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ Η ΘΗΛΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Δε θα τα καταφέρουν όμως

Για πρώτη φορά στο νεότερο Ελληνισμό η Ελλάδα και οι Ελληνες πολίτες φαίνεται να διατρέχουν τον έσχατο κίνδυνο αφανισμού, χωρίς να (επιτρέπουν να) ακούγεται καμιά φωνή συνολικής αντίστασης. Ο όμορος περίγυρος ανοικτά και προκλητικά προβάλλει, αδιανόητες άλλοτε, διεκδικήσεις και οι δυνάμεις στον ευρύτερο χώρο δείχνουν να ομονοούν εναντίον μας. Και, ενώ θα περιμέναμε ότι οι γνωστές πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, που υποτίθεται ότι εκφράζουν τα συμφέροντα και τις αγωνίες του λαού μας, θα αντιδρούσαν, έστω και αντιθετικά, τώρα όλες λίγο-πολύ εκδηλώνονται εναντίον μας.

Εικόνα παραλογική, εφιαλτική

Το μεγάλο όπλο που κραδαίνουν εναντίον μας τα κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα κοινοβουλευτικά κόμματα, ώστε να μας «τρομοκρατήσουν» και να αποδεχτούμε ως «αναγκαίο κακό» τη διάλυση και τον ακρωτηριασμό μας(!), είναι ο «φόβος» του Grexit και τώρα και της εξόδου μας από τη Schengen !! Ολοι τους, οι άθλιοι! Και δεν αφήνουν να ακουστεί, αυτοί και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ και όπου αλλού, η πιο απλή απάντηση: Τι συνέβαινε πριν από την είσοδό μας στο ΕΥΡΩ και πριν να ξεκινήσει η καταιγίδα που μας έφερε η ένταξή μας στην ΕΟΚ-Ε.Ε. Εκείνοι «κέρδισαν» τις προμήθειες (!), κατακείμενες στις ξένες τράπεζες, τα funds και τις offshores, και την «ασφάλειά» τους και όλοι εμείς τη διάλυση, τα χρέη (τους) και τον κίνδυνο αφανισμού μας, ορατό πλέον.

Τα κατορθώματα της

συγκυβέρνησης και ο «πόνος» τους

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη (ευτυχώς!) θέση. Οχι βέβαια γιατί «πονούν» όπως διατείνονται, που παίρνουν τα σφαγιαστικά για τον Ελληνικό λαό μέτρα ή γιατί «εκβιάζονται» να καταστρέψουν την Ελλάδα και τους Έλληνες μέχρις αφανισμού, αλλά γιατί δεν μπορούν να επιτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών που τους είχαν αναθέσει οι υπερατλαντικοί πάτρονες και δημιουργοί τους και στη συνέχεια (με αμερικανική διαταγή!) τα ευρωπαϊκά, γερμανικά κυρίως, αφεντικά τους. Τώρα, μάλιστα, που, προσωρινά έστω, τα βρήκαν μεταξύ τους και οι δύο πλευρές του Ατλαντικού και εγκατέλειψαν τις φιλοφρονήσεις, δέχονται πλέον ως και ύβρεις («η εφαρμογή είναι, ηλίθιε») και τα έχουν χάσει τελείως. Παραμιλά αλλ’ αντ’ αλλων ο Τσίπρας, ασχημονεί επί σταθερής βάσεως ο Φίλης («Τα σχολεία πρέπει να κάνουν εκδηλώσεις για το …εβραϊκό ολοκαύτωμα»!) οι Τσακαλώτος-Σταθάκης παρακολουθούν απαθείς τις επιχειρήσεις ( 60.000 σε 12 μήνες) να καταφεύγουν στη… Βουλγαρία και οι βουλευτές τους χειροκροτούν αλλόφρονες τον… Κατρούγκαλο που ξεσήκωσε όλους τους Έλληνες, γιατί αγνώμονες στις …τόσες ευεργεσίες αρνούνται να πεθάνουν, και, τελικά, εξεγείρονται.

Θα μπορούσαν να κάνουν, πάλι(!), εκλογές και, εκμεταλλευόμενοι την απροσδόκητη (ιδίως γι’αυτούς που τον ψήφισαν..) εκλογή του Κούλη, του πατενταρισμένου μειοδότη της γνωστής φαμίλιας, στη Ν.Δ., να αναβαπτιστούν στη λαϊκή «νομιμοποίηση», οπότε ο βαθύς «πόνος» και ο βαρύς «εκβιασμός» θα μετατίθετο στους ψηφοφόρους. Ομως οι δημοσκοπήσεις, έστω, και καθοδηγούμενες ή και ακριβώς γι’αυτό, δεν είναι ενθαρρυντικές, οι κατά χιλιάδες διορισμοί και οι «καρέκλες» θα κινδύνευαν να ακυρωθούν, ο Ελληνισμός - παρά το Μητσοτάκη…- πιθανόν θα  αναθαρρούσε και τα εθνικά θέματα - και πάλι παρά το Μητσοτάκη- θα παρέμεναν ανοικτά και έτσι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο και, αν μπορέσουν, να παραμείνουν, στον αφρό και να μην έχουν την τύχη του ομόσταυλου ΠΑΣΟΚ. Δύσκολα πράγματα.

Μεγάλα προβλήματα και στη Ν.Δ.

Στη Ν.Δ. εξακολουθούν να βρίσκονται στους αστερισμούς της έκπληξης και της αμηχανίας, παρά τη φαινομενική ψυχραιμία. Γνωρίζουν τι σημαίνει για τον Ελληνικό λαό ένας, ακόμη, Μητσοτάκης, με φίλο το φιλοσκοπιανό, διαβόητο ακόμη και επί παιδοφιλία(!), Κερκυραίο Γεωργιάδη, με συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας τη Ντόρα(!!) και με αντιπρόεδρο της Ν.Δ. τον …Άδωνι, με υποσχέσεις ότι «θα βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού»(!), με δηλώσεις ότι «είναι… Κεντρώος»!!, ότι «θα οδηγήσει τη Ν.Δ. προς τα αριστερά»(!!) και, το… ανήκουστο, ότι «έχει μια φυσική αποστροφή προς τα officia»!!!

Τον Κούλη τον προώθησαν με μανία οι Γερμανοί και όλοι οι εντόπιοι διαπλεκόμενοι, όμως την εκλογή του ευνόησαν και οι Αμερικανοί, για να αποφύγουν Μεϊμαράκη-Καραμανλή, παρά την πικρία τους για την αποτυχία του εκλεκτού τους Τζιτζικώστα, μέσω ακριβώς αυτού του … Μπούλη και του …Σαμαρά. Αλλωστε, ούτως ή άλλως, και στα εσωτερικά θέματα (ακραιφνής ακραία νεοφιλελεύθερος είναι) και, κυρίως στα εθνικά θέματα θα κάνει ό,τι ακριβώς θέλουν οι ΗΠΑ, ελπίζοντας ενδόμυχα, και σε νίκη των Ρεπουμπλικάνων. Δεν ξεχνιώνται εύκολα οι διαχύσεις με τον Μπους-πατέρα ούτε και τα ντολμαδάκια της Μαρίκας…

Υπάρχουν, όμως, σοβαρά προβλήματα. Στο εσωτερικό της Ν.Δ. είναι, παρά την επικράτησή του ως …αντιτσίπρας, ευάλωτος. Δεν είναι, προφανώς, αρεστός στον Καραμανλή, του οποίου αγνοεί τα σχέδια. Εχει, επίσης, πρόβλημα με τον Π. Παυλόπουλο, όχι τόσο επειδή δεν τον ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο γιατί αυτός λειτουργεί, ως μη όφειλε, ωσάν συνιστώσα(!) του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, και όχι ως Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, οι μισοί, τουλάχιστον, των οποίων είναι αντίθετοι στο ΕΥΡΩ και την Ε.Ε.!

Το μεγάλο όμως πρόβλημα της Ν.Δ. του Κυρ. Μητσοτάκη είναι το πώς θα ασκήσει αντιπολίτευση στον Τσίπρα και μάλιστα οξεία, όπως περιμένουν οι ψηφοφόροι της, όταν σε όλα συμφωνούν και στην εσωτερική οικονομικοκοινωνική πολιτική (στον ίδιο, σχεδόν, βαθμό  νεοφιλελεύθεροι και οι δύο!!) και στα εξωτερικά και ιδίως εθνικά θέματα (οπαδοί εξ’ ίσου και οι δύο της μειοδοσίας και ξενοφιλίας). Και ακόμη, θα δεχόταν εκλογές, στις οποίες θα υπήρχε κίνδυνος να τις …κερδίσει;

Μεγάλα τα προβλήματα και δυσκολίες, για τις οποίες η πλειονότητα του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα εμείς του ΑΣΚΕ δε μπορούμε να εκφράσουμε τη …συμπαράστασή μας!

Και οι άλλοι;

ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ αγωνιούν.

Γνωρίζουν ότι οι Αμερικανογερμανοί στράφηκαν ανοικτά προς τους δύο και ότι οι θεατρινίστικες κοκκορομαχίες θα έχουν, έστω και λιγότερα θεαματικά όπως άλλοτε, αποτελέσματα. Συμφωνούν σε όλα, όπως το έχουν αποδείξει και πρόσφατα άλλωστε, και μεταξύ τους και με το νέο δίπολο και υπάρχει ο φόβος να αποκαλυφθούν άχρηστοι και περιττοί.

Ομως εκφράζουν και αυτοί δευτερεύοντα συμφέροντα και μικρότερες, σχετικά χώρες και…, πρεσβείες, που τους ζητούν να παραμείνουν… ζωντανοί, κάτι που φυσικά επιθυμούν και οι …ίδιοι για δικούς τους, ιδιοτελείς βέβαια, λόγους, για τις καρέκλες, τη… δόξα και το χρήμα, τα οποία με τόση πίστη πάντοτε υπηρέτησαν.

Μένουν οι δύο καταχρηστικά κοινοβουλευτικοί, η «Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Η πρώτη δεν κινδυνεύει σοβαρά, γιατί χρειάζεται, ακόμη, για να «υπερασπίζεται» αυτονόητες θέσεις, που έτσι αποδυναμώνονται, αφού αυτή τις προβάλλει! Το ίδιο συμβαίνει και για το δεύτερο, διότι έχει δικές του, παραδοσιακά, δυνάμεις, τις οποίες φροντίζει να κρατά σε εγρήγορση και διότι χρειάζεται στο σύστημα για την άκρως αποτελεσματική (λόγω απροσδόκητης προέλευσης…) συνδρομή του σε πολλά προβληματικά θέματα, όπως το μέγα (όπως θα αποδειχθεί σύντομα) ζήτημα-πρόβλημα διατήρησης του ΕΥΡΩ(!) και μη απελευθέρωσής μας απ’ αυτό και τη μητρική του Ε.Ε. !!. Συνδρομή και θέση δυσερμήνευτη για τους μη μυημένους και τους αφελείς.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, σωτηρία;

Οντως, η θηλιά σφίγγεται στο λαιμό μας από παντού, σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα πεδία και σε πολλούς, ακόμη, φαντάζει πολύ δύσκολη έως αδύνατη η διαφυγή από τον ολομέτωπο κλοιό.

Δεν είναι βέβαια έτσι τα πράγματα, όπως, για το προσωπικό τους (νομίζουν…) συμφέρον, διατείνονται σχεδόν όλοι όσοι μιλούν και γράφουν, ακούγονται και διαβάζονται στα διάφορα ΜΜΕ και στα, εγκάθετα, διαδίκτυα.

Πρώτα πρώτα το αποδεικνύουν οι τελευταίες κινητοποιήσεις, που συνεχώς θα πυκνώνουν, που δείχνουν πως η παθητικότητα τελειώνει.

Ακόμη, κάτι πιο ενθαρρυντικό, το έγκυρο ευρωπαϊκό ORB που ερευνά τις πολιτικές και κοινωνικές τάσεις στις ευρωπαϊκές χώρες κατέγραψε πρόσφατα για την Ελλάδα (παρά τη φρενιτιώδη προπαγάνδιση του φόβου για το «καταστροφικό» Grexit) 44% κατά του ΕΥΡΩ, 43% υπέρ του  και 13% αδιάφορους!!

Το βαρύ όπλο τους αχρηστεύεται, οι δρόμοι ανοίγονται, οι ελεύθερες και ελληνικές φωνές πυκνώνουν. Οσο για το ΑΣΚΕ αναλυτικά για τις προτάσεις στο άρθρο για τις αποφάσεις της συνόδου των μελών, σ’αυτό το φύλλο της «Ε».

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)