Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς προωθούνται οι «εκλεκτοί»

Αντιγράφουμε το πρώτο τρίτο άρθρου της «Δημοκρατίας» της 16ης/2 της «Ακίδας», με τίτλο «Οι «παπαγάλοι» και οι «μαϊντανοί»»:

«ΤΟ ΟΤΙ δεν είμαστε σοβαροί δεν χρειάζεται νομίζω, πολλή συζήτηση. Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς τις «ενημερωτικές εκπομπές» Εκεί μπορεί να βρει τα πάντα! Καταρχάς, πο­λύχρωμους παπαγάλους που έχουν ντυθεί δη­μοσιογράφοι.

Πλουμιστοί, άλλοι με φτερά εκδότη. Αλλοι με μύτη γαμψή από τις «αρπαχτές», άλλοι με πόδια γερά σαν ατσάλι από τις συνεχείς κωλοτούμπες, άλλοι αλυσοδεμένοι από τα χρέη και υποχρεωμένοι να λιβανίζουν πατόκορφα την εκάστοτε εξουσία. Επειτα, θα συναντήσει πολιτικούς μεταμφιεσμένους είτε σε χαμαιλέ­οντες, που προσαρμόζονται κατά περίπτωση στον «περιβάλλοντα χώρο», είτε σε «μαϊντανούς», οι οποίοι είναι χρήσιμοι σε κάθε «πολιτικό σόου».

Με δυο λόγια, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις μια δυο τέτοιες εκπομπές, για να το ρίξεις εν συνεχεία στις ελληνικές ταινίες και στο ποδόσφαιρο! »

Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό που εναλλάσσεται στην κυβέρνηση είναι, πανθομολογούμενα πλέον, απολύτως αναξιόπιστο έως εξευτελισμένο, κυρίως μετά τα αλλεπάλληλα καταστροφικά «μνημόνιά» τους. Ετσι οι πολυποίκιλοι πάτρωνές τους, διαγκωνιζόμενοι διαρκώς, ετοιμάζονται να πλασάρουν νέους «άφθαρτους» ή παλιούς που (ελπίζουν ότι) με τη βοήθεια των ΜΜΕ και της κολυμβήθρας του Σιλωάμ ή της λήθης τα αμαρτήματά τους «ξεχάστηκαν».

Ιδιαίτερα σε σύντομες, αλλά και μακροχρόνιες (όπως τώρα) προεκλογικές περιόδους οι «παπαγάλοι» και οι «μαϊντανοί», οι «πλουμιστοί εκδότες και οι μικρότεροι της «αρπαχτής» οργιάζουν, με το αζημίωτο, φυσικά. Ετσι αποκτάται η αναγνωρισιμότητα, ακουστική ή οπτική, των υποψηφίων κατευθυνόμενων «Σωτήρων» της Χώρας.

Ενα μικρό παράδειγμα: Σε ραδιόφωνο υψηλής ακροαματικότητας, πριν από λίγες μέρες, αναφέρθηκε ακόμη μία(!) νέα «κίνηση», ή «εκκίνηση» πρώην αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών(!) και ξαφνικά, σε λίγο, μεταδόθηκε και... συνέντευξη, με διάφορες μεγαλόστομες παρλαπίπες, με τάχα αδιάφορο σχόλιο ότι συμμετείχε στην εκδήλωση «διαφωνών» γενικώς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!!

Προσοχή λοιπόν!  Επίκειται οργασμός εμφανίσεων και ακροαμάτων, «σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών», που δε θα ορρωδούν προ ουδενός. Το παράδειγμα της «επιτυχίας» των «κόκκινων γραμμών» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ...άνετη, υπερπήδησή τους ελπίζουν ότι και τώρα, θα φέρει «επιτυχίες» Και να θυμίσουμε : Δεν έχει καμιά σημασία τι λένε, παρά μόνο το ποιοι είναι.